Martin Krastev: Çocuklar Oyunlar Kent

İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisini gerçekleştirecek olan Martin Krastev’in eserleri 4 Şubat – 22 Şubat 2016 tarihleri arasında Galeri Selvin’de.

Galata games martin krastev galata oyunları çocuk kent istanbul şehir resim

1953 Sofya doğumlu olan sanatçı Martin Krastev, Sofya Sanat Akademisini bitirdikten sonra masterını Prof. Al. Poplilov yönetiminde tamamlamış. 1983 yılından beri Yunanistan’da yaşamını ve sanatını sürdürüyor.

Martin Krastev’in “Çocuklar, oyunlar, kent” isimli sergisini Dr. Evelina Minev yorumladı:

Şehrin başa çıkılmaz çekiciliği, ebedi ve şimdiki zamanın ahengine bağlıdır.Kentin eski sokaklarında, sütunlarında, basamaklarında, ahşap balkonlarında, kafesli pencerelerinde, kubbelerinde  yüksek minarelerinde ve sessiz kulelerinde efsanelerle, Doğu ile Batının hikâyeleri bir arada bulunmaktadır. Yolda gezinen biri için beklenmedik bir zamanda kaldırımlarda çocukların sürükleyici kahkahaları ve sevinç dolu çığlıkları lastik topların sağa sola savrulmaları, patenlerin kayması, oyunlardan ürken kedilerin ve kuşların kaçışması ortaya çıkabilmekte ve duvarların karanlık tarafları çocukların üfledikleri parlayan sabun köpükleriyle ışıklanmaktadır.


Big brother martin krastev galata oyunları çocuk kent istanbul şehir resim büyük abi galeri selvin

Martin Krastev’in fırçasından İstanbul’un çocukları

Martin Krastev’in resim sanatında en çok sevilen motif, çocuk ve oyundur. Tatlı ve nostaljik bakışı bunları keşfeder veya onları hayatla dolu oldukları için karamsarlığın kara havasını teneffüs etmeyen,genellikle eski yerlere ve zamandan dolayı aşınmış sahnelere götürür. Ancak hayatı, koyu renkli ve güneş görmeyen bir kent peyzajı içinde bitkilerin ve çiçeklerin yeşilinin ve tazeliğinin görüldüğü tabiatın şekli ile değil, insanın görünümü içinden anlatmaktadır.

Martin Krastev’in eserlerinde çocuğun şekli,insan tabiatının en masum ve en iyi verisini somutlaştırarak, tarihin ve kaderin sonsuz yıkıcılığına rağmen, hayatın devam ettiği hakkında teşvik edici inancını ifade etmektedir. Bu bize, çocuklar olduğu sürece, bir ülkenin ölmeyeceği ve her zaman sevgiye, güzelliğe, nimete ve mutluluğa sahip olunacağını göstermektedir.

Martin Krastev sergisi, 4-22 Şubat 2016 tarihleri arasında Galeri Selvin’de ziyaret edilebilir. Pazar günleri hariç 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Galeri Selvin – Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul
www.galeriselvin.com

İlgili yazılar

Mihri Müşfik Hanım: Sıra Dışı Bir Kadın

Rokoko: Barok dönemin bitişiyle başlayan Klasik dönem

Albrecht Dürer: Dua Eden Eller


Heykellerin üstadı Tankut Öktem


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.