AKP ile karşıtları. Tek başına iktidar olabilecek mi?

1 Kasım erken seçimleri yaklaşıyor. Toplum seçime giderken bugüne kadar iktidar tarafından yapılanları da sormaya, sorgulamaya devam ediyor. Mahallede, sokakta, evde, iş yerinde, markette, kısacası her yerde… Peki, buralarda neler konuşuluyor?

akp karşıtlığı lambaya püf de

AKP ile Karşıtları

1 Kasım seçimleri yaklaşırken toplum içerisinde yoğun bir gündem var. AKP, tekrar tek başına iktidar olabilecek mi; HDP tekrar barajı geçebilir mi, geçerse yüzde kaç alarak mecliste yer alacak? Koalisyon olursa, kimle kim yapacak?

Seçimlere yönelik akla gelen çok ama çok soru var. iktidarda bulunanlar 7 Haziran’dan sonra topluma çeşitli mesajlar verdiler. Bunlardan bir tanesi de “7 Haziran seçimlerinden sonra siz seçmeyi beceremiyor, nasıl seçeceğinizi de bilemiyorsunuz! O yüzden tekrar seçeceksiniz!” mesajıydı.


Erken seçime giden 2 milyar TL para mı? Kimin umurunda? Nasıl olsa halk veriyor parayı; iktidar mı düşünecek bunu da?! “Tek” olmak için tekrar yapılır seçimler sonuçta!

AKP’li Burhan Kuzu ne demişti bir televizyon programında? “Devlette öyle israflar var ki anam anam anam anam.” demişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuya ait araçların maliyeti ne demişti? “Bunlara ayrılan bütçe Türkiye için çerez parası…” Türkiye de zaten ABD, İngiltere gibi büyük bütçelere sahip!.. Türkiye o kadar büyük bir bütçeye sahip ki, ülkenin asgari ücreti 1.000 TL! Ne büyük para!.. Çerez parasına sahip bir ülkenin işte asgari ücreti…

indir (2)Konumuzdan fazla ayrılmadan şunu söylemeliyim ki seçimler, insanları artık bıktırdı ve halk artık hükümetin kurulmasını istiyor. Bunu da her ortamda belirtiyorlar. Evde, arabada, markette, iş yerinde, kahvehanelerde, kısacası her yerde…

Özellikle bir AKP’li ile karşıt düşünceye sahip bir insan yan yana geliyorsa çok daha komik, ilginç diyaloglara tanık olabiliyorsunuz. Bunlarla ilgili örnek olarak şu diyaloglar verilebilir:

AKP’li: Bu ülke AKP ile çağ atladı, nankörleşmeyin!

Karşıt: Resmi olan 2 milyon işsiziyle mi? Açlık sınırının altındaki milyonlarca asgari ücretliyle mi?

AKP’li: Türkiye’de yoksul insanlar AKP ile zenginleşti!

Karşıt: Tabi canım, zaten 21 milyon insan da yoksulluk sınırının altında maaş almıyor…

AKP’li: Bak AKP asgari ücreti 1.300 TL yapıyor…

Karşıt: 13 yıldır neredeydi? CHP olmasaydı bunu yapar mıydı?

AKP’li: Çiftçiye yapılan destekleri görmüyor musun?

Karşıt: Doğru, AKP sayesinde hayvancılar saman ithal ettiler, Angus getirdiler!

AKP’li: Özgürlüklerimizi genişlettiler!


Karşıt: Genişlemez olur mu?! Zaten o kadar gazeteci de cezaevine pikniğe gittiler!

AKP’li: Bak, adamlar polisleri, artık askere almıyorlar!

Karşıt: Haklısın, onun yerine cezaevine alıyorlar!

AKP’li: Borçlarımızı sıfırlıyorlar…

Karşıt: AKP borçları değil, paraları sıfırlıyor!

****

Karşıt: Bu dönemde ayakkabı kutularından paralar çıktı!

AKP’li: Paralel yaptı!

Karşıt: Gezi eylemlerinde o kadar genç insan öldü…

AKP’li: O eylemlerin arkasında faiz lobisi vardı…

Karşıt: Ergenekon üyesi diye askerler içeri atıldı…

AKP’li: Kumpas, paralel yaptı!..

Karşıt: Sen neredeydin?


AKP’li: Aldatılmışız!..

‘AKP’ iktidarı geçmişten hiç ders çıkarmıyor!


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…