İzle ve Unut: Şans Ayağıma Geldi

İzledikten birkaç saat sonra aklınızda hiçbir izi kalmayan, izle ve unut diye tanımladığımız filmler vardır. Şans Ayağıma Geldi, izlemek ve unutmak isteyenler için vizyonda.

izle ve unut Şans ayağıma geldi adam sandler

Max, nesillerden beri ayakkabı tamirciliği yapan bir dükkanın son varisidir. Babası, bir gün ansızın annesini ve kendisini terk edip gittiğinden beri dükkanı tek başına idare etmektedir. Sıkıcı ve pasif bir hayatı olan Max, dükkanına gelen belalı müşterinin ayakkabısını acilen tamir etmesi gerekirken makinesi bozulunca bodrum katta babasından kalma eski makineyi kullanmaya başlar. Eski makineyi kullanmaya başlamasıyla birlikte hayatı birden bire değişir. Çünkü Max, makineyle tamir edilen ayakkabıları giyince o kişiye dönüştüğünü farkına varır. Dükkandaki ayakkabılarla çeşitli insanlara dönüşüp eğlenmeye başlayan Max, kısa süre içersinde başını belaya sokar ve maceradan maceraya atılmak zorunda kalır.

Yönetmen olarak kalburüstü 3 filme imza atan Thomas McCarthy’nin merakla beklenen 4. filmi “The Cobbler / Şans Ayağıma Geldi” için dağ fare doğurdu demek yanlış olmaz. Sulu ve vasıfsız komedilerin yıldızı olmasına karşın gişe garantisi olan Adam Sandler’ın başrolünde oynadığı, yardımcı rollerde de Steve Buscemi ve Dustin Hoffman gibi önemli aktörlerin olduğu yapım, ciddi merak uyandırmıştı. Ancak Thomas McCarthy’nin sıradan bir fantastik komedi yönetmekten ileriye gidemediğini söyleyelim. Büyük umutlarla seyre başladığımız yapım, tipik bir Adam Sandler filminin ötesine geçemiyor.



Thomas McCarthy, filmin senaryosunu ilk uzun metrajlı film senaryosunu yazan Paul Sado ile birlikte yazdı. Filmin çekimleri New York’ta gerçekleştirildi. Şans Ayağıma Geldi, Adam Sandler ve Steve Buscemi’yi 10. kez bir araya getirdi. Ayrıca oyuncu kadrosunda Ellen Barkin, Melonie Diaz gibi Hollywood’un tanınan oyuncuları ve ünlü rap yıldızı Method Man’de rol aldı.


Şans Ayağıma Geldi, kötü bir film değil. Adam Sandler sinemasını sevenlere de mutlaka hitap edecektir. Ancak Station Agent ve The Visitor gibi muazzam filmlere imza atmış Thomas McCarthy’yi tanıyanlar için net bir hayal kırıklığı. 3 Nisan itibariyle gösterime giren Şans Ayağıma Geldi, festival filmlerinin sinemaları istila ettiği bugünlerde yazının başında da belirttiğimiz gibi izle ve unut filmi arayanlar için iyi bir seçenek olabilir.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.