24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’ndan destek çağrısı

Geçtiğimiz yıl yine kalabalık bir gönüllü grubuyla ve 30’un üzerinde etkinlikle düzenlenen İstanbul LGBTİ Onur Haftası, bu yıl da kitle fonuyla organize ediliyor, herkesten destek bekliyor.

Her yıl yapılan çağrıya kulak veren bağımsız bir gönüllü grubu tarafından, yeni bir enerji ve yıllardır sürdürdüğü anti-hiyerarşik dayanışma modeliyle hazırlanan 24. İstanbul LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası bu yıl 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle hafta giderlerini karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek olmaya çağırdı.


Onur Haftasına destek olmak isteyenler Indiegogo sitesi üzerindeki kampanyaya katılarak, diledikleri tutarda maddi destek sağlayabilecek.

Onur Haftası gönüllüleri yaptıkları basın açıklamasında, “Geçen yıl polis müdahalesi sonucu yürüyüşümüzü gerçekleştiremesek de, Onur Haftası etkinlikleriyle şehrin çeşitli yerlerinde bir araya gelmiş ve birbirimize dokunarak mücadelemizi güçlendirmiştik. Bu yıl da etkinliklerimizi düzenleyebilmemiz, bir araya gelebilmemiz için desteklerinize ihtiyacımız var.” diyor.

Nefret Suçları: Türkiye’de Eşcinsel Olmak

24. istanbul lgbti onur haftası onur yürüyüşü 2016

Bu yıl İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nda neler var?

Yıllardır çeşitli tema başlıkları altında düzenlenen İstanbul Onur Haftası etkinlikleri şimdiye kadar Dikkat Aile Var! Tabu, Bellek, Direniş, Temas, Normal gibi temalarla şekillendi.


Onur Haftasında hafta boyunca LGBTİ hareketinin gündemini oluşturan konular hakkında yapılan forumlar, paneller, gösterimlerle daha güçlü bir dayanışma örmenin ve farklı direniş biçimleri örgütlemenin yolları aranacak.

Hafta boyunca herkese açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikler kapsamında temaya uygun paneller, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik, yerel LGBTİ örgütleri buluşması düzenleniyor. Aktivistler, LGBTİ örgütleri temsilcileri, milletvekilleri, yurt içindeki konsoloslukların temsilcileri ve yurt dışından milletvekilleri ve aktivistler hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak.

Bu sene 12. senesi olan Hormonlu Domates Ödülleri‘nde yine kamuoyuna yapılan açık çağrı ile yılın en homofobik/ transfobik söylemleri oylamaya sunularak seçilecek.

“Sen Yoksan Bir Eksiğiz!” diyen Onur Haftasına destek olmak bu linkten bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Onur Yürüyüşü nerede ne zaman yapılacak?


Onur Haftası etkinlikleri, 26 Haziran Pazar günü 17.00‘da gerçekleştirilecek 14. Onur Yürüyüşü ile sonlanacak. Onur Haftası gönüllüleri yürüyüşün bu yıl yine Taksim‘de yapılacağını belirterek “Sokakları da caddeleri de bırakmıyor, hiçbir korkunun bizi hizaya sokmasına izin vermiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi; hazzın ve bedenin, arzunun ve emeğin, kimliğin, eylemin ve sözün üstünde hiçbir baskı kalmayana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.