Çocuğunuzda alerji mi var? Ne yapmalı?

Kış boyunca, sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, öksürüğe bağlı hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan kişilerin sürekli hastalanmalarının nedeni ‘Alerji’ olabilir.

Çocuğunuzda alerji mi var? Ne yapmalı?

Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; kışın çok hastalanan çocukların mutlaka Alerji açısından incelenmesi gerektiğini söyledi. Alerjinin en önemli savunma sistemi hastalıklarından biri olduğunu, çocuklarda alerji ile savaşmaktan yorulan, savunma sisteminin, kışın bolca karşılaşılan virüsler ve mikroplar ile yeterince savaşamadıklarını ve de kolayca hastalanmalarına neden olduklarını belirtti. Kışın sürekli hastalanan çocuklarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony şöyle konuştu: ‘Sonbaharın sonundan, havaların ısınmasına kadar gecen dönemde, çok sık nezle veya grip olan burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan, geceleri ortaya çıkan öksürük ve öksürüğe bağlı hırıltı ve de nefes darlığı yaşayan çocukların hastalıklarının altında yatan neden araştırılmalıdır. Bu belirtileri yaşayan çocukların özellikle solunum yolu alerjileri açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor.

Gıda Alerjisi Kış Boyunca Hastalanmanın Nedeni

Küçük bebeklerde solunum yollarında problem yapan alerjilerin başında gıda alerjilerinin geldiğini söyleyen Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; sık hasta olan bebeklerde mutlaka besin alerjilerine bakılması gerektiğini belirtti. Süt, yumurta, buğday, çerezler, balık ve deniz ürünlerinin besin alerjisine neden olduğunu söyledi. Her türlü besinin ise alerji yapma potansiyeli olduğunun altını çizdi.



Solunum Yolu Alerjileri Kışın Hasta Ediyor

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, çocuklarda alerjilerin genelde besin alerjisi seklinde başladığını, daha sonra solunum yolu alerjileri denilen ev tozu akarı, küf mantarları, evcil hayvan ve polen alerjileri şeklinde devam ettiğini söyledi. Çocuklarda bütün alerjilerin geçme potansiyeli olduğunu ama ısrarla devam eden alerjilerde mutlaka solunum yolu alerjilerinin araştırılması gerektiğini, doğru teşhis ve tedavi ile alerjik hastalıklarda iyi sonuçları alındığını belirtti.

En Etkili Tedavi Alerji Aşıları


Alerji tedavisinde aşıların çok önemli olduğunu vurgulayan Doç Dr. Antony, alerji aşılarının, ev tozu akarı ve polen alerjilerinde çok etkili olduğunu söyledi. Alerji aşılarındaki amacın vücudun alerjik olduğu maddelere karşı savunma sistemine tepki vermemeyi ve tolerans geliştirmeyi öğretme olduğunu vurguladı.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.