Vizyondaki filmler: 22 Nisan 2016

Vizyondaki filmler: 22 Nisan 2016. Bu hafta vizyona 11 film birden girdi…

vizyondaki filmler

Avcı Kış Savaşı

Buz Kraliçesi Freya (Emily Blunt), kız kardeşi Ravenna’nın (Charlize Theron) öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna’yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya’nın yetiştirdiği, ancak “kalplerini aşka kapatma” emrine itaat etmeyen Eric (Chris Hemsworth) ve Sara’nın (Jessica Chastain) başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir. Chris Hemsworth ve Kristen Stewart’ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı’nın öncesindeki olayları anlatıyor.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016


Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Dram

Süre: 109 Dak.

Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan

Oyuncular: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Sam Claflin

Senaryo: Craig Mazin, Evan Daugherty, Evan Spiliotopoulos

Yapımcı: Universal Pictures, Joe Roth

Diğer Adı: Snow White and the Huntsman 2, Pamuk Prenses ve Avcı 2

***

Şeytan Pabuçta

Yaptığı işlerde bir türlü başarılı olup para kazanamayan Arif, bir yandan da eşinin akrabalarının da baskısını hissetmektedir. Çareyi define aramakta bulan Arif ve beraberinde gelen 7 kişinin başına define uğruna türlü belalar ve lanetler gelecektir.
Filmin çekimleri Konya’da yapıldı.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016

Yapımı: 2015 – Türkiye

Tür: Korku

Süre: 89 Dak.

Yönetmen: A. Cengiz Mert

Oyuncular: Ağrılı genç oyuncu MURAT KAYA’nın da rol aldığı korku-komedi türündeki filme Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tiyatro kulübü oyuncuları ile Ağrı’lı vatandaşlar rol aldı.

Senaryo: A. Cengiz Mert

 ***

Kral İçin Hologram / A Hologram For The King

Alan Clay (Tom Hanks) elindeki her şeyi kaybetmiş bir işadamıdır. Yeniden çıkış yapabilmek, henüz inşaatı başlamamış teknoloji kompleksinin yapımını üstlenebilmek için yanındaki genç arkadaşlarıyla birlikte Suudi Arabistan’a gider. Alıştığından bambaşka bir dünya ve kültürle yüz yüze gelen Clay, içinde bulunduğu duruma uyum sağlamaya ve bir çıkış yolu bulmaya çalışacaktır. Öte yandan Çinliler’in de aynı işi yapmaya talip olması, işini zorlaştıracaktır.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – ABD, Almanya

Tür: Dram

Süre: 97 Dak.

Yönetmen: Tom Tykwer

Oyuncular: Tom Hanks, Alexander Black ,  Sarita Choudhury, Sidse Babett Knudsen, Ben Whishaw

Senaryo: Tom Tykwer

Yapımcı: Tom Hanks ,  Arcadiy Golubovich

 ***

Saklı

Vakur, sakin bir insan olan Mahir (İlhan Şeşen), kızının yakın arkadaşı Duru ile herkesten gizli bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali (Settar Tanrıöğen) ise geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru endişeleri yüzünden birbirlerinden kopma noktasına giderlerken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi duyması da an meselesi haline gelmiştir. Film, ilk olarak 25 Aralık 2015’te tek salonda gösterildikten sonra 22 Nisan 2016’da yeniden gösterime girecek.

Vizyon Tarihi: 22 Aralık 2015

Yapımı: 2015 – Türkiye

Tür: Dram ,  Romantik

Süre: 102 Dak.

Yönetmen: Selim Evci

Oyuncular: Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Pelin Akil, İlhan Şeşen, Ümit Çırak

Senaryo: Selim Evci

Yapımcı: Selim Evci

Diğer Adı: Secret, Sacred

 ***

Kor

Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan Ziya’yla karşılaşır. Ertesi gün Ziya, Emine’nin kocası Cemal’in bir dönem işsizlik ve depresyon çekmesi sonucu Romanya’ya kaçak işçi olarak gittiğini ve tutuklandığını öğrenir. Emine’nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine’nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır. Ziya, Emine’ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya’nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar. Ziya, Emine yanında çalışmaya başladığından beri ona aşıktır. Birkaç kadeh içkiden sonra Ziya, Emine’yi arar ve onu görmek istediğini söyler. Emine kabul eder ve Ziya’yı çağırır, böylelikle aralarında anlaşılması güç bir ilişki başlar.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye ,  Almanya

Tür: Dram

Süre: 145 Dak.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk, Çağlar Çorumlu, Dolunay Soysert

Senaryo: Zeki Demirkubuz

Yapımcı: Ahmet Boyacıoğlu, Başak Emre

Diğer Adı: Ember

 ***

Kabr-i Cin Mühür

Yüzyıllar önce iyi bir cinin Kuran’dan esinlenerek yazdığı gizli kitaba, 100 yılda bir “bekçi” adı verilen koruyucular gelmektedir. Yıl 1915 olduğunda, sevdiği kız olan Zöhre’nin başka biriyle evlendirilmesi üzerine Selim yaşamına son verir. Zöhre ve evlendirildiği adamın kardeşi Hacer bu kitabı çalarlar. Niyetleri kitaptaki büyülerden birini yapmaktır, ancak büyüyü yanlış yapınca Azazel adında bir cini serbest bırakırlar. Kendilerini ve köy halkını büyüden kurtarmak hiç kolay olmayacak, büyünün etkisi 100 yıl sonra bile kendini gösterecektir.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016


Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Gerilim, Korku

Süre: 104 Dak.

Yönetmen: Volkan Adıyaman

Oyuncular: Sevil Uyar, Volkan Başaran, Halit Karaata, Turgay Başyayla

Senaryo: Volkan Adıyaman

***

Babaların Babası

İstanbul mafya aleminin en saygı duyulan ismi “Babaların Babası” Necdet Çetin (Menderes Samancılar), yasaklamasına rağmen diğer mafya babalarının onun arkasından uyuşturucu ticareti yaptığını öğrenince çok sinirlenir. Onlara bir ders vermek için plan yapar, ancak tam bu esnada bir mezarlıkta uğradığı suikast girişimi sonucu yaralanır. Bu beklenmedik olayın sorumluluğu, zamanında Çetin ile büyük sorunlar yaşamış Tarık Tenekeci’nin (Ayhan Taş) üzerine kalır. Tarık Tenekeci suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışırken Necdet Çetin’in Tarık Tenekeci’nin eski sevgilisinden bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Berk adlı bu genç baleyle ilgilenen, sevgilisi İnci ile birlikte yaşayan, kimseye zararı dokunmayan biridir. Necdet Baba, kendisinin yaralanmasıyla işleri oğluna devretmek ister, onu yetiştirme görevini ise en güvendiği adamı Mahmut’a (Ali Sürmeli) verir. Ancak Berk’in varlığından diğer mafya babalarının haberdar olması, işleri alt üst edecektir.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Komedi

Süre: 98 Dak.

Yönetmen: Raşit Çelikezer

Oyuncular: İsmail Demirci, Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burcu Binici

Senaryo: Şenol Zencir,  Nuri Özgül

***

Yolculuk

Mehmet (Beran Soysal) muhafazakar bir ailede yetişmiş bir gençtir. Babasının baskıcı tutumunun yanında dirsek temasında olduğu Suriye bağlantılı bazı cihatçı gruplar da Mehmet’in hayatına karışmakta, onun kendi kimliğini ortaya koymasına engel olmaktadır. Bu sıralarda hayatına bir de aşk girince Mehmet, bildiği her şeyi en başında sorgulamak gereğini hissedecektir.

Vizyon Tarihi:  22 Nisan 2016

Yapımı:  2016 – Türkiye

Tür: Dram

Süre: 100 Dak.

Yönetmen: Mustafa Kenan Aybastı

Oyuncular: Cezmi Baskın,  Bedia Ener,  Dilşah Demir,  Cansu Fırınc,  Ahmet Karslı

Senaryo: Mustafa Kenan Aybastı

***

Kuzular Kurtlara Karşı

Çok güzel bir köyde barış yaşayıp giden bir koyun sürüsü, yakınlarına gelen bir kurt sürüsü yüzünden tehdit altındadır. Kurt sürüsünde ise bambaşka hesaplar yapılmaktadır. Sürünün yaşlı lideri Magra, yerini alacak kurdun düşmanlarına karşı kendisini kanıtlaması gerektiğini söylediğinde vahşi ruhlu Ragear ve son derece ciddiyetsiz, şakacı bir karakteri olan Gri liderliğe talip olurlar. Kendisinden ayrılan kız arkadaşı Bianca’nın sevgisini yeniden kazanabilmek için gücünü kanıtlamaya karar veren Gri, Çingeneler’den aldığı bir iksir sonucunda koça dönüşünce işler iyice karışır.

22 Nisan 2016

2016 – Rusya, ABD, İngiltere

Animasyon, Komedi, Macera

93 Dak.

Andrey Galat, Maxim Volkov

Tom Felton, Thomas Ian Nicholas, China Anne McClain, Ruby Rose, Ross Marquand

Neil Landau

Sheep and Wolves: A Craaazy Transformation

***

Küçük Kral

Babasının beklenmedik ölümünün ardından tahta çıkmak zorunda kalan 9 yaşında Macius ülkesinin kralı olur. Tecrübeli devlet adamı Erasmus’un dışında ona yönetimle ilgili akıl verebilecek kimse yoktur. Macius ilk iş olarak bir çocuk meclisi kurulmasına karar verir ve çocukların büyüklerle eşit haklara sahip olması için şartların oluşmasına çalışır. Ancak bu durumlar, tahta geçmek isteyen savaş bakanı generalin hiç hoşuna gitmeyecektir.
Film, Polonyalı ünlü yazar Janusz Korczak’ın çocuk romanından uyarlandı.

22 Nisan 2016

2007 – Almanya, Fransa, Polonya

Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Macera

83 Dak.

Sandor Jesse, Lutz Stützner

Otto Sander, Friedrich Schoenfelder, Paul Falk, Jamie Lee Blank, Till Kundrun

Hans-Werner Honert, Inès Keerl, Bernd Roeder

Dariusz Wieromiejczyk, Robert Réa

***

Yola Geldik

Kutay (Ozan Dağgez) ve Yusuf (Serkan Şengül) bir benzin istasyonunda çalışmakta olan iki arkadaştır. Bir gün istasyonu soyup paraları Beyoğlu gecelerinde yerler. Bunun sonunda işten kovulurlar, benzincideki bir arabayı alarak kaçarlar. Yolda karşılaştıkları Osman Nuri (Teoman Gelmez) ve Selman (İrfan Aslanhan) ile geri dönüşü olmayan yollara ve komik maceralara girerler.

22 Nisan 2016

2016 – Türkiye

Komedi

96 Dak.

Haydar Işık

İrfan Aslanhan, Teoman Gelmez, Ozan Dağgez, Serkan Şengül, Ferdi Kurtuldu

Orhan Aydın


Orhan Aydın

Gelmiş geçmiş en iyi seri sinema filmleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.