Gelmiş geçmiş en iyi seri sinema filmleri

Genellikle üç kısımdan oluşan serilerden ziyade günümüzde yedi, sekizli seriler bile çıkmaya başladı. Sinema tarihinde tutulan bir filmin devamını çekmek geçmişten günümüze moda oldu. Her ne kadar insanın kafasını karıştırsa da bu uzun soluklu serilerin içlerinden sizler için en iyilerini topladık. Şimdiden iyi seyirler.

Gelmiş geçmiş en iyi seri sinema filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi seri sinema filmleri…

10- The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli) – 2001 – IMDb 6.8

Los Angeles’da arkada sokaklarda büyük paralar dönen yasa dışı araba yarışları yapılmaktadır. Dominic’te bu yarışcıların en favori isimlerindendir. Bir gün Brian, aralarına katılır. Brian ile Dominic’in bağları hızlıca kuvvetlenir. Dominic’in kız kardeşi ile Brian’ın birbirine karşı duygular beslemesinin de bu bağın oluşmasında etkili olmuştur. Ancak Dominic’in ve kız kardeşinin Brian hakkında bilmediği bir şey vardır. Brian bir polistir.

Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Eva Mendes gibi kaliteli bir oyuncu kadrosu bulunan bu seri birçok kişi tarafından sevilmiştir. Seri; hızlı arabalar, suç örgütleri, büyük bahisler, araba yarışları etrafında dönmektedir. Her filmde ekip bir düşmana karşı toplanır. Hiç hızını kesmeyen bu serinin ana karakterlerinden biri olan Paul Walker yedinci film gösterime girmeden araba kazasında hayatını kaybetmiştir. Hız tutkunları ve araba severler için seriyi tamamen izlemenizi öneririm.

9- Harry Potter – 2001 – IMDb 7.6

J.K. Rowling tarafından yazılan ve birçok hayran kitlesi oluşturan bu kitap serisi Warner Bros.‘un gözünden kaçmış olmayacak ki hemen değerlendirmiş. Yapımcılar, sihirlerle dolu olan bu dünyayı sinemaya taşımaları ile çocuk yaşlı demeden çok büyük bir kitleyi toplamıştır. Oldukça uzun bir serüven olan Harry Potter serisi 8 filmden oluşmaktadır.

Küçük yaşta trafik kazasında ailesini kaybeden Harry teyzesinin evinde kalıyor ancak pek mutlu olduğu söylenemez. Kendisine kötü davranılan Harry’ye bir gün mektup gelir ve ardı kesilmez, ev dolup taşana kadar bu mektuplar gelmeye devam eder. Sonunda Harry, geçmişini ve yeteneklerini öğrenir. O, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna çağrılmıştır. Ailesi aslında Voldemort denen bir kara büyücü tarafından öldürülmüştür. Potter, ailesinin intikamını almak ve teyzesi ve ailesinden gördüğü eziyetten kurtulmak için Hogwarts’a doğru yolculuğa çıkar. Bu yolculukta ona Ron, Hermione ve Hagrid ona eşlik ederler.

8- Ice Age (Buz Devri) – 2002 – IMDb 7.5

Çocuk, yetişkin ve yaşlı demeden her yaştan insanın izlediği, izlemeden ölünmemesi gereken bir seridir Buz Devri. Buzullarla kaplanan dünyada bir grup neşeli hayvanın hayatta kalma çabasını ele alınır. Komedinin hiç eksik olmadığı Buz Devri, animasyon evreninin en gözde serilerinden bir tanesidir. Palamut peşinde harap olan Scrat, devasa mamut Manny, önceleri kötü olsa da içindeki iyiliği bulan Diego, şaklaban Sid, Ellie, Crash, Eddie ve Şeftali…

İlk film başlarda küçük bir bebeğin ailesine kavuşturulması için yola çıkan Diego, Sid ve Manny’i anlatır. Diego başlarda Manny ve Sid hakkında kötü planlar yapsa da Manny’nin Diego’nyn hayatını kurtarması sonucunda onlarla yakın arkadaş olmaya karar verir. Ekip her filmde gittikçe büyürken, Scrat her zaman bir palamut uğruna kahrolur durur. Serinin en komik ve en güzel unsurudur bence.

7- Saw (Testere) – 2004 – IMDb 7.6

Herkesin midesinin kaldırmayacağı Testere serisine hoşgeldiniz. 2004 yılında yayınlanmaya başlayan Testere serisi, dünya çapında oldukça tutulur. Kendi adalet anlayışına sahip bir seri katlin hikayesini konu almaktadır. Sıradan bir seri katlil olmayan başrolümüz oldukça zekidir. Filmin yönetmenliğini James Wan yapmıştır.

Bir maskenin ardından insanları mahkum edip onlarla oynayan seri katlimiz, kurtulmaları için onlara şans da tanımaktadır. İki adam ayaklarından zincirlenmiş bir şekilde uyanırlar. Birbirlerini hiç tanımamaktadırlar. Sadece bir kişi oyunu başarıyla tamamlayıp, hayatına devam edebilecektir. Devam filmlerinde de aynı tarzda katilimizinin adalet dağıtma anlayışı sürmektedir.

6- Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanlar) – 2003 – IMDb 8.0

Oldukça neşeli, sevimli ve bir o kadarda başını sürekli belaya sokan bir kaptan düşünün. O, Jack Sparrow’un ta kendisi.

https://youtu.be/ehhs2T1AQVc

Korsanların cirit attığı denizlerde maceraya atılan Jack ve tayfası gizemli yaratıklarla, canavarlarla karşılaşır ve mücadele ederler.

5- Rocky – 1976 – IMDb 8.1

Altı filmi bulunan bu seri Rocky Balboa’nın hayatını konu edinmiştir. Serseri olan Rocky için bir gün bir şans doğar ve altı filmlik seri bu şekilde başlar. Başrolde Sylvester Stallone oynamaktadır. Dünya ağır boks siklet şampiyonu olan Apollo Creed, karşısına bir acemi boksör seçer.

Şans eseri seçilen Rocky için hayatını değiştirme firsatı gelmiştir. Uzun bir çalışma sonrası ringe çıkan Rocky, ağzı yüzü dağılana kadar mücadele eder ve olaylar gelişir. İlerleyen filmlerde Apollo’nun intikamını alacaktır. Ayrıca Creed: Efsanenin Doğuşu filminde yaşlı Rocky, Apollo’nun oğluna koçluk yapmaktadır.

4- Back to the Future (Geleceğe Dönüş) – 1985 – IMDb 8.5

Bilim kurgu, komedi ve macera denilince akla gelen ilk seri olabilir. Marty, seksenlerin klasik gencini temsil etmektedir. Rock’n Roll hastasıdır ve oldukça yaramazdır. Brown ise kendini bilime adamıştır. Oldukça çılgın olan bu profesör zamanda yolculuk yapmanın bir yolunu bulmuştur. İlk olarak ismi Einstein olan köpeğini geleceğe yollamıştır.

Zaman makinesini bir arabaya uyarlayan Brown, arabası geri geldiğinde saatine bakar ve bir dakikalık geleceğe gidiş yapmayı başarmıştır. Aracın en büyük sıkıntısı plütonyuma ihtiyaç duymasıdır. Bir grup teröriste bomba yapma karşılığında plütonyumu tedarik etmiştir. Kandırdığı teröristler doktorun peşine düşünce olan olur, Marty ile geleceğe ve geçmişe yolculuklar başlar.

3- Star Wars (Yıldız Savaşları) – 1977 – IMDb 8.6

1977 yılında yayınlanan ilk filmiyle dünyaca sevilen bir seri olan Star Wars, George Lucas tarafından yönetilmiştir. İlk üç film üç yıl aralıklarla çekilmiştir. Aradan on altı yılın geçmesinden sonra devam filmleri çekilmiştir. Serinin ilk filminin orjinal ismi Yıldız Savaşları‘dır ancak devam filmleriyle karışmaması için ismi Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut olarak değiştirilmiştir.

Karanlık tarafta Sithler, aydınlık tarafta Jediler bulunmaktadır. İki taraf arasında süren bu mücaledelede birçok karakterin iç dünyası yansıtılmıştır. Darth Vader, serinin en sevilen kahramanıdır. Kendisi süper bir kötü kahramandır. Darth Vader ve Star Wars öylesine ünlenmiştir ki bir film serisi olmaktan çıkmıştır. Binlerce oyuncakları, tişörtleri, çantaları gibi günlük kullanım eşyaları çıkarılmıştır.

2- The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) – 2001 – IMDb 8.8

J.R.R. Tolkien tarafından yazılan romandan uyarlama olan Yüzüklerin Efendisi‘nin yönetmenliğini Peter Jackson yapmıştır. Görsel efektler ve doğa üstü savaşları ile popülerlik kazanan bu serinin her bir filminin ortalama süresi üç saattir.

2001 yılında Yüzük Kardeşliği, 2002 yılında İki Kule, 2003 yılında ise Kralın Dönüşü vizyona girmiştir. Orta dünyayı kana bulayan bir yüzük amcasından Frodo’ya kalmıştır. Bu yüzük, Sauron’un eline geçmemeli ve yok edilmelidir. Yüzüğü yok etmek için Mordor’a gidilmelidir. Frodo ve ekibi Orta Dünya’yı kurtarmak için yolculuğa çıkarlar.

https://youtu.be/pPls2qEMs_k

Elfler, insanlar ve hobbitlerin karışımıyla ortaya çıkan yüzük kardeşliğinin en yaşlısı, en bilgini ve en güçlüsü Gandalf’tır. Birinci filmde yolculuk başlarken, ikinci filmde yollar ayrılır. Frodo ve Sam çıktıkları yolda devam ederler. Üçüncü filmde ise Hüküm Dağı’na ulaşan Frodo, dünyanın kaderini belirlemek elinden geleni yapmaya çalışır.

1- The Godfather (Baba) – 1972 – IMDb 9.2

Tüm zamanların en iyi serilerinden birisi olmasının yanı sıra en iyi film olan Baba, Mario Puzo‘nun aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Yönetmen koltuğuna ise Francis Ford Coppola oturmuştur. Başrolde bulunan Marlon Brando ve Al Pacino‘yu James Caan, Diane Keaton, Robert Duvall gibi kaliteli isimler desteklemektedir.

Seri genel olarak New York’ta hüküm süren Sicilyalı bir mafya ailesini konu olarak ele alır. Politikacılar ve memurları kendi taraflarına alarak giderek büyürler. Ailenin babası Don Vito Corleone uğradığı suikast sonucunda işleri oğlu Michel’a bırakmak zorunda kalır. Bu işlerden uzak durmaya çalışan Michel, sorumluluğu üstlenir ve ailenin yeni babası olur.

Klasik bir mafya serisi olmayan Baba serisi; dönemin sıkıntılarını, aile ilişkilerini ve diğer etkenleri de güzelce işlemiştir. Ana karakter baba Don, geleneklere bağlı bir adamdır. Oğlu Michel ise aksine yenilikçi bir kafa yapısına sahiptir. İkinci filmde konu Michel ve Don arasında döner. Üçüncü filmde ise Michel’in, ailesini yasa dışı işlerden çıkarıp yasal işlere yöneltmesine uğraşmakla geçer.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.