EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Euro 2016’nın başlangıcı öncesinde binlerce futbolsever Paris’teki Fan Zone’da yoğun güvenlik tedbirleri altında toplandı. 15. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2016) açılış maçı bugün ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak. Macar hakem Viktor Kassai’nin yöneteceği A Grubu mücadelesi Saint – Denis şehrindeki Stade de France’ta TSİ 22.00’de başlayacak.

EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Türkiye’nin organizasyonunu sadece 1 oy farkla kaybettiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası bugün Fransa’da başlıyor.

IŞİD’in 13 Kasım’da Paris’te düzenlediği ve 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırıları sonrası Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Aradan geçen zaman içinde “terör tehdidi” azalmayıp tam tersine daha da artınca, olağanüstü hal Euro 2016’yı da kapsayacak şekilde uzatıldı.


Bu da Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk kez bu kadar üst düzeyde güvenlik önlemleri altında organize edileceği anlamına geliyor.

Bir ay boyunca 10 şehirde 51 maçın oynanacağı turnuvada güvenliği yaklaşık 90 bin asker ve polis sağlayacak.

EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Eyfel Kulesi’nin dışında dev bir alanda futbolseverler için oluşturulan Fan Zone’un açılış töreni ve düzenlenen konserde alınan önlemler üst boyuttaydı.

EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Açılış partisinde ünlü Fransız DJ David Guetta ile coşan yaklaşık 90 bin kişi alana iki ayrı noktada kapsamlı şekilde aranarak girdi.

 EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Fan Zone dışında çok uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.  

Alınan tüm önlemlere ve uzun kuyruklara karşın binlerce futbolsever Fan Zone’da buluştu.

 EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Futbolseverler ünlü DJ David Guetta’nın Euro 2016 öncesindeki konserini izledi.

 EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

François Hollande turnuva öncesi açıklama yaptı

EURO 2016’nın düzenleneceği ülke olan Fransa’nın cumhurbaşkanı François Hollande, büyük turnuva öncesi önemli açıklamalarda bulundu.EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

“EURO 2016’ya yönelik tehdit”

Inter radyo kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Hollande, “EURO 2016’ya yönelik bir tehdit mevcut ve maalesef bu tehdit daha uzun sürebilir.” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande dün turnuva öncesi yaptığı açıklamada, Euro 2016’nın sorunlardan olumsuz etklenmemesi için gereken tüm önlemleri alacaklarını söyledi.

Ancak Fransız hükümetini organizasyonla ilgili olarak zorlayan faktörler güvenlikle sınırlı değil. Sosyalist hükümetin “Çalışma yasasında reform” olarak lanse ettiği ve işsizliğin azaltılması için gerekli olduğunu savunduğu yasa tasarısına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Ulaştırma sektöründeki grevler yüzünen şehirlerarası hızlı tren seferleri yüzde 20 azalmış durumda. Paris’in merkezinden, bugünkü maçın oynanacağı Stade de France’ın bulunduğu Saint – Denis’e yolcu taşıyan hatta da seferler dün akşam saatte bire düşmüştü.

Yaklaşık bir haftadır çöp toplamayan temizlik işçileri eylemlerini Salı gününe kadar uzattıklarını açıkladı. 

Birçok bölgede artan eylemler, ülke sokaklarını savaş alanına çevirdi.

EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

 

Air France, pilotların da eylemlere katılacağını açıklaması sonrası yarınki seferlerinin üçte bire yakınını erteleme kararı aldı.

Salı günü Paris’te büyük bir gösteri düzenlemesi ve taksi şöförlerinin kent merkezinde trafiği tıkayarak gövde gösterisi yapması da kimseyi şaşırtmayacak.

Türkiye’den Dışişleri de vatandaşlarını uyardı

Olayların üst seviyelere tırmanması nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak ülkeye gidecek olan vatandaşları uyardı.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


“Milli Takımımızın da katılacağı EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası 10 Haziran – 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa’nın evsahipliğinde Bordo, Lens, Lille, Liyon, Marsilya, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne ve Toulouse’da düzenlenecektir.

Ev sahibi Fransa, Paris’te yaşanan terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasını, Avrupa Futbol Şampiyonasını da kapsayacak şekilde iki ay daha uzatmıştır.

“Güvenlik riski var dikkat!”

Fransız makamlarınca, bu kapsamda, maçların oynanacağı stadyumlar, taraftarların biraraya gelmeleri için hazırlanan taraftar alanları (fanzones) ve insanların toplu olarak bulunacağı diğer alanlarda yoğun önlemler alınmakla birlikte, vatandaşlarımızın mevcut güvenlik riski konusunda bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Bu çerçevede, Şampiyonayı takip etmek üzere ülkemizden, Fransa içinden ve diğer yabancı ülkelerden maçların oynanacağı şehirlere seyahat edecek vatandaşlarımızın, toplu taşıma araçlarında ve başta yukarıda anılan alanlar olmak üzere, kalabalık yerlerde azami ölçüde dikkatli olmalarında, acil durumlarda yerel makamların vereceği talimatlara uymalarında ve yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde, Bakanlığımız, Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir.”

EURO 2016’da saha içinde neler oluyor?

Beklenen gün nihayet geldi. A Milli Futbol Takımımız’ın mucizeye imza atarak katılma hakkı elde ettiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, görkemli bir törenle bugün başlıyor. Paris’te yer alan 80 bin kapasiteli Stade de France’deki açılış maçında ev sahibi Fransa ile Romanya kozlarını paylaşacak.

A Milli Takımımız, D Grubu’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Gruptaki ilk maçını 12 Haziran Pazar günü Hırvatistan ile Paris’te oynayacak Türkiye, ikinci karşılaşmada 17 Haziran Cuma günü İspanya ile Nice’de karşılaşacak. Gruptaki üçüncü ve son maçında ise Millilerimiz, 21 Haziran Salı günü Çek Cumhuriyeti Lens’te mücadele edecek.

10 – 22 Haziran tarihlerinde oynanacak grup maçları sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan ve tüm gruplar arasındaki en iyi 4 üçüncü takım Son 16 Turu’na yükselecek. Son 16 Tur maçları 25 – 27 Haziran’da, Çeyrek Final maçları 30 Haziran – 3 Temmuz’da, Yarı Final maçları 6 – 7 Temmuz’da, Final ise 10 Temmuz’da oynanacak.

EURO 2016 D Grubundaki rakiplerimiz

Millî Takımımızın tarihinde dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası Finalleri olan EURO 2016’nın kuraları 2015’in Aralık ayında çekildi. Millî Takımımız, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile birlikte D Grubu’nda yer aldı. Millîlerimiz, D Grubu’ndaki ilkmaçını Hırvatistan ile 12 Haziran Pazar günü saat 16.00’da başkent Paris’teki Parc Des Princes Stadı’nda oynayacak. İkinci maçında 17 Haziran Cuma günü saat 22.00’de Nice’in Allianz Riviera Stadı’nda son şampiyon İspanya’nın karşısına çıkacak ay – yıldızlılar, gruptaki son müsabakasında ise 21 Haziran Salı…

Milli Takımlar » A Milli » EURO 2016 » EURO 2016 Statlar – Şehirler

 EURO 2016 teröre rağmen başlıyor

Stade de Bordeaux (Bordeaux)
K
apasite: 42.000

Stade Bollaert – Delelis (Lens)
Kapasite: 35.000

Stade Pierre Mauroy (Lille)
Kapasite: 50.000

Stade de Lyon (Lyon)
Kapasite: 59.000

Stade Velodrome (Marsilya)
Kapasite: 67.000

Stade de Nice (Nice)
Kapasite: 35.000

Parc des Princes (Paris)
Kapasite: 45.000

Stade de France (St. Denis)
Kapasite: 80.000

Stade Geoffroy Guichard (St. Etienne)
Kapasite: 42.000


Stade de Toulouse (Toulouse)
Kapasite: 33.000


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.