Maria Şarapova Tenis Dünyasını Derinden Sarstı

Ünlü Tenisçi Doping Testinin Pozitif Çıktığını Açıkladı. Uluslararası Tenis Federasyonu’nun Şarapova’ya vereceği ceza merakla bekleniyor.

maria-sarapova-tenis-dunyasini-derinden-sarsti

 

Dünyanın en ünlü sporcularından birisi olan, büyük tenisçi Maria Şarapova 07 Mart’ta yaptığı açıklama ile tenis dünyasını şoke etti. Ünlü tenisçi Ocak ayında katıldığı Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Ünlü tenisçinin dün yaptığı basın toplantısı sırasında son derece üzgün olduğu gözlendi. Ailesinden gelen bir diyabet rahatsızlığı olması ve vücudunun magnezyum eksikliği çekmesi nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğünü ve doping testinde başarısız olmasına neden olan ilacı doktor gözetiminde on yıldır kullandığını belirtti. Şarapova; bu maddenin 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yasaklandığını, 22 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan yasaklı maddeler listesini incelemediği için bu değişiklikten haberi olmadığını ve bu nedenle kullanmaya devam ettiğini ifade etti. Ünlü sporcu ‘Büyük bir hata yaptım, sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda olduğumu biliyorum ve kariyerimi bu şekilde sonlandırmak istemiyorum. Bu oyunu bir kere daha oynamama izin verileceğini umuyorum.’ diyerek duyduğu üzüntüye dikkat çekti.


Ünlü Tenisçi Doping Testinin Pozitif Çıktığını AçıkladMaria Şarapova, 2001 yılında başladığı profesyonel tenis yaşamı boyunca iki Fransa, bir Wimbledon, bir Avustralya ve bir Amerika açık tenis turnuvası şampiyonluğu kazanarak bu başarıyı gösteren altı kadın tenisçiden birisi olarak tarihe adını yazdırdı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya aldı, toplam otuzbeş şampiyonluk kazanarak eşine az rastlanan bir kupa koleksiyonu oluşturdu. Tenisçi olmak isteyen milyonlarca küçük kızın rüyalarını süsledi, güzelliği ve üstün yeteneği ile tenis kortundan tüm dünyaya ışıklar saçtı.


Şu anda dünya sıralamasında yedinci sırada bulunan Rus yıldız tenis akademisine yazılmak amacıyla yedi yaşındayken ABD’ye göç etti, henüz ondört yaşındaylen profesyonel oldu. 2004 yılında Serena Williams’ı 2-0 yenip Wimbledon Açık Tenis Turnuvası’nı kazanarak bu başarıya ulaşan en genç ikinci tenisçi olma onuruna erişti. Şarapova; çift el backhand kullanır, güçlü forehand ve backhand vuruşlarıyla bilinir.


Ünlü sporcu, profesyonelliğin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmeyi ihmal etmesi sonucunda yerine konması mümkün olmayan bir şanssızlık ile karşı karşıya kaldı. Maria Şarapova’nın dün yaptığı basın toplantısını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.