Erdoğan’ın duyurduğu ‘önemli karar’ ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün gerçekleşecek olan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanacağını duyurduğu ‘önemli karar’ bekleniyor. Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklanacağını duyurduğu “önemli karar”a çevrildi.

Erdoğan'ın duyurduğu 'önemli karar' ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenecek olan MGK toplantısının ardından önemli bir karar açıklayacağını duyurmuştu. Açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Erdoğan, pazartesi akşam Kısıklı’da darbe girişimini protesto edenlere yönelik yaptığı konuşmada, “Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız.

Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım” ifadelerini kullanmıştır.


Nurettin Canikli: “Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil”

BloombergHT – Habertürk yayınına konuk olan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise açıklanacak kararla ilgili “Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil” diye konuştu.

Canikli açıklanacak kararla “istikrarsızlık kaynağını besleyen yapının daha etkili biçimde temizleneceğini” ifade etti ve “Tamamen anayasal, yasal yetkilerin kullanılacağı bir durum ortaya çıkacak” dedi.

Binali Yıldırım: Kaybedecek zamanımız yok

Dün partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise açıklanacak kararla ilgili olarak “Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz” dedi.

Yıldırım beklenen kararla ilgili sözlerini “Yarını bekleyelim. Çok güzel kararları vatandaşımızla paylaşacağız” dedi.


Gülen’in iadesi talebi ABD’ye gönderildi

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimini planlamakla suçlanan Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi için Washington’a gerekli resmi talebin de gönderildiği açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’ye 4 dosyanın iletildiğini ifade ederek, ABD’nin iade şartlarının gerçekleşmesi için Ankara’nın somut deliller ortaya koyması gerektiği yorumuna da “İstemedikleri kadar kanıtı önlerine koyacağız” diyerek yanıt verdi.

Doğan Haber Ajansı ise ABD’ye iletilen dosyada Fethullah Gülen’in geçici olarak tutuklanması talebinin de yer aldığı ifade edildi.

Fethullah Gülen, darbe girişimiyle ilgisi olmadığını savunuyor ve yaşananları “Bir senaryo, kendi adamları da içinde” diyerek yorumluyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 13.12’de başladı. MGK toplantısında alınan tavsiye kararları, Bakanlar Kurulu’na … Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası atılacak adımların ele alınması bekleniyor.


Cumhurbaşkanlığı külliyesinde toplanan mgk ve bakanlar kurulundan çıkacak kararlar bekleniyor.

Fuat Avni yakalandı: Başbakanlık’ta istihbarat şefi Mustafa Koçyiğit

YÖK: Akademisyenlere yurtdışı yasağı

Orgeneral Akar’ın yaveri Levent Türkkan itiraf etti: Evet cemaat üyesiyim!

Tuğgeneral Aydoğdu’nun ifadesi: ‘İnandığım emri uyguladım’

Tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ifadesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.