Begüm Mütevellioğlu – Hayatın tüm renkleri bu tuvallerde gizli

Harmony Sanat Galerisi, 6 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında, ödüllü resim sanatçısı Begüm Mütevellioğlu’nun “Duvarlar da değişik bir şeyler giymek istiyor” sergisine ev sahipliği yapacak. Sanatçının tuvallerine yansıttığı nesne, mekân, beden beraberliğini barındıran kompozisyonlar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Begüm Mütevellioğlu (3)

Hayatın tüm renkleri bu tuvallerde gizli…

Begüm Mütevellioğlu’nun resimlerinde bir insan örneği sunmak, bir karakteri tanımak ya da bir aidiyeti görmek için bir yaşam alanını ele almak yeterli. Yaşam alanlarının, özellikle iç mekanların betimlendiği resimlerde kullanılan elemanlarda, kişisel özellikler bulunuyor. Bu sayede bireyselliğin yaşanan alana aktarımı ve kimlikli mekanlar oluşturmak mümkün.

Sanatçının, bahsettiği bu alanları kurgularken ya da kurgulanmış mekandan kesit alırken vurgulamak istediği; aslında yaşamlarımızın bize birçok eleman sağlaması ve bu elemanları içinde bulunduğumuz yerleşik ortama dahil ederek, sanat eseri içinde konumlandırmak. Çoğunlukla nesne-mekan-beden beraberliğini barındıran kompozisyonlar ele alan sanatçı, çalışmalarında, bu nesne ve mekanların yaşamlarımızdaki izlenimlerini yansıttığı bir an ya da bir ifade biçimi olarak karşımıza çıkmasını amaçlıyor.


Harmony Sanat Galerisi

Adres: Kuzguncuk Mh.  İcadiye cad. No: 42 A 34674 Üsküdar/İstanbul
İletişim: 0 216 969 20 27

Begüm Mütevellioğlu

Ressam Begüm Mütevellioğlu kimdir?

1983 yılında Düzce’de doğan sanatçı, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansına MSGSÜ Resim bölümünde devam ederken 2013 yılında öğrenci değişim programı ile Universidad Complutense de Madrid’e gitmiştir. 2014 yılında Ders Belgeliği Resim Yarışması Başarı Ödülü ve 2011 yılında Sabancı Resim Ödülü’nü almıştır. İstanbul’da yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren sanatçının bir kişisel sergisi, katıldığı birçok karma sergi bulunmaktadır. Sanatçı, sanatını şu sözlerle ifade etmektedir: “Çalışmalarımı genellikle enteriyörlerin anlık parçalarından etkilenerek oluşturuyorum. Benim için ev ya da oda, mekan olarak dört duvarla çevrili bir yer olmanın dışında, tuhaf manzaralara açılan pencereler, anılar, düşler ve düşünceler için özel bir mekan, yani “yuva oluşturma” kavramı üzerinde durarak kurguladığım, bireyin kendini gizlediği bir yer, aynı zamanda da orada yaşayanın kimliğiyle ilgili ipuçları veren açık alana dönüşen mekandır.”


Begüm Mütevellioğlu’nun kişisel ve karma sergileri

  • 2015 AÇIK STÜDYO GÜNLERİ  2-4 Ekim, İstanbul
  • 2015 Geçiş/Transition, TheDepartment by Casa Dell’Arte, İstanbul
  • 2015 Yeoynasev, Eataly, İstanbul
  • 2014 Exposición Haciendo Barrio, Conde Duque de Madrid, Spain
  • 2014 Festival Cultural “SanFest” Monasterio de Monsalud Córcoles, Spain
  • 2014 Kişisel Sergi Harmony Sanat Galerisi, İstanbul

İlgili yazılar

3 Fırça Grubundan minyatür sergisi

Martin Krastev: Çocuklar Oyunlar Kent


Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Virgül” sergisi İTÜ’de


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.