Bir Dram Filmi: The Dresser

2015 yılı İngiltere yapımı olan Dresser, IMBD tarafından 7.1 puan ile değerlendirildi. Filmde turneye çıkan bir film ekibinin başından geçen talihsiz olaylar anlatılıyor. Yönetmen Richard Eyre tarafından tekrar düzenlenen ve yönetilen film geçtiğimiz senenin sevilenlerinden oldu. Dram severler özellikle kaçırmamalı.

dresser

Oyuncu listesinde harika ve yetenekli oyuncularla dolu olan fimdeki oyuncular: Anthony Hopkins, Emily Watson, Edward Fox, Ian McKellen, Matthew Cottle, Sarah Lancashire, Tom Brooke, Ian Conningham, Vanessa Kirby, Helen Bradbury.

Filmde turneye çıkan bir film ekibinin başından geçen talihsiz olaylar anlatılıyor. Tura çıkan ekibin sergilediği King Lear oyununda bazı aksiliklerle karşılaşılır. Sir tüm huysuzluğuyla usta işi bir performans sergilerken yardımcısı Norman çıkan sorunları düzeltmeye çalışır. Hitler döneminde geçen filmde, Alman hakimiyetinde sanatın ne kadar zor icra edildiğini gözler önüne seriliyor. İnsanlar oyunculuğu nasıl bir aşk ile icra ediyor, bu meslek sadece sahnede alışkanmaktan ibaret değil. Bu sadece para karşılığında yapılan bir tür sahne gösterisi değil, bir aşk!


Filmin fragmanı aşağıda bulunmaktadır. Filmi izlemeden hayata veda etmemek gerek, bu film sadece herhangi bir dramdan ibaret değil. İyi seyirler dilerim.

İlgili yazılar

Kübizm ve Sinemadaki Çarpıcı Örneği: Rashomon

Şeytan ve Korku Sineması


Sinema Sevgisi ‘Emek’ İster


Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...