Hayallerinizi gerçekleştirmek: Ah şu 20’li yaşlar

Hayallerinizi gerçekleştirmenin ilk adımı, inançtır. Hayallerinize inanmalısınız. Sosyal, teknolojik, kültürel ve mesleki alanlarda yaşanan birçok gelişme ve yenilik hayal gücüne sınır koymayan beyinlerin ürünleridir. 20’li yaşlara dönmek için neler vermez ki insan… Yaşamın en güzel çağında, geleceğe umut ile bakılır… Yapmayı arzu ettiğiniz o kadar çok şey vardır ki…

Hayallerinizi gerçekleştirmek: Ah şu 20'li yaşlar

İlk aşkınızı tattınız, ilk oyunuzu kullandınız, ilk hayal kırıklığınızı yaşadınız, çocukluğun doğasında var olan saflığı üzerinizden attınız, daha nice ilkleri geride bırakarak hayata atılmaya hazır durumdasınız. Başka bir deyişle, 20’li yaşlardasınız. Başlangıç çizgisindeki yerinizi aldınız, başlama işaretinin verilmesini bekliyorsunuz. Başlangıç işareti verilir verilmez hızla koşmaya başlayacaksınız, yükseklere ulaşmak için zıplayacaksınız, sonra daha yükseğe, sonra daha da yükseğe… Yola çıkmadan önce en önemli noktayı unutmadığınıza emin olun. Planlarınızda mutluluğa yer ayırdınız mı? Şunu bilin ki yaşam bir yarış değildir. Yalnızca bir kere yakaladığınız bu şansı mutluluk içerisinde yaşamadığınız takdirde boşa harcamış olursunuz.

Mutluluk dediğimiz o eşsiz duygu yüksek bir dağın ardında veya derin bir denizin dibinde değildir. Mutluluğun sırrı, hayallerinizin içinde gizlidir. 20’li yaşlarda hayatın gerçeklerine yabancı olmanın verdiği avantaj sayesinde gerçekçilik süzgecinden geçirmeden bol bol düşünür, neler yapmak istediğinizi zihninizde canlandırmaya çalışırsınız. Kurmak istediğiniz aile, gezmek istediğiniz diyarlar, sahip olmak istediğiniz meslek, insan uygarlığına kazandırmak istedikleriniz ve daha nice arzular kafanızı kurcalar. Olabildiğince düşünür, hayallerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi araştırırsınız.


Hayallerinizi nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

Efsane basketbolcu Michael Jordan başarılı insanlar ile ilgili çok ilginç bir saptamada bulunmuştur.

Bazı insanlar bir şeyin olmasını ister, bazıları diler, bazıları ise bunu gerçekleştirir.” (Michael Jordan)

Hayallerinizi gerçekleştirmenin adımları

Hayallerinizi gerçekleştirmenin ilk adımı, inançtır. Hayallerinize inanmalısınız. Sosyal, teknolojik, kültürel ve mesleki alanlarda yaşanan birçok gelişme ve yenilik hayal gücüne sınır koymayan beyinlerin ürünleridir. Çevrenizdeki insanların gülüp geçmesine, sizi yaşam deneyiminiz olmadığı için dikkate almamalarına kulak asmayın, kendinize inanın.


Hayallerinizi gerçekleştirmenin ikinci adımı, hayallerinizin peşinden koşmaktır. Bu savaşım sizden daha deneyimli insanlar tarafından ‘hayat mücadelesi’ diye adlandırılır. Kaçınılmaz bir gerçek olan hayat mücadelesinde zaman zaman çok yukarı noktalara zıplarken, zaman zaman yere düşersiniz. Bazen ağlar, bazen gülersiniz ama hiç vazgeçmeden devam etmelisiniz.

Hollywood’un dünya sinemasına armağan ettiği en büyük armağanlardan birisi olan Rocky serisinin altıncı filminde Rocky Balboa’nın başarı üzerine oğluna verdiği nasihat her genç için çok önemli bir derstir.

Dünya güneş ışığı ve gökkuşağından oluşmaz, çok acımasız bir yerdir ve ne kadar güçlü olursan ol seni dizlerinin üzerine düşürür ve eğer izin verirsen ömür boyu seni dizlerinin üzerinde tutar. Hiç kimse hayat kadar set vuramaz ama önemli olan ne kadar sert bir darbe aldığın değil, ne kadar sert bir darbeye dayanabildiğin ve mücadeleye devam edebildiğindir. Başarıya bu şekilde ulaşılabilir. (Rocky Balboa – Rocky)


Şu bir gerçek ki her şeyden önemlisi mutlu olmaktır. Mutlu olmak istiyorsanız toplumun, ailenizin, öğretmenlerinizin size işaret ettiği hedeflerin değil, hayallerinizin peşinden gidin. Yaş ilerledikçe değeri kat kat artan, ‘zaman’ denilen çizgi o derece acımasızdır ki bir saniyesini bile geri alamazsınız. Yanlış sularda kürek çekerek yıllarınızı boşa harcamayın. Doğru sular, hayallerinizin sizi beklediği yerlerdedir. Sürprizlere hazırlıklı olun; hiç aklınıza gelmeyen tatlı ve acı birçok şey sizleri bekliyor. Hayallerinizi gerçekleştirme mücadelesine hoş geldiniz…

Mutlu olmak için yaşam pusulamız olmalı!


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.