PayPal Türkiye’den çekiliyor!

PayPal, İnternet adresinden yaptığı duyuru ile Türkiye’den çekildiğini açıkladı. Online ödeme sistemi olarak çalışan şirket, çekilme kararına ilişkin yaptığı duyuruda BDDK’dan gerekli lisans başvurusunun reddini gerekçe gösterdi.

paypal-turkiyeden-cekiliyor

İnternet üzerinden online olarak alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’deki faaliyetlerini neden durdurduklarının sebebi olarak, BDDK’ya yaptıkları lisans başvurusunun reddini gerekçe olarak gösterdi.


Yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışma yürütüleceği bilgisinin de yer aldığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gün boyunca, Türkiye’deki müşterilerine durum hakkında açıklama yapılacağı belirtildi.

PayPal’dan yapılan açıklama:

“PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.
Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Müşterilerimiz bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler.
PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal’a vermiş olduğunuz destek Türkiye’deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.


Gelecekte Türkiye’deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.”

PayPal-turkiye-aciklama

PayPal nedir?

PayPal, İnternet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, İnternet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri’nde yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışır.

Sistemde Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabilir. Bu para birimleri arasındaki değişimleri şirket kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Ayrıca Türk Lirası ile ödeme alabilir ya da ödeme yapılabilmektedir.

Turizm sektöründe kredi ödeme kolaylığı getirildi

Türkiye’de 11 banka vergi dışı 142 milyar TL yönetiyor


Körfez ülkelerinde para bitiyor mu?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.