Mavinin Adı Ne? İnsan: Nazmi Nalbant

Mavinin Adı Ne? İNSAN

Ezoterizm, Bilim ve Aydınlanma Yolu

“Her sebebin bir sonucu, her sonucun bir sebebi vardır. Her şey yasaya göre olur. Değişim, bilinmeyen yasadan başka bir şey değildir”  diyor Kybalion. 

mavi_adi_kapak_convert

Bu kitap; sizden, benden yani bizden yani küçük evren olan insan’dan yani büyük insan olan evrenden, deneyimlerimden, deneyimlerimden çıkardığım derslerden bahseden bir kitap oldu. İnsanın varoluş serüveninin başından beri kimler neleri söylememiş ki insana dair, yaşama dair, yaşanmışlıklara dair ? Bende hakikati arama yolunda ışığa yürürken, kendi penceremden , kendi deneyimlerimden, kendi realitemden bakarak ‘görünen manzara’ yı yazdım. Bu kitabı okuduğunda görüşlerin bir günde değişmeyecek belki ama korteksindeki gri hücrelerinin çalışacağının garantisini verebilirim. Ayrıca; soru işaretlerin, onaylamaların veya ‘nasıl yani?’ lerin, ‘hadi ya!’ ların da olacak, belki daha fazlasını araştırmaya başlayacak, belki de içindeki metot veya yöntemlerden sana uygun geleni uygulamaya başlayacaksın veya uyguladıklarına ilaveler yapacaksın.


Bu kitap aşkla yazıldı, gönül tellerim o kadar çok titredi ki,  bu nedenle birçok kalbe dokunacak, kıpırtılar uyandıracak, heyecanlar, titreşimler oluşturacak ve ben bunları duyacağım emin olun. 26 ayrı bölüm var kitabımın içinde, herbiri de bazen özet, bazen  bilimsel , bazen pratik ve yaşamın içinden ve her şeyden önemlisi beni yansıtıyor. Hakikatin bilgisinin ve yeryüzündeki insanlık sevgisinin dört bir yana yayılması görevini başarmada misyonu olsun istiyorum kitabımın. 57 yıllık bir yolculuğun imbiğinden süzülen; bilgi, deneyim ve pratikler. Hepsi de üzerinde kitaplar dolusu yazılar yazılmış ve yazılacak konular aslında. Kah evrenden insanı, kah insandan evreni seyredercesine , rengarenk bir gökkuşağı gibi adeta.

Teşekkür, selam ve sevgilerimle

Nazmi Nalbant

Taksim Ada

Bu kitap, benim “ölmeden önce yapmayı hedeflediğim 100 şey”in 7. sırasındaydı. İçinde, 57 yıllık bir yolculuğun imbiğinden süzülen bilgi, deneyim ve pratikler var, yani bir bakıma kendi penceremden görünen “manzara” var.
Bu satırları okuyan bazılarınızın bunları benden çok daha iyi bildiğini veya bazılarınızın sadece duyduğunu, ama bilgi sahibi olmadığını biliyorum. Duymuş ve bilmiş olmak da yetmiyor aslında, hayata geçirmek, içselleştirmek ve her şeyden önemlisi uygulamak önemli. Yani, “sahip olmak” yerine “olmak” daha önemli diye düşünüyorum. Belki bu kitap bazılarınız için “sahip olmak”tan “olmaya” geçişi sağlayacak. Kim bilir? Böyle olması benim için mutluluk vesilesi olur tabii ki, ancak şükran duyarım bundan ve vesile olmak çok güzel bir şey benim için. Birçoğunuzu tanımasam bile titreşimleriniz ulaşır bana emin olun. Bu nedenle ben çok heyecan duyuyorum bu süreci yaşarken. Dilerim öyle olur…
Nazmi Nalbant

“Bazı kitaplar vardır, insana hak ettiği katkının maksimumunu verirler, birer hediyedirler. Bu kitap da öyle. Bir hakikat yolcusunun, uzun yıllar süren yolculuğunda bulabildiklerini insanlar ve insanlıkla paylaşma çabası, belki de hayatın tek anlamı. Kitabı okurken, bazı bölümlerini aklınızla, bazılarını kalbinizle kabul edeceksiniz. Bazı bölümleri henüz kabul edemeyebilirsiniz de… Ama bu hakikat definesini arayan bir yolcunun sonrakilere kolaylık sağlaması için çizdiği kişisel bir harita. Bu kitap sayesinde öğreneceklerimizle, bir gün birimiz, daha iyi bir harita çizebilene kadar, harika bir referans…”
Ali Korkut Keskiner

Yazar: Nazmi Nalbant
Yayınevi: Hermes Yayınları 
Sayfa sayısı: 304
ISBN: 978-975-6130-47-6
Basım tarihi: Haziran 2013
Kategori: Ezoterizm / Metafizik / Sembol

Piyasa fiyatı: 18.00 TL
Hermes Kitap Fiyatı: 10.80TL
Kazancınız: %40

[divider]

Biyografi: Nazmi Nalbant  

Yük. Elk. Müh.

Kurumsal Koç / Yönetim Danışmanı 


1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde MBA yaptı ve Yüksek Elektrik Mühendisi olarak meslek hayatına İstanbul’da başladı.

Profesyonel meslek hayatını ‘‘Elektrik Malzemeleri Üretimi’’ sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalarda geçirdi. Tabandan başladığı kariyer yolculuğunda farklı birimlerde orta ve üst düzey yöneticilikler yaptı. Son olarak sektörün önemli firmalarından birinde ‘genel müdür’ pozisyonunda çalıştıktan sonra 35 yıllık profesyonel kariyer serüvenini sonlandırdı.

Mükemmellik Yolculuğunda, gelişme-öğrenme ve keşfetme merakı devamlı en üst seviyede oldu. Kendini geliştirme adına kariyer hayatı boyunca birçok ‘Eğitim’ ve ‘Work-Shop’ a katıldı

Karşılıksız hizmet kulüplerinde 20 yıl boyunca sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı, liderlik ve başkanlık yaptı. Profesyonel meslek hayatında; patron, yönetici, çalışan, tedarikçi, bayi ve nihai müşteri zincirinde, yurt içi ve yurt dışında birçok kişi ve kurumla kurduğu iş ilişkileri sonucunda geniş deneyim sahibi oldu. Deneyim ve tecrübelerini paylaşmak amacı ile başladığı ‘Yönetim ve Teknik Danışmanlık’ hizmetini zenginleştirmek düşüncesi ile Mart 2012’de başladığı Koçluk, NLP, Kuantum Koçluk eğitimlerini Mayıs 2012’ de tamamlayarak, Uluslararası Sertifikalı Uzman Koç (Certified Coach) ve NLP Uzmanı (NLP Master Practitioner) oldu. Halen ‘ Sosyal Psikoloji’ alanında doktora öğrenimine devam etmektedir.

İnsana dair, insanın kendini geliştirmesi ve evrensel bakış açısı kazanmasıyla ilgili olarak yazdığı ilk kitabı “Mavinin Adı Ne? İNSAN’’ Haziran ayında kitapçılardaki yerini aldı.

Nazmi Nalbant halen, KOBİ ve Kurumsal boyuttaki firmalarda; Kurumsal Koçluk, Yönetim Danışmanlığı, Yönetici Koçluğu, Yaşam Koçluğu  ve Kurumsal Eğitmenlik  yapmakta ve ‘open eğitim’ olarak; “İntegral (Bütünsel) Liderlik ve “UYANIŞ, Kendimizi Yeniden Yaratmak” eğitimlerini vermektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

0533.305 08 97

[email protected]

facebook.com/nazmi nalbant

twitter.com/nazminalbant


nazminalbant.blogspot.com


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.