3 Fırça Grubundan minyatür sergisi

3 Fırça Grubu’nun, tasarım ve konularıyla minyatür sanatından modern yansımalar sunan yeni sergisi İstanbul Akatlar Kültür Merkezi’nde açıldı. Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi, 7 Şubat tarihine kadar Akatlar Kültür Merkezi  sergi salonunda gezilebilir.

3 fırça minyatür sergisi

Ceylan Harmancı’nın küratörlüğünü yaptığı  sergi, minyatür sanatçıları Canan Demirel, Raif Aydın ve Serap Derinkök’ün 2. buluşması. Sanatçıların ince detaylar barındıran, farklı yorum ve malzemelerle oluşturdukları tasarımlarında, bu sanatın masalsı anlatımı ön planda bulunuyor.

Canan Demirel, grafik tasarım konusundaki uzmanlığını yalın ve net bir bakış açısıyla minyatürlerine yansıtıyor. Alışılageldik minyatür temalarının dışına çıkan eserler ortaya koyan sanatçı, bu  sanatın  geleneksel üretim tekniklerini kullanıyor. Sanatçı, kağıt üzerine yapılan bu sanatı, farklı malzemeler üzerinde de denemeyi seviyor.


3 fırça minyatür sergisi
Serap Derinkök, Raif Aydın, Canan Demirel ve küratör Ceylan Harmancı

Kent minyatürleri: İstanbul ikonoları

Detaycılığı ile dikkat çeken Raif Aydın, ağırlıklı olarak çok sevdiği İstanbul temasını işliyor. Sabırla çizilerek resmi tamamlayan her detay, sanatçının hayalindeki kenti oluşturuyor.  Deniz, gemiler ve kentin simge binalarını yorumlayan sanatçının eserlerinde turkuaz rengi ayrı bir yer tutuyor. Eserlerindeki siluetlerle anlatımı güçlendiren sanatçı, kent minyatürlerini “İstanbul  İkonaları” olarak tanımlıyor.

Renklerle oynamayı seven ve bu özelliğiyle dikkat çeken Serap Derinkök ise üretirken yaşadığı mutluluk ve neşeyi minyatürlerine yansıtıyor.  Sanatçı, eserlerindeki çiçekler, sıcak renkler ve göz alıcı figürlerle fark oluştururken, eserlerinin, kendisi gibi izleyenlerde de coşku ve neşe uyandırmasını hedefliyor.

Yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçılar, minyatür eğitimi almış oldukları Taner Alakuş’un Atölyesi’nde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi, 7 Şubat tarihine kadar Akatlar Kültür Merkezi  sergi salonunda gezilebilir.

İlgili yazılar

Ebru Sanatı: Ebruda Sıra Dışı Bir Güzellik

Türkiye’de Sanat Üzerine: Maria Dimitrova

Sanat Bu Olmalı Diyesim Geliyor: Hossein Edalatkhah

Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Virgül” sergisi İTÜ’de


Martin Krastev: Çocuklar Oyunlar Kent


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.