Astroloji: Venüs Başak burcunda 5 – 28 Ağustos

Astrolojik olarak Venüs “sevgi” prensibidir. Doğum haritalarımızda zevk aldığımız şeyleri gösterir bulunduğu alan, yerleştiği burç ve diğer gezegenlerle yaptığı açısal görünümler itibarıyla. Sevgiyi nasıl alıyoruz? Nasıl veriyoruz? Aşka ve cinselliğe yaklaşımımız nasıldır?

Astroloji: Venüs Başak burcunda 5 - 28 Ağustos

Hatasız kul olmaz, hatalarımla sev beni

Kendimizle ve diğer canlılarla nasıl ilişki kuruyoruz? Barış ve huzuru nasıl sağlıyoruz? Para ile olan ilişkimiz nasıl? Neler için harcama yapmaktan hoşnutuz? Nelere değer veriyoruz? Tüm bu soruların cevabını Venüs’ü inceleyerek bulabiliriz doğum haritalarında.

5 Ağustos 2016 18.43 den itibaren Başak burcuna geçecek olan Venüs’ün 28 Ağustostaki yolculuğunda yapacağı görünümleri incelemeden önce Venüs Başak burcunda ne tür bir enerji haline dönüşecek ona göz atmakta fayda var.


Venüs Başak burcunda olduğu süreç boyunca ilişki kurma biçimimiz gerçekçi, temkinli ve analizci bir kimliğe bürünebilir. Bu aynı zamanda kendi kendimizi de didik didik edip, kendimizle ilgili de kusur bulma yoluna gidebileceğimizi anlatır. Venüs Başak burcunda çok kuvvetli değildir ve sevgiyi doğal ve kendiliğinden, pürüzsüz bir şekilde ifade etmek oldukça güç olabilir. Kendimize ve başkalarına değer verme, sevgi verme anlayışımız ” fayda – zarar” eksenine kayabilir. Bize faydası olacak, hayatımızda işlevsel olacak, yararlı olduğuna inandığımız şeyleri, kişileri sevme ihtimali vardır ki bu da ilişkilerde hata yapma, doğal akışa engel olma, gerçek uyum ve sevgiye ulaşabilme adına bir engeldir. İlişkilerimizde kişisel samimiyetin yerine her şeyde bir kusur arar tarzda yaklaşımlar da görülebilir.

Ne kadar romantik değil mi?

Beklediğim beyaz atlı prensim, aşk ve heyecandan ayaklarımı yerden kesen değil, hayatımı kolaylaştıran, bana hizmet eden, bana fayda sağlayan biri olsun şeklindeki düşünce tarzı tam da Venüs Başağa göredir. Ne kadar romantik değil mi?

İlk görüşte aşklar, göz göze bakışıp o gözün sahibinin kalbinde yer almak için can çekişmeler, her türlü kusurun ya eksikliğin bertaraf edildiği aşklara uzak durur Venüs Başak…

Şu da bir gerçektir ki ilişkilerdeki sorunları ele alıp onlardaki aksayan yanların tamirine yönelik, işe yaramayan düşüncelerin ortadan kaldırılması, ev ya da yaşanılan çevrenin temizlenip, tasnif edilip, işlevsel olmayanların elden çıkarılması adına da faydalı kullanılabilen bir süreç olabilir Venüs Başak yolculuğu.

 

Astroloji: Venüs Başak burcunda 5 - 28 Ağustos

Bu harita Venüs’ün Başak burcuna giriş yaptığı anın haritası. Bakalım Venüs başak burcu süresince ne tür enerjiler barındırıyor.

Giriş anı haritasında Oğlak burcunun yükseliyor oluşu ve yükselenin hemen üzerinde bulunan Plüton dikkatimizi çekiyor. İkili ilişkilerimizde, değer yargılarımızda, para ile olan ilişkilerimizde değişim ve dönüşüm vurgulanıyor diyebiliriz. Yükselenin yöneticisi Satürn retroda ve 12. alanda yer alıyor. Değişim ve dönüşümü hissediyoruz ancak bu yeniden yapılandırmaya nereden başlayacağımızı henüz tam olarak göremiyoruz. Geçmişten beri taşıdıklarımıza henüz sıkı sıkı bağlı durumdayız. Korkuyoruz belki de değişimden. Ancak ilişkilerimiz ve değer anlayışımız geri dönüşümü mümkün olmayacak şekilde değişiyor. Teslimiyet içerisinde olan bitenle yüzleşmek zorundayız her birimiz.

Ay Başak burcunda

Astroloji: Venüs Başak burcunda 5 - 28 Ağustos

Başak burcundaki Ay’ın oldukça yıpratıcı bir alandan (8.evde) akan rahat enerjisinin de duygu, tepki ve alışkanlıklarımızın da kökten dönüşmesi, değişmesi gerektiğini anlatmakta. Aynı zamanda bir tür ölüm – kalım savaşı verebileceğimize işaret ediyor duygusal anlamda.

Haritada Venüs krizler yaşayarak değişim ve dönüşümü anlatan 8.alanda tam da ev giriş derecesi üzerinde duruyor. Ve dispozitörü Merkür de aynı alanda. Venüs’ün bu konumu ilişkiler ve maddi konularda manipülasyona açık olduğumuzu söylüyor. En çok da başkalarının kaynaklarında aklımız ve duygularımız. Verdiklerimizden çok aldıklarımızda, sahip olduklarımızdan çok başkalarının sahip olduklarında. Komşunun tavuğu komşuya kaz gelir misali etraftakilerde gözümüz kendimizde bulunanlardan çok.

Venüs Uranüs ile rahat bir akış içerisindeki hata ve kusur olarak gördüklerimizi şimşek hızı ile yakalayabiliriz ilişkilerimiz içerisinde. Tabi bu açı ani aşk ve ilişki fırsatları olarak da önümüze gelebilir.

Venüs Başak burcuna girdiği anda ilk olarak çok önemli bir sabit yıldız ile kavuşum yapacak ki bence bu yıldızın mesajlarını doğru algılayabilirsek bu sürecin sonunda en az hasarla çıkma şansımız bulunmakta.


Regulus kraliyet yıldızı

2011 yılında Başak burcuna giren Regulus 4 kraliyet yıldızından birisidir ve şans, şöhret, yükselme, güce kavuşma, ünlü olma potansiyellerini içerisinde barındırır. Fakat bu yükselme ve başarı kazanma öyle çok kolayca ve çarçabuk olmayacak, bir bedel ödetecektir.

Çalışmak, hak – hukuk, adalet kavramlarına dikkat etmek ve dürüst olmak, intikam ve hırs duygularından mutlak suretle uzak durmak gerekmektedir. Eğer bunlara dikkat etmez, hırs ve intikam duyguları içerisinde hareket edersek Regulus  en tepelere çıkardığı gibi bir anda da alaşağı edebilir ki Venüs’le kavuşum yaparken Mars ile de kare açı dediğimiz zorlayıcı bir görünüm yapıyor.

Yukarıdaki saydığım riskler ciddi anlamda var. Ne mi yapalım? Affedelim gitsin Canımızı yakanları, hakkımızı yediklerini düşündüklerimizi, kötü hissettiğimiz olayları. Bu iyi niyetli, asil ve farkındalıklı davranış eminim Regulus un ödüllerini almamızda bizlere yardım edecektir. Hesap sormak, geçmişteki hata ve kusur gördüklerimizi didikleyip durmak, değişimin ve dönüşümün şiddetle yaşandığı bu günlerde bize faydası olmayan eylemler olarak kalacaktır.

Regulus Venüs kavuşumunda  sınanmaya hazır olmalıyız, ilişkilerimizle, maddi ve manevi değerlerimizle, alma ve verme dengemizle.

Venüs Başak burcu yolculuğunun en dikkat çeken açılarından birisi Mars ile olan karesi yani mücadele açısı.5 Ağustos’ta başlayacak bu açıya 9 Ağustos’ta Satürn’ün de katılmasıyla kendimizi ilişkiler ve parasal konularda mücadele ederken bulabiliriz. Fikirsel çatışmalar eylem boyutuna da ulaşabilir. Sorunlu ilişkiler kopma noktasına gelebilir.

Özellikle Satürn ile Venüs’ün zorlayıcı görünümü ilişkilerimize soğukluk girmesine, yaşça bizden büyük kişilerle anlaşmazlığa, depresif duygulara neden olabilir. Bu dönem ekonomik olarak da zorlayıcı gelişmeler yaşanabilir.

Neptün ile Venüs arasındaki karşıtlık da bize bunun nedenini açıklar gibi aslında; yukarıda bahsettiğim konularda gerçekçi olmayan beklentilerimiz, kafa karışıklıklarımız ve aldanmaya açık halimiz.10 Ağustos’tan 22 Ağustos’a dek etkili olan bu görünüm dikkatli ve sabırlı bir tevekkül hali içerisinde olmamızı söylüyor.

10 Ağustos’ta ise Venüs Dispozitörü Merkür ile kavuşuma gidecek

Bu da bizleri ilişkilerde daha sorgulayıcı, analizci bir yapıya büründürebilir. Neler faydalı? Neler artık işimize yaramıyor? Hangi düşüncelere saplanıp kalmak bizleri her anlamda ilerlemekten alıkoyuyor bunları analiz edebiliriz.28 Ağustos’a dek de bu açı etkin. Dilimizle karşımızdakileri yaralama, yaralanma ihtimalimiz var ikili ilişkilerimizde.

19 – 28 Ağustos arasında Venüs – Kiron karşıtlığı yaşıyor olacağız

Parasal konularda, evlilik, flört, arkadaşlık, ortaklık gibi her türlü ikili ilişkilerde kendimizi baskı altında hissetme riskimiz var. Yaralanmalara ve karşımızdaki insanları  bilerek ya da bilmeyerek yaralama ihtimali var. Kendimizi çaresiz ve depresif hissedebiliriz. Yine aynı tarih aralığında Venüs ve gökyüzünün büyük iyicili Jüpiter kavuşum yapacak. Bu aslında çok çalışmamız ve işyerinde verimli olmamız gereken zamanlarda tembelliğe düşebileceğimize, müsriflik edebileceğimize ya da sorumluluklarımızı ihmal edebileceğimize işaret etmekte. Zamanın çok kıymetli olduğunu bilmemize rağmen olayların detaylarına takılı kalıp boşa zaman harcama riskimiz de var.

13 – 22 Ağustos aralığında Venüs ile Plüton arasında rahat bir akış gerçekleşecek

Eski alışkanlıklar tamamen değişip, dönüşürken yerine yenilerini koymak durumunda olabiliriz. Para eşittir güç, güzellik ve cazibe eşittir güç şeklinde düşünmeyi bırakıp belki de önümüzdeki şimdiye kadar görmediğimiz bir seçeneği dönüşüm fırsatı olarak kullanabiliriz. Tıpkı kurbağayı öpen prensesin (Venüs) bir prens yaratması (Plüton) gibi…

Venüs Başak geçişinin hepimize ve güzel ülkeme huzur ve barış getirmesini tüm kalbimle diliyor, değişimin zor ve sancılı bir sürecinden geçmekte olan her birimize selamete çıkaracak ilahi ışığın rehber olmasını ümit ediyorum…


Sevgi ve Işıkla, gökyüzü rehberimiz olsun…

Astroloji: 2 Ağustos Aslan burcunda Yeni Ay

Astroloji: 2016’da burçlara göre tatil destinasyonları

Astroloji: Bu yaz astrolojik olarak nasıl geçecek?