Black Friday Steam indirimleri ne zaman başlıyor?

Steam, ünlü Black Friday indirimlerinde pozisyonunu almış durumda. Bütün oyunlarda müthiş indirimlerin yapılacağı bu günde ortalık kazan gibi kaynıyor. Amazon, Ebay vs şirketlerin bu işin kaymağını en iyi yiyen firmalar. Çünkü Black Friday ABD’ye özgü.

Black Friday ne zaman

Fakat global çapta satış yapan online mağazalar bu indirimleri dünya geneline yansıtıyorlar. Aynı durum Steam için de geçerli. Valve’nin sahibi olduğu şirket ABD menşeli ve bütün dünya bu çılgın indirim furyasından faydalanıyor.

Black Friday ne zaman, nedir, neden o gün indirimler olur?

Amerika Birleşik Devletlerin’de, Black Friday, Şükran Günün’den sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday resmi bir tatil sayılmaz. Kanada ve Ingıltere’de de Black Frıday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinde iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. Son yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin karları sürekli artmıştır.


Kara Cuma (Black Friday) tarihi

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

Steam indirimleri Türkiye’de ne zaman geçerli olacak

Çarşamba gecesi yani bu gece saat 20:00’da başlayacak indirimlerde ortalık tamamen yıkılacak. Ama iyi bir haberimiz var bu indirimler 1 hafta sürecek. Siz yine de ödemelerinizi ayarlayın derim.


Steam Black Friday İndirimleri 25 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de başlayacak ve 1 Aralık saat 20.00’de sona erecek.

Steam Yılbaşı İndirimleri ise 22 Aralık  Salı günü saat 20.00’de başlayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de sona erecek.

Kara Cuma nedir ve neden var?

Kara Cuma Şükran Günü’nün(Thanksgiving Day) ertesi sabahında gerçekleşen bir alışveriş çılgınlığıdır. Kara Cuma bu yıl 28 Kasım tarihine denk geliyor. Ünlü markalar Kara Cuma’da %80’e varan indirimler uyguluyor. Madem bu kadar güzel bir şey neden adı Kara Cuma? Bu konuda iki inanış var.

Birincisi; Kara Cuma kutlamaları için mağazalar kapılarını saat 04:00 ve 05:00 arasında açar. Daha gün aydınlanmadığı için bugüne Kara Cuma ismi verilmiş olabilir. İkinci inanış ise; Kara Cuma günü mağazalar tamamen boşaltılıyor, insanlar birbirini eziyor hatta hayatını kaybedenler bile olabiliyor.

Neden böyle bir gün var?

Black Friday ifadesi ilk olarak 1961 yılında yerel bir gazetede kullanıldı. Alışverişten dolayı yaşanan yoğunluk sebebiyle bugüne ‘Black Friday‘ ismi verildi. İlerleyen yıllarda bu alışveriş çılgınlığı bir gelenek haline getirildi.

Hangi ürünler indirime giriyor?


Kara Cuma günü neredeyse aklınıza gelen tüm ürünler indirime giriyor. Elbise, ayakkabı, cep telefonu, bilgisayar, televizyon indirimin en çok olduğu ürünler olarak göze çarpıyor. Özellikle teknolojik ürünlere büyük bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.