Alkışlar Hidayet Türkoğlu’na

Milli sporcumuz Hidayet Türkoğlu geçtiğimiz hafta basketbolu bıraktığını açıkladı.

Henüz 16 yaşındayken o zamanki ismiyle Efes Pilsen Kulübü’nde oynamaya başlayan milli yıldız, 2000 yılında ABD’ye transfer olarak 15 yıl boyunca yurt dışında oynadı. Basketbol hayatı boyunca, bir basketbol oyuncusu için örnek oluşturabilecek en büyük yeteneklerden birisi haline geldi.

hidayet turkoglu

Basketbolun beşiği sayılan ABD’de 15 yıl boyunca önemli başarılara imza attı. Hali hazırda kendisine ait çeşitli spor okullarıyla yeni yeteneklerin ortaya çıkmasında katkısı bulunuyor. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında başarılarının devamını diliyoruz.


İttifak ortaya çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu, İtalya Futbol Federasyonu ile tüm milli takımlar kategorisinde karşılıklı eğitim, çalışma ve futbol kültürü konularında anlaşma sağladı. Bu projeyi duyurmak ve geliştirmek için A Milli Takımlar düzeyinde hazırlık maçı yapılması kararı alındı.

hido-istatistik

Stadyum bile beliydi!

İki ilke arasında oynanacak olan maça ilginin artması için karşılaşmanın Roma Olimpiyat Stadı yerine, Fatih Terim’in önceden teknik direktörlüğünü yaptığı Fiorenta’nın Artemio Franchi Stadyumu’nda oynanmasına karar verildi. Bu olayın ardından, İtalya Futbol Federasyonu hazırlık maçının oynanamayacağına dair bir cevap gönderdi. Kendileriyle beraber 6 ülkenin (Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere, Hollanda) mümkün olduğunca birbirleri dışında hazırlık maçı yapmama kararlarının olduğunu bildirdiler.


2943

Gerekçeler ve Paris gerçeği

6 ülke arasında alınmış kararın gerekçeleri; birbirleriyle oynadıkları maçları daha rahat pazarlayabilmeleri, stadyumların her daim doluyor olması, yayın gelirlerinden gelen ücretler ve hazırlık maçlarında olaylar çıkmaması. Hepimizin çok üzüldüğü kanlı Paris saldırısı, Stade De France yakınlarında Fransa – Almanya karşılaşması oynanıyorken gerçekleşti. Bu olayın ardından oynanacak Almanya – Hollanda hazırlık karşılaşması ise bomba ihbarı nedeniyle iptal edildi. 6 dev ülkenin gerekçeleri ne olursa olsun böyle bir anlaşma içinde olmaları hiç adil değil. Nasıl ki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ya da Dünya Kupası Elemelerinde bu 6 ülke diğer takımlarla karşılaşıyorsa hazırlık maçları için de karşı karşıya gelmeliler.

Özellikle FIFA’nın yüksek seviyede önlem aldığı ve kesinlikle taviz vermediği konuların başında gelen “ırkçılık’’ 6 ülkenin yapmış olduğu anlaşmada su yüzüne çıktı. Bu 6 ülkenin dışında başka ülkeler böyle bir anlaşma yapmış olsaydı bu şekilde normal karşılanır mıydı?

İstanbul’da elektrik kesintisi

Neredeyse her hafta sonu gazetelerin internet sitelerinin en belirgin yerine “İstanbul’da elektrik kesintisi’’ başlıklı haberler koyuluyor. Sanki o yerler cumadan pazara o haber için kiralanmış durumda.

istanbulda-elektrik-kesintisi


Elektrik kesintisinin yapıldığı semtler ve mahalleler açık açık yazıyor. Gerçekten yalnızca o sokaklarda mı kesinti oluyor bilinmiyor ancak kocaman bir günün tüm gündüz bölümünde (09:00-16:00) kesinti olacağı haberleri veriliyor. Bitmek bilmeyen bu planlı kesintilerin sonunda ne olduğunu da bilmiyoruz. Elektrik kesintisi olacak yazıyor, kesiliyor ve gün sonunda geliyor. Tam da o anda Edison bir kez daha anılıyor…