Aile hekimlerine FETÖ anketi: İtiraf ve ihbar soruları

Aile hekimlerinden ‘FETÖ’yle irtibatlı olup olmadıklarının tespit edilmesi için beş soruluk bir form doldurmaları istendi. Kaymakamlık ‘münferit vaka’ derken bakanlık ise böyle bir uygulama bulunmadığını belirtti.

Aile hekimlerine FETÖ anketi: İtiraf ve ihbar soruları

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre İstanbul Esenler’deki bazı aile hekimlerine gönderilen formda, beş sorunun cevaplanması ve kapalı zarfta geri gönderilmesi istendi.

Kurum adı, personel adı, soyadı, görevi, TC kimlik numarası, ikamet adresi gibi bilgilerin yer aldığı formu doldurmak zorunlu.


İtiraf soruları

Formda, aile hekimlerinin Bank Asya’da hesabı olup olmadığı, hesabı hangi tarihte kapattıkları, çocuklarını ‘FETÖ’ye ait dershanelere gönderip göndermedikleri, Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazete ve dergilere abone olup olmadıkları ve yurt dışına çıkış yapıp yapmadıkları soruluyor.

İhbar talebi

Bir soruda ise aile hekimlerinin çalıştıkları kurumlarda ‘FETÖ’ile irtibatı olan kişilerin isimleri istendi: “Çalıştığınız kurumda FETÖ/ PYD aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız…”

Valilik: “Münferit ve bakanlığa göre anket yok”

İstanbul valiliği, form uygulamasının kaymakamlık tarafından uygulanmasının ‘münferit’ olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı da aile hekimlerine bu tür bir form uygulamasının olmadığını belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminden sonra yapılan soruşturmalar kapsamında, binlerce sağlık çalışanı görevden alındı ve tutuklandı. Sağlık çalışanlarına yönelik soruşturmalar yoğun bir şekilde devam ederken, Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimlerine bir belge gönderildiği öğrenildi. ‘Fetullahçı Terör Örgütü İle İlgili Beyan Formu’ adıyla gönderilen 5 soruluk anketi de içeren belgede, aile hekimleri arasındaki FETÖ örgütlenmesinin tespit edilmesi hedeflendiği anlaşılıyor.

Aile Hekimleri’ne gönderilen 5 soruluk anket

Aile Hekimleri’ne gönderilen 5 soruluk ankette, “Bank Asya’da hesabınız var mı, çalıştığınız kurumda FETÖ ile bağlantısı olduğunu bildiğiniz kişiler var mı?” gibi sorular mevcut. Doktorların bu soruları cevaplayıp özel bir zarfla kendilerine iletilmesini istenen belge şu beyanları içeriyor:


İlgili sayılı yazıya istinaden kurumunuzda görev yapan her pozisyondaki personellerden Milli Güvenliğimize tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PYD iltişakı, aidiyeti ve irtibatı bulunabilecek personellerin tespiti ile ilgili form ekte tarafınıza gönderilmiştir. Ekteki form tüm Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve personeller tarafından doldurularak kimsenin göremeyeceği kişisel olarak kapalı zarf ile tarafımıza iletilmesi hususunda;
Gereğini ivedilikle rica ederim.

Aile hekimlerine FETÖ anketi: İtiraf ve ihbar soruları

Belgenin içerisinde yer alan ankette aile hekimlerine şu sorular soruluyor:

1- Bank Asya Bankasına tasarruf mevduat hesabı açıp, hesaba para yatırdınız mı? Hesap açtıysanız hesabınızı hangi amaçla açtınız? Hesabınızı kapattıysanız hangi tarihte kapattınız?

2- Siz Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ/PYD) okullarında okudunuz mu ya da çocuklarınız okudu mu?

3- Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) ait olan Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazate ya da dergilere üyeliğiniz var mı? Var ise üyeliğinizi hangi tarihte sonlandırdınız?

4- Yurt dışına çıktınız mı? Çıktıysanız hangi amaçla çıktınız ve hangi tarihte ya da hangi yıl çıktınız?

5- Çalıştığınız kurumda Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız.

Aile hekimlerine FETÖ anketi: İtiraf ve ihbar soruları


Sözcü, Diken

Erdoğan ile Putin görüşmesinden 6 kritik karar çıktı

15 Temmuz 2016 Demokrasi Bayramı

Türkiye’nin psikolojisi ve ruh sağlığı nasıl?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.