Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları

“Thorin ve savaşçıları, Elfler’in de yardımıyla kayıp krallıklarının olduğu Yalnız Dağ’ı ufukta görmüşlerdir ve içlerindeki umut ve cesaretle bizi Aralık 2013’e kadar bekleteceklerdir.” Geçen yılın bu ayında yazdığımız Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filmiyle ilgili düşüncelerimizi bu şekilde bitirmiştik. Peki bir yıl beklediğimize değdi mi gerçekten?

Hobbit üçlemesinin ikinci filmi olan Smaug’un Çorak Toprakları vizyona girdi. Shire diyarından Hobbit Bilbo Baggins ile cücelerin birlikte çıktıkları heyecanlı yolculuk Kuytuorman’a doğru sürmekte ve macera devam etmektedir.


Hobbit

Cüce Kral Thorin Meşekalkan, krallığını yeniden kurmak için Yalnız Dağ’a ulaşmak ve Ejderha Smaug’un himayesindeki arkantaşına Bilbo sayesinde sahip olmak zorundadır. Soluk kesen sahneler, orkların kovalamacaları ve tuhaf yaratıklarla mücadeleler Hobbit 2’de de fazlasıyla var ve tempo oldukça yüksek seyrediyor. Sadece ejderha ile olan kısım biraz uzatılmış. Elf diyarında ve göl kasabasında geçen sahnelerse çok heyecan verici ve görüntüler muazzam. Sauron’un karanlık ordusuysa büyümeye başlıyor ve büyük bir savaş yine kapıda…

Elfleri, cüceleri, orkları, hobbitleri ve büyücüleriyle fantastik bir orta dünyayı anlatan böyle müthiş bir eserin sinemaya uyarlanması hiç de kolay bir iş değil, ama Peter Jackson bunu her seferinde başarmayı biliyor. Hele bir fıçılarla nehirde kaçış sahnesi var ki, hem nefesler tutularak, hem de tebessümle izleniyor.

Gandalf rolüyle Ian McKellen ve Legolas rolüyle Orlando Bloom her zamanki gibi çok başarılılar. Ama Lost dizisinden tanıdığımız Elf Tauriel rolündeki Evangeline Lilly de güzelliği ve oyunculuğuyla önemli bir katkı yapmış.

Hobbit’in ilk bölümüne göre daha tempolu olan ikinci bölümde film müzikleri ise ilkinin biraz gerisinde kalmış. Ancak ara filmlerin işi her zaman daha zordur, her seride arada kalmışlardır. Buna rağmen Hobbit 2, hiç böyle durmuyor ve hayranlarını salondan mutlu çıkartmasını biliyor. Hobbit, 2014 yılı sonundaki üçüncü bölümüyle hem bütünselliği yakalamış, hem de sıkı bir final yapmış olacak.


İyilik ile kötülüğün bir çarpışması daha sona erdi. Oysa ne orta dünyada, ne de gelecek dünyada savaşlar bitecek gibi görünmüyor…