Karaman Ensar Vakfı çocuk istismarı davası sonuçlandı

Karaman’da Ensar Vakfı ve İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği KAİMDER’in işlettiği yurtta 10 yaşlarında olan 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Muharrem Büyüktürk hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Büyüktürk’ü 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Karaman'da Ensar Vakfı ve İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği KAİMDER'in işlettiği yurtta 10 yaşlarında olan 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Muharrem Büyüktürk hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Büyüktürk'ü 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Türkiye’nin kanını donduran ve siyasi tartışmaların da göbeğine oturan, medyada “Ensar Vakfı’nda tecavüz skandalı” haberleriyle yer alan dava bugün görüldü. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya gizlice getirilen sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün savunması herkesi isyan ettirdi.

“Polisler baskı yaptı”

Muharrem Büyüktürk mahkemede polislerin kendisine baskı yaptığını savundu, “Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum. Cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı. Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. Beni tutuklamasınlar diye eşcinsel olduğumu söyledim” dedi, beraatını istedi.


“Ben de babasız büyüdüm”

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan öğretmen “Ben de babasız büyüdüm” diyerek ağlamaya başladı. Duruşmada Muharrem Büyüktürk’ün eşi de konuştu. 508 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve ilk duruşmada biten davada mahkeme herhangi bir indirime gitmedi.

Süre talebi reddedildi!

Mahkeme heyeti, mağdur avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi için istediği süre talebini reddetti. Ardından, heyet yeniden ara verdi. Aranın ardından karar açıklandı. Kararı açıklayan mahkeme başkanı, çok sayıda çocuğa cinsel istismardan yargılanan sanığa, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hürriyeti tahdit”, “kasten yaralama” ve “müstehcen görüntüleri izletme” suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karaman’da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği’ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla 5 Mart’ta tutuklanmıştı. Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, ‘kasten yaralama’ ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma’, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya gizlice getirildi

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan ‘cinsel istismar’ davasına, sanık Muharrem Büyüktürk’ün tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi’nden güvenlik nedeniyle getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen duruşma salonuna getirildi. Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık Muharrem B.’nin salona getirildiği gazetecilere açıkladı. Balkoca, Muharrem B.’nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.

“Çocuklar benim üzerime attı”

Duruşmada sanık Muharrem Büyüktürk ifade verdi. Cinsel saldırı sanığı öğretmen, ifadesinde tüm suçlamaları reddetti. Muharrem Büyüktürk “Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı” diye kendini savundu.

Büyüktürk’ün ilk sözleri iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğunu söylemek oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Büyüktürk, “Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş” dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem Büyüktürk, “Polis bana ‘Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım” ifadelerinde bulundu.

“Çocuklar keşke burada olsaydı” dedi ve beraatini istedi

Sanık öğretmen ifadesinde, çocukları suçlayıp suçu üzerine atmak istediklerini iddia etti. Beraatına karar verilmesini isteyen sanık “Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. Hayvanlarla ilgili müstehcen görüntüleri ise ben fen bilgisi dersi kapsamında YouTube’den, canlı üremesiyle ilgili belgesel izlettim. Keşke çocuklar da burada olsaydı, onlarla karşılaşsaydık” dedi.


“Beni tedaviye göndersinler, tutuklamasınlar diye polise eşcinsel olduğumu söyledim”

Büyüktürk ifadesinde, “Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum” dedi. Polisteki ifadesi sırasında neden eşcinsel olduğunu söylediğinin sorulması üzerine de, “Beni tedaviye göndersinler. Tutuklamasınlar diye eşcinsel olduğumu söyledim” ifadesini verdi.

Savunmasının tamamlanmasının ardından CMK kapsamında atanan avukatı söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. 3 tanık sırayla içeriye girip ifade verdi.

Okul yöneticileri mahkemede tanık olarak dinlendi

Sanık Muharrem Büyüktürk’ün ifadesinin ardından görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun müdürü Ayhan Yılmaz, müdür yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, rehber öğretmen Süheyla Kahvecioğlu ile mağdur çocuklardan bazılarının öğrenim gördüğü Karaman İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ziya Güler, müdür yardımcıları Ramazan Taş, Mehmet Üzüm’ün tanık olarak  ifadeleri alındı. Tanıklar ifadelerinde ‘cinsel istismar’ olaylarından haberdar olmadıklarını ve Büyüktürk’ün çevresinde iyi tanınan birisi olduğunu ve sosyal faaliyetlerle  yakından ilgilendiklerini söyledikleri öğrenildi.Tanıkların ifadesinin ardından duruşma savcısı, mütalaasını verdi.

“Babasız büyüdüm” diye ağladı

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcının mütalaasını bildirmesinin ardından mağdur avukatlarına söz verildi. Avukatlar, soruşturmanın genişletilmesini Ensar Vakfı ve KAİMDER’in yurtlarının denetlenmesiyle ilgili Karaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında da işlem yapılmasını, ayrıca dosyayı incelemek için süre talebinde bulundu.

“Ben onların anne babası gibi oldum”

Mahkeme avukatların ardından sanık Muharrem Büyüktürk’e son sözlerini sordu. Suçsuz olduğunu ileri süren Büyüktürk,”Bana iftira attılar. İki yıl Ensar Vakfı’nda, 3 yıl KAİMDER’de kaldığım dönemlerde benimle ilgili hiç bir şikayette bulunan olmadı. Bu çocuklar 6 ay yalnız kaldılar. Bunlar kendi aralarında cinsel ilişkiye girmişler. Ben aileleri uyardım fakat aileler beni dinlemedi. Benim hakkımda şikayette bulundular” dedi.
Sanık Muharrem Büyüktürk’ün son savunması yaparken bir ara babasız büyüdüğünü söyleyip ağlayarak, “Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm. Bu yüzden de çocuklara hep babalık yapmaya çalıştım. Çocuklara kendi cebimden hep masraf ettim. Ben onların anne babası gibi oldum” diye konuştu. Sanık, duruşmada çocuklar ve çocukların annesi ve babalarıyla birlikte olmasını istediğini yineledi.

Eşi de aleyhinde tanıklık etti

Mahkemede tanık olarak dinlenen sanık Muharrem B.’nin eşi H.B. ise boşanma davalarının sürdüğünü belirterek, “Boşanma davamız sürüyor. Bu olaylar ortaya çıkmadan evden ayrılmıştım. Evdeki adamla, dışarıdaki adam bir değil. Çok farklıydı. Bana çok kötü davranıyordu” dedi.
Duruşma karar için ara verildi.

CHP’den ilk açıklama: Bu olay burada bitmiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Dava burada bitmiyor, zemin hazırlayan illegal yapının ortaya çıkması, yanlışı olan bütün sorumluların ortaya çıkartılması lazım” dedi.

Duruşmaya gözlemci olarak katılmak isteyen avukatlardan protesto


Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekillerinin taleplerini inceledi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise içeri alınmadıkları ve uzun süre bekledikleri gerekçesiyle durumu alkışlarla protesto etti.

Ensar Vakfı’ndaki hoca çocuklara hayvan pornosu izletmiş!

Ensar Vakfı soruşturmasının reddi ve Bakan’a tebrik kuyruğu

Aile Bakanı Ramazanoğlu: Ensar Vakfı’nı takdir ediyoruz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.