Servet harcamadan lüks bir tatil için ne yapmalı?

Yurt içinde veya yurt dışında servet harcamadan lüks bir otelde konaklamak mümkün. Uygun fiyatlara nerede konaklanır? İşte detaylar…

Yaz geldi, tatil planları başladı. Yurt içinde veya yurt dışında servet harcamadan lüks bir otelde konaklamak mümkün. Uygun fiyatlara nerede konaklanır?

Ortalama 300 TL veya daha az ödeyerek beş yıldızlı bir otelde konaklayabilir misiniz?

O kadar çok konaklama seçeneği, o kadar çok farklı fiyatlara sunuluyor ki, insanın aklının karışması işten değil. Peki, servet ödemeden de lüks bir otelde kalabileceğinizi biliyor musunuz? Online seyahat sitesi Hotels.com, nerede uygun fiyatlara lüks bir otel rezervasyonu yapabileceğinizi araştırdı. İşte Hotels.com™’un verileri!

En uygun lüks oteller İzmir ve Ankara’da

Hotels.com’un Hotel Price Index™ (HPI™) otel fiyat endeksi araştırması, Türk gezginlerin 2015 yılında lüks otellerde konaklamak için ne kadar ödeme yaptıklarını mercek altına alıyor. Araştırma verilerine göre, en uygun fiyatlı lüks oteller İzmir ve Ankara’da bulunuyor. Bu şehirlerde beş yıldızlı bir otelde bir gecelik konaklama için geçen yıl ortalama 225 TL ödendi. Fiyatlarda, 2014 yılı ile kıyaslandığında, bu iki şehir için yüzde 9 ve yüzde 8 oranında düşüş oldu. En uygun fiyatlı dört ve beş yıldızlı otellerin bulunduğu şehirler sıralamasında İstanbul üçüncü sırada yer alıyor. Fiyatlarda düşüş trendi burada da gözlendi. İstanbul’daki lüks otellerde bir gecelik konaklama için 2014’te ortalama 314 TL’yi gözden çıkarmak gerekirken, bu bedel 2015 yılında sadece 299 TL idi.


Yunanistan ve Tayland ilk sırada

Yurtdışındaki popüler tatil merkezlerinde bulunan lüks otellere gelince… Ortalama 300 TL’den daha uygun fiyatlara lüks otel bulmak çok kolay olmasa da bazı ülkelerde bu fiyata veya bu fiyatın altında oda sunan dört yıldızlı oteller mevcut. Hotels.com’un araştırması, 2015 yılında Türk gezginlerin, Yunanistan, Tayland, Rusya ve Çek Cumhuriyeti’nde dört yıldızlı otellerde gecelik 300 TL veya daha az ödediklerini gösteriyor.


Fiyatlar bu yıl en çok Kemer’de düştü

HPI otel fiyat endeksi, hem yurtdışında hem yurtiçinde hangi tatil merkezlerinde lüks otel fiyatlarının en çok düştüğünü de ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de Kemer birinci sırada yer alıyor. 2014 yılına göre Kemer’deki lüks otel fiyatları yüzde 22 geriledi ve tatilciler ortalama 391 TL’ye bu beldede beş yıldızlı bir otelde geceleyebildi. Ayrıca, Antalya yüzde 13’lük, Alanya da yüzde 12’lik bir düşüşle dikkat çeken tatil yerleri arasında. Türk gezginler Antalya ve Alanya’da beş yıldızlı bir otelde konaklamak için geçen yıl ortalama 314 TL ve 358 TL ödedi.

Yurtdışında Moskova birinciliği elde etti


Yurtdışında lüks otel fiyatlarında geçen yıl en önemli düşüşü kaydeden şehir ise Moskova oldu. Rusya’nın başkentini ziyaret eden Türk gezginlerin beş yıldızlı bir otelde konaklamak için ödedikleri rezervasyon bedeli, 2014 yılına kıyasla yüzde 6 oranında azaldı (2014 yılında 333 TL iken 2015 yılında 271 TL oldu). Dört yıldızlı bir otelde gecelemek için ödenen tutar ise yüzde 22 oranında azaldı (2014 yılında 531 TL iken 2015 yılında 498 TL oldu).

İstanbul’a yakın gezilecek 10 yer


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.