Ana Sayfa Gündem 22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan

22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan

Türkiye’yi 14 yıldır yöneten AK Parti, Erdoğan ve Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün seçecek. Binali Yıldırım tek aday.

Türkiye'yi 14 yıldır yöneten AK Parti, Erdoğan ve Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını bugün seçecek. Binali Yıldırım tek aday.

Ak Parti 22 Mayıs Olağanüstü Kongresi’nin detayları

Kongreye yaklaşık 1252 delege ile 50 bin teşkilat üyesi katıldı. Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç tüm siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı gerekçesiyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu

Salonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da mesajı okundu. Erdoğan mesajında, AK Parti ile görevi gereği bağı kesilse de gönül bağının sürdüğünü ve süreceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Erdoğan, yeni başbakana da ilk görevini hatırlatmış oldu. Erdoğan, yeni anayasa vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı’nın mesajını partililer ayakta dinledi ve mesaj salonda büyük alkış aldı.

ahmet davutoğlu istifa etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu duygusal bir veda konuşması yaptı

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Ak Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım, kurucu liderimiz saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede, ‘bu bir vefa kongresidir’ demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize, akdimize sadık kaldık. Partimizin ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık.”

22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan

Bekir Bozdağ: Ak Parti, Tayyip’in partisidir

Kongrede AK Parti Divan Başkanlığı yapan Bekir Bozdağ konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili mesaj verdi.  “Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz ‘Tayyip’in partisi’dir ve ‘Tayyip’in partisi’ olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan

Kutlu Yürüyüşe Devam teması

Olağanüstü kongrenin ana teması “Kutlu Yürüyüşe Devam” oldu. Salonda sadece Binali Yıldırım fotoğraflarının olması dikkat çekti. İzmir örgütünün “Kutlu Yürüyüşe Binali Yıldırım’la Devam” pankartları salonun dört yanında yer aldı. “Erzincan’a Can, Türkiye’ye Heyecan Geldi”,  ‘2023 Yolunda Hatay Yolların Ustasıyla’, ‘Milletin Hizmetkarı Türkiye’nin Başbakanı’ pankartları dikkat çekti.

Binali Yıldırım 3. genel başkan

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha sonra da seçimlere geçilecek.

binali yıldırım 22 mayıs 2016 ak parti kongresi genel başkan

Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sıralarında tamamlanması planlanıyor.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800’e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilât tarafından tek aday gösterilen Bakanı Binali Yıldırım‘ın, 27 Ağustos 2014’ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığı’nı sürdüren Davutoğlu’ndan görevi devralması ve AK Parti’nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.