Fit ve güzel bir vücut için 9 püf nokta

Sağlıklı, fit ve güzel bir vücut için 9 püf nokta ne? Ödem atıcı detoks diyeti nasıl yapılır?

Sağlıklı, fit ve güzel bir vücut için 9 püf nokta ve ödem atıcı detoks diyeti erkekler kadınlar

Fit ve güzel bir vücut için 9 öneri

1- Proteinli kahvaltı

Her sabah, 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim peynir ve 2 dilim esmer ekmekten oluşan protein ağırlıklı ve glisemik indeksi düşük bir kahvaltı yapmanız, günün geri kalan kısmını rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Bu kahvaltıya alternatif olarak 1 kase laktozsuz süte 4 kaşık sade yulaf ve 2 adet kuru erik veya kayısı ekleyerek yapacağınız bir kahvaltı da kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşamamanızı sağlar.

2- Sağlıklı ara öğünler

Koşturmalar içerisinde öğünlerinizi yapmayı unutuyorsanız, kan şekeriniz düşer ve kendinizi sinirli ve halsiz hissedebilirsiniz. Çantanızda ve aracınızda sağlıklı ara öğünler bulundurun. 2 ceviz, 10 iç badem, 2 hurma ve 10 fındıktan oluşan bir karışım kendinize gelmenizi sağlayacaktır.


3- Renklerden yararlanın

Gün içerisinde farklı renkli meyve ve sebzeler tüketerek enerjinizi yüksek tutun. Günde 1 kırmızı (elma, çilek, nar,..) 1 yeşil (kivi, ıspanak, brokoli,..) 1 turuncu (portakal, balkabağı, havuç,..) renkte meyve ve sebzeniz olsun.

4- Pürüzsüz cilt

Işıltılı ve pürüzsüz bir cildinizin olması için, günde 2 litre su için, çay ve kahveyi az tüketin. E vitamini içeren badem, ay çekirdeği ve cevizden haftada 2 gün 1 avuç tüketin. Her gün 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağını yoğurdunuza ekleyerek cildinizin nemlenmesini sağlayın.

5- Fit vücut için yürüyüş

Zamanınızın çoğu oradan oraya koşturmakla ve işleri organize etmekle geçse de açık hava yürüyüşleri, hem mutluluk hormonunuzun salgılanmasını hem de fit bir vücut yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca, her yere arabanızı çıkarmayın, alışverişlerinizde asansör kullanmayın.

6- Düzenli uyku

Geç yatmayıp, sabahları güne erken başlayın. Geç saatlerde bir şey tüketmeseniz bile, uyanık olmak kortizol ve ghrelin hormonu salınımını azalttığı için kilo vermeyi zorlaştırıyor. Yapılan araştırmalar 00.00-04.00 arasında uykuda olmanın, zayıflamaya yardımcı olduğu yönünde.

7- Omega 3 alın

Her gün omega 3 alarak, hem vücut direncinizi artırın, hem cildinizi koruyun hem de kilo verin. Haftada 2 gün somon balığı tüketin. Salatalarınıza ceviz ve semizotu ekleyin.

8- Tatlı krizlerine dikkat!

Fazla stres, tatlı isteğinizi artırır. En az yüzde 70 kakaolu bitter çikolata ile tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Şerbetli ve hamurlu tatlılardan uzak durun.


9- Katkı maddelerinden uzak durun!

Mümkün olduğunca doğal beslenmeye, ev yemekleri yemeye çalışın. Katkı maddesi içeren hazır çorbalardan, fast food yiyeceklerden, soğan halkası, patates kızartması gibi yağ içeriği yüksek besinler tüketmeyin.

Ödem Atıcı Detoks Diyeti tarifi

Sabah: 2 kutu probiyotik yoğurt, 2 kaşık yulaf, 1 halka ananas

Öğle: 6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği, 2 dilim tam buğday ekmeği

İkindi: 1 kivi + 2 ceviz + 10 badem + 10 fındık

Ara Öğün: 1 kase sebze çorbası, 1 kase yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği

Gece: Papatya / melisa çayı, 2 adet kuru hurma


1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet nane, 1 yemek kaşığı kekik, 2 L suda 20 dk kaynatılıp soğutulur. Gün boyu içilir. (Diyetisyen Kübra Bal)

Erkekler mükemmel karın kasları için neler yapmalı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.