Aziz Yıldırım Vazgeçmelidir

Fenerbahçe, milyonlarca taraftarı olan ve her zaman da olacak olan güzide bir kulübümüzdür. Hem Türkiye’nin rengi, hem de ligimizin rengidir. Dileriz ki dünyanın da rengi olsun, dileriz ki dünyada da başarıdan başarıya koşsun.

aziz yıldırım ergin ataman fenerbahçe a milli basketbol takımı

İnanıyorum ki bunu sadece Fenerbahçeliler değil, aklı başında olan tüm sporseverler; hem isterler, hem de böyle bir durumda Fenerbahçe’nin başarısından dolayı gurur duyarlar.

Ki bu doğru olandır.


Ki bu tüm takımlarımız için aynıdır.

Aynı olmalıdır.

O yüzden de Fenerbahçe ve diğer kulüplerimizin yöneticileri; temsil ettikleri camianın onları yakından ve dikkatle izlediğini bilmeli ve hem duruşları, hem de sözleri ile örnek olmalıdırlar.

Sayın Aziz Yıldırım da; sarı lacivertli camianın başkanı ve dolayısı ile önderidir.

Sevilir ve sayılır.

Ki takımı için yapabileceklerini elinden geldiğince yapmış, yapmaya da devam edecek bir spor adamıdır.

Ancak unutmamalı ki oturduğu başkanlık koltuğu ona emanettir.

Ve emanet olan o koltuk; Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir koltuğudur.


Nasıl Fenerbahçe yurt dışında sadece Fenerbahçe’yi değil, aynı zamanda Türkiye’yi de temsil ediyorsa; kulübün milli takım oyuncuları da sadece Türkiye’yi değil, sporcusu olduğu kulüplerini de temsil ederler.

Taraftarı da oyuncusunu seyrederken ayrı bir keyif ve gurur duyar.

O yüzden de Aziz Yıldırım’ın, Türkiye A Milli Basketbol takımının başında Ergin Ataman olduğu sürece milli takıma oyuncu göndermeyeceklerini söylemesi yanlış değil, çok yanlıştır.

Çünkü bu; kişisel olarak değerlendirilebilecek bir söylem ve tavırdır.

Bu söylemi ile hem Fenerbahçeli oyuncuları, hem Fenerbahçe taraftarını, hem de milli takımı ve olası başarısını öyle ya da böyle göz ardı etmiştir.

İnanıyorum ki bu kişisel kararından acilen dönecek ve A Milli Basketbol takımımıza olimpiyat yolunda köstek olmayacaktır. Köstek olmuş durumuna da düşmeyecektir.

Ancak elbette kesinlikle atlanmaması gereken konu; Aziz Yıldırım’ın bunu niye söylediği, neden böyle bir karar aldığıdır.

Ve bu açıdan da Aziz Yıldırım’ın milli takımı çalıştıran antrenörün aynı zamanda Galatasaray Basketbol takımını çalıştırması konusundaki endişe ve itirazı önemlidir.

Bu yüzden de Aziz Yıldırım, oyuncularına izin verirken, milli takım yetkililerinin de bu bakış açısını daha derinlemesine değerlendirmeleri gerekmektedir.


Yoksa olan illaki biz taraftara ve tabii ki ülkemize olacaktır.