15 Temmuz Darbe Girişimi’ni 40 savcı soruşturacak

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde ülke genelinde aralarında tuğgeneral rütbesindeki askerlerin de olduğu 1500’ün üstünde gözaltı var. Darbe girişimi soruşturmasını 40 savcı takip edecek.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde ülke genelinde aralarında tuğgeneral rütbesindeki askerlerin de olduğu 1500'ün üstünde gözaltı var.

Çok sayıda komutan bilinmeyen yerlere götürüldü

15 temmuz 2016 tarihinde saat 22:00 sularında Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri dışında, bir askeri hareketlilik başladığını söyleyen Orgeneral Ümit Dündar, “Kısa sürede yapılan bir değerlendirme sonucunda bu hareketliliğin TSK içinde yuvalanmış olan çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatılan darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır. Genelkurmay karargahında ve diğer görevlerdeki çok sayıda komutan, darbe teşebbüsünde bulunan kişiler tarafından ele geçirilerek, ilk anda bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir. Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devlet kurumlarını ve yönetimi ele geçirmeye yönelik faaliyetler tespit edilmiştir” diye konuştu.

Millet bu alçaklığı unutmayacaktır

Devletin ve milletin el ele vererek tarihi bir darbe girişimini akamete uğrattığını söyleyen Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar, “Ancak bu girişim sırasında Türkiye maalesef kendi meclisini , kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan, bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Ülkesini koruması için kendisine emanet edilen silahları, kendisine çevirenlerin sergilediği alçaklığı, bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan milletimizin, her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin asla endişesi olmasın ki, Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır” dedi.


15 temmuz darbe girişimi Gözaltılar devam ediyor

Gözaltılar devam ediyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK’da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı” verdi. 29 albayın ve 5 generalin İçişleri Bakanı tarafından görevinden alındığı açıklandı. Bu açıklamanın ardından basının karşısına çıkan Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar tutuklanan asker sayısını 1563 olarak açıkladı.

Şırnak’ta 309 asker gözaltına alındı

Şırnak’ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan ile 2’si binbaşı 3’ü yüzbaşı 309 asker darbe girişimi nedeniyle gözaltına alındı.

Darbe girişimine ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda, Şırnak’ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan ile 2’si binbaşı 3’ü yüzbaşı 309 asker gözaltına alındı.

Askerlerin gözaltına alınması sırasında çıkan arbedede bir polis hafif yaralandı. Yaralı polis memurunun Şırnak Devlet Hastanesinde tedavisi sürüyor.


Tuğgeneraller gözaltında

Tuğgeneraller gözaltında

Hatay’da 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve 6 askeri personel gözaltına alındı. 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Çağlar, Erzincan’da gözaltına alındı. Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar’ın Erzincan’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Mardin’de 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan gözaltına alındı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, hakkında yakalama kararı çıkarılan 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, gözaltına alındı. Kırhan, ifadesi alınmak üzere, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

TÜRK-ABD Ortak Savunma Tesisi olan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ndeki 10’uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van gözaltına alındı.

Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in savcılığın talimatıyla Şemdinli ilçesi’de gözaltına alındığını açıkladı. Güneşer’in Bolu’daki evine de baskın yapılarak arama yapıldı.

15 temmuz darbe girişimi Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı vatana ihanetten yargılanacak

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi engellenirken, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Türkiye genelinde 1300′ ü aşkın FETÖ üyesi Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. Öztürk, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.