Fazıl Say ve Kumru Say’dan kimsesiz hayvanlara büyük destek

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve kızı Kumru Say, sahipsiz hayvanlar ile ilgili bir sosyal sorumluluk projesi için ortak bir sergi açtı. Sokak hayvanları yararına düzenlenen sergide Say’ın konser seyahatleri sırasında kendi çektiği sokak fatoğrafları ve kızı Kumru Say’ın orjinal at çizimleri yer alıyor.

Fazıl Say ve Kumru Say' kimsesiz hayvanlara büyük destek

Türkiye’de uzun yıllar mücadele veren Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) destek olarak bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Fazıl Say ve kızı Kumru Say kimsesiz hayvanlara sahip çıktı. Windowist Tower bünyesinde hizmet veren Karbon Galery’de 8 Haziran’dan beri süren sergi, 14 Haziran’da sona eriyor. Sergide Fazıl Say’ın konser seyahatleri sırasında kendi çektiği sokak fatoğrafları ve kızı Kumru Say’ın orjinal at çizimleri yer alıyor.

Fazıl Say ve Kumru Say' kimsesiz hayvanlara büyük destek

HAYTAP için önemli olan kilit kelime hayvanların “kimsesiz” olmasıdır. Yani asıl yardım etmeye çalıştığımız hayvanlar sahipsiz olanlardır. Çünkü onların derdini, dermanını anlatacak, dile getirecek, haklarını savunacak kişiler hele bizim gibi coğrafyalarda son derece azdır. Aklı başında olanını bulmak ise çölde vaha bulmak gibidir.

Sadece sahipsiz hayvanları beslemek, bakımevi ziyaretleri, kısırlaştırmak ise dava konusu olan bir mücadele ise yeterli değildir. Bunu eğitim çalışmaları, farkındalık çalışmaları, kısa filmler, sergiler, konserler gibi etkinliklerle beslemeniz, konuyu sadece hayvanseverlerin ilgi alanından çıkartıp, diğer kurumlara, STK’lara, kitlelere de ulaşmanız gerekir. Aksi takdirde üzerinize yapışan hobi için kendini bu işe adayanlar ya da sosyalleşememiş insanlar bakışından kurtaramazsınız.


HAYTAP özellikle bu konudaki algıyı yıkmak için saha çalışmaları ile eşzamanlı olarak farkındalık çalışmalarına yine bir önemli çalışmayla el atıyor.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın hayvan haklarına son derece duyarlı olan kızı Kumru Say’ın atlarla ilgili çizgilerinden oluşan sergisi 8 Haziran – 14 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul Maslak’ta.

Fazıl Say ve Kumru Say' kimsesiz hayvanlara büyük destek

“Atlar ve sokaklar HAYTAP için bir araya geliyor” sloganıyla yapılan serginin duyurusu şöyle:

Siz de sahipsiz hayvanlar için düzenlenmiş olan bu etkinliğe katılarak sokak hayvanlarının umudu olur musunuz?

8 – 14 Haziran tarihleri arasında Windowist Tower, Karbon Gallery Maslak’ta Kumru Say ve Fazıl Say’ın sokak hayvanları için düzenlemiş oldukları ortak sergiye davetlisiniz!


Küçük yaşlardan beri binicilik (engel atlama) sporuyla uğraşan Kumru Say, milli sporculuğunun yanı sıra iddialı bir hayvansever. Babası Fazıl Say ise, bestecilik ve piyanistliğinin yanı sıra, ilgili bir hayvansever…

Fazıl Say ve Kumru Say' kimsesiz hayvanlara büyük destek

Baba kızın ortak noktası olan hayvanseverlikleri onları ikisinin amatör oldukları sanat dallarında bir sergide bir araya getirdi. Sporcu ve hayvansever bir kızla, müzisyen ve hayvansever bir baba, amatör oldukları sanat dallarında icraatlarını HAYTAP yararına sizlere sunmaya hazırlanıyorlar.

Kumru Say’ın orijinal at çizimleri ve Fazıl Say’ın çekmiş olduğu fotoğraflar ilk defa sizlerle buluşacak. Baba kız, sahipsiz hayvanlar için uzun yıllardır Türkiye’de mücadele veren HAYTAP ile beraber bir iyilik hazırlığına giriştiler.

Sergide orijinal çizimler ve fotoğraflar bağış karşılığı hayvanseverlerle buluşacak. Bu bağışlar sahipsiz sokak hayvanlarının hayatlarını kurtarmaya, onlara daha iyi birer yaşam sunmaya yardımcı olacak. Baba – kızın çalışmalarından elde edilen tüm gelir HAYTAP projelerinde en doğru şekilde değerlendirilecek. Gelin bu sergide hep beraber hepimizin ortak noktası hayvan severlikte sokaktaki sahipsiz hayvanların iyiliği için buluşalım…

Destekleyenler: Karbon Gallery, doremusic, ACM Production, Kalde


Giriş biletsizdir. Sergi ücretsizdir.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.