Astroloji: Akrep burcundaki Yeni Ay burçları nasıl etkileyecek?

30 Ekim’de Akrep burcundaki Yeni Ay tüm burçları nasıl etkiliyor? Bitirme, sonlandırma ve yeniden başlama enerjisi geliyor! Yeni Ay’ın hayatımıza getirebileceği potansiyeller neler?

Astroloji: Akrep burcundaki Yeni Ay burçları nasıl etkiliyor?

Yükselen yöneticisi Merkür Akrep burcunda 5. evde

Aşk ilişkimizde iletişimimiz nasıl? Çocuğumuzla iletişimimiz nasıl? Ailemizle iletişimimiz nasıl? Sahnede nasılız? Risk aldığımız konularda nasıl bir iletişim tarzımız var? Hobi alanımızda iletişimimiz nasıl?

Akrep enerjisinden bir önceki yazımda bahsetmiştim. Bir haritada Akrep burcunun bulunduğu alanda iletişim azdır. O alanda güçlü görünmek isteriz, soğuk bir tavrımız vardır. Sırlarımız, konuşulmamış konularımız ve bu nedenle yanlış anlaşmalarımız vardır. Bu iletişimsizlik yüzünden başkalarının bize, bizim başkalarına bağladığımız yanlış umutlar olabilir. Tutkulu olduğumuz bir alandır, hırslarımız mevcuttur.


Yaptırım gücümüz olsun isteriz. Cesaretli ve iddialıyızdır, risk alabiliriz. Bu konularla ilgili kontrol edemediğimiz şüphelerimiz olabilir. Haritada en çok kriz, dönüşüm yaşanacak evlerden biri burasıdır. Bu alanda bir tehlike altında olduğumuzu hissedersek, tıpkı bir Akrep gibi dürtüsel davranabilir, fazla korumacı ya da saldırgan olabiliriz.

Bitirme, sonlandırma ve yeniden başlama enerjisi

Yılın 12 ayından doğada ölümün başladığı süredeyiz. Bu bir sonraki bahar için gerekli bir süreç. Hayatımızda da bu Yeni Ay’da Akrep burcu hangi alanımızdaysa orada bir ölüm başlayacak. Yani bu bizim bildiğimiz başlangıçlar gibi, gelişen büyüyen bir adım değil. Dolayısıyla bitirme, sonlandırma ve yeniden başlama enerjisinde olan bir başlangıçtayız.

Merkür Yeni Ay ile kavuşumda: Bir şeyleri bitirmenin başındayız.

Sezgilerimiz tavan yapıyor üstelik. Sözler, düşünceler Akrep mantığında. Ya siyah ya beyaz. Net ve kararlıyız. Güneş Merkür’ü yakıyor, otorite figürleri tarafından engellenebilir, en azından böyle hissedebiliriz. Bunun diğer yorumu da şu: Sözlerimiz, düşüncelerimiz, iletişim biçimimiz bizi engelliyor.

14881339_10154053611891547_446714058_o

Yeni Ay’da olasılıklarımız

Bir aşk bitebilir, var olan ilişkide keskin sınırlar çizilebilir. Çocuğu olanlar çocuklarıyla ilişkilerini gözden geçirebilirler. Aile ile sınırlarımızı yeniden çizebiliriz. İşimizle ilgili spekülatif bir konuda sahnede olabiliriz. İş ile ilgili bir şeyi sonlandırıp riskli bir başlangıç yapabiliriz.

Sözlerimizde, düşüncelerimizde geçmişin izleri var, coğrafya olarak tanıdık olduğumuz kurban- kurtarıcı psikolojimiz mevcut. Fikirlerimizde yaratıcıyız, affediciyiz. Statümüzü göz önünde bulunduruyoruz. Kariyerimizle ilgili, kendimize koyduğumuz tüm etiketlerle ilgili yaşadığımız kayıpları, hayal kırıklığını, yaptığımız fedakarlıkları hesaba katıyoruz. Bunları kabullenmiş gibiyiz.

Başkalarıyla ortak değerlerimiz, ortak kazanç alanlarımızda sorumluluklarımızı sancılı bir şekilde düzenliyoruz. Angarya gibi gördüğümüz işleri de bir sisteme koyuyoruz. Geçmiş yaralarımızı şifalandırıyoruz. Hayat felsefemizdeki orijinalliğimiz ve bunu yansıttığımız sosyal çevremize karşı huzursuzuz, burada bir değişim gerekli. Ütopyalarımızı ayıklama, ayağımızı yere basma zamanı.

14907797_10154053611736547_1424172327_o

Bunu yaparken başarı oranımız yüksek. Ama direneceğimiz aşikar.

Kadersel göstergeler yani ay düğümleri bu başlangıçla ilgili ailemizden edindiğimiz mantıklı, gerçekçi, pratik yönlerimizi aktif etmemiz gerektiğini işaret ediyor.

Jüpiter Plüton ile kare açıda

Kendi özdeğerimizde bir dönüşüm gerekiyor. Bu görünümde maddi konularda, kredilerle, mirasla, ortak işimiz varsa ortak kazancımızla, eşimizle ortak bütçemizle ilgili bir krizden de söz edebiliriz.

Jüpiter kariyerimizi de ifade ettiğinden, iş kaybı sonucu bir gelir kaybından da bahsedebiliriz. Aynı şekilde statümüzü, evlilik, ortaklık alanımızı yönettiğinden ortağımız ya da eşimizle yol ayrımında maddi konularla ilgili yaptığımız mücadeleyi de anlatıyor olabilir.

Plüton bizim servis verdiğimiz alanı, çalışma ortamımızı ve sağlığımızı ifade ediyor. Bu alanlarda yozlaşan ne varsa, dönüştürmek zorundayız. Zaten Jüpiter’in sert açısı ile büyüyecekleri için görmezden gelme, kaçma gibi bir şansımız yok. Bu kare açıyı dengeye getiren şey, Venüs-Satürn kavuşumunun Jüpiter’e uyumlu açısı. Burada karşılıklı ağırlamaları var. Bu ikili, çabalarsan, sorumluluğunu yerine getirirsen, bu sahnede hayatınla ilgili sergilemek istediğin konuda destek var diyor. Ama bu teklif bizim içimizi sıkabilir.

Ne kadar çok ölüm vurgusu var

Venüs 12. evi, Satürn 8. evi yönetiyor. 12. ve 8. evler ölüm evleridir. Yeni Ay Akrep’te. Yeni Ay’ın dispozitörü 8. evde. Ne kadar çok ölüm vurgusu var. Buradaki ölüm, dönüşüm için gerekli olan döngüsel bir ölüm tabii ki. Aynı zamanda spiritüel konularla ilgili ve psikolojiyi ifade eden evlerdir. Bu nedenle içsel bir iletişim şart. Bunu ne yolla istiyorsanız yapabilirsiniz, doğada vakit geçirin. Kendinizi dinlemenin mutlaka bir yolunu bulun.

14894555_10154053611671547_1826146455_o

Yeni Ay için niyet mandalası

Bu Yeni Ay için bir niyet mandalası önerim var. Bu mandalada dilerseniz Akrep burcunun İbranice harfi olan Nun‘u kullanabilirsiniz. Derinlerin balığı anlamına gelen bu harf konsantrasyonunuzu artırabilir. Öncelikle Yeni Ay’ın konularına yani yükselen burcunuza göre Akrep’in bulunduğu evin konusuna uygun bir niyet de bulunun. Bu bitiş enerjili bir niyet olsun.

Çizim: Akrep burcunun İbranice harfi Nun
Çizim: Akrep burcunun İbranice harfi Nun

Bu mandalanın ortasındaki turkuaz renkli harf  Nun. Estetik kaygı gütmenize gerek olmadığını anlatmak için aceleyle bir örnek oluşturdum.

Çizgisiz kağıda küçükten büyüğe 8 adet daire çizin. Cetvelle bu daireyi 8’e bölün. Ve içinizden geldiği gibi şekiller yapın. Daireler ve cetvelle çizdiğimiz çizgiler referans noktaları olacak, burada yaptığınız şekilde estetik kaygınız olmasın. Bitiş enerjisi taşıdığı için son aşamada yakacaksınız. Yakarken neyin bitmesini istiyorsanız, ondan kurtulduğunuzu hayal edin. Renk kullanmak isterseniz, burcun rengi olan turkuaz uyumlu olacaktır ama tercih sizin.

14881687_10154053611581547_1259650156_o

Bu Yeni Ay’da Akrep alanını şifalandırın. (Bu alanlar için Akrep enerjisi ile ilgili yazımı okuyunuz) Daha açık iletişimde olarak, güçlü görünmeyi değil anlaşılmayı önemseyerek. Konuşulmamışları dile getirerek, içinizde biriktirdiklerinizi ifade etmeyi deneyerek. Korumacı, dürtüsel olmadan. Manipülatif olmadan. Hırsla tutkuyu birbirinden ayırın. Sezgilerinizi kullanın ama mutlaka sağlamasını yapın.

Yükselen burca göre yorumlar

Not: Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, hesaplamak için tıklayın


Yükselen Koç burcu

Kredi, miras, eşin kazancı, ortağı varsa kazançları ile ilgili bir şeyleri bitirip yeni bir şeye başlayacaklar. Bir sözleşme, yaptıkları bir işin tesliminde son hesabı kapatacaklar. İkili ilişkilerinde, evliliklerinde sorun yaşayabilirler. Uzun süredir işte yaşadıkları stres iş ortağına, eşine, ikili ilişkilerine yansıyabilir. İsyankar olabilirler, sakin olmaya çalışsınlar.

Yükselen Boğa burcu

İkili ilişkilerinde, ortaklıklarında, evliliklerinde bir süreci bitirip yeni bir adım atacaklar. Sosyal çevrelerinin etkisinde kalacaklar. Maddi konularla ilgili ortak işlerde, ikili ilişkilerde yurt dışı bağlantılarından gelir elde edebilirler. Çalışma ortamlarında yurt dışı, internet, yayımcılık gibi konularda bir kriz söz konusu olabilir. Bu bir süredir bu alandaki yapılanmanın getirdiği bir zorluk da olabilir.

Yükselen İkizler burcu

Yazının aslını okuyabilirler. Bazıları bu başlangıcı çalışma ortamlarında yaşayacaklar. İkili ilişkilerinde, evliliklerinde, ortaklıklarında sorumlulukları onları sıkabilir. Aldanma, hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Yükselen Yengeç burcu

Ailelerinde, evleriyle ilgili bir konuda bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Eşleriyle kriz yaşayabilirler. Eşleri ailesiyle bir sorun yaşayabilir ve bunu ilişkilerine yansıtabilir. Bu yapılan başlangıçta eşlerinin dediği olabilir, buna saygı duymaya çalışsınlar. Mantıklı olan bu. Bazı Yengeçler için yazının aslı geçerlidir.

Yükselen Aslan burcu

Kardeşleriyle, yakın çevreleriyle ilgili bir konuda ya da aileleri ile ilgili bir konuda bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Bu konu eski bir miras, kredi, borç ile ilgili olabilir. Çalışma ortamında birileriyle ipler gerilebilir. Çalışma arkadaşlarına hoşgörülü olmaya çalışsınlar. Bir süredir bu alandaki yapılanmanın getirdiği streslerin sonucu bir iletişimde doğal bir çıkış olması muhtemel çünkü. Sağlıklarına özen göstersinler.

Yükselen Başak burcu

Yakın çevreleri ya da parasal konularla ilgili bir konuda bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Aile, sosyal çevre, ikili ilişkileri, evlilik, ortaklıklarıyla ilgili bir kriz yaşayabilirler. Bu konu ortak kazançlar alanında ya da eşin kazancında, kendi kredi-miras konularıyla ilgili bir süredir dengesiz olan durumlar nedeniyle olabilir. Hobileriyle ilgili bir konuda sahnede olabilirler.

14881538_10154053611741547_1027469614_o

Yükselen Terazi burcu

İş hayatı ile ilgili, çalışma ortamındakilerle bir gerginlik yaşayabilirler. Çalışma ortamında bir süredir hayal kırıklığına uğrayıp kabullendiği şeylerle ilgili bir karar verebilir, bir başlangıç yapabilir. Bu daha çok maddi konularla ilgili ya da kendilerine biçtikleri değerle ilgili bir karar olabilir. Evle, aileyle ilgili bir kriz olabilir. Ailelerine hak versinler. Bir süredir devam eden zorlu süreç nedeniyle olabilir bu.

Yükselen Akrep burcu

Kendileriyle ilgili, motivasyonlarıyla, sağlıklarıyla ilgili bir başlangıçtalar. Bu belli konularda detoks yapmakla başlayan bir süreç. Sosyal çevreleriyle ilgili, kredi, eşlerin kazancı ile ilgili bir konuyu netleştirecekler. Eski aşkla ilgili hayal kırıklığını kabullenme söz konusu. Çalışma ortamlarında bir iletişim sorunu yaşayabilirler. Kardeşleri, yakın çevreleri ile gerilebilirler, anlayışlı olmaya çalışabilirler.

Yükselen Yay burcu

Bilinçaltlarında yer eden bir konuyu sonlandırmanın, korkularını bitirmenin eşiğindeler. Bu konu eşleriyle, ortaklarıyla, kariyerleriyle ilgili olabilir. Çalışma ortamları, aileleri ya da arkadaşlarıyla ilgili içlerini sıkan, maddi bir konu ya da kendilerine biçtikleri değeri zora sokan bir konu söz konusu olabilir. Uzunca bir süredir kendilerine verdikleri değeri yapılandırmaktalar, kimileri de para krizi yaşamakta. Çocuklarına para harcama ihtimalleri de söz konusu olabilir.

Yükselen Oğlak burcu

Sosyal çevrelerinde bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Yakın çevrede bir süre önce yaşadıkları bir kayıpla ilgili bir kabullenmeyi getiren bir konu mevcut sosyal çevreleriyle. Ailelerinde, ev alanlarında uzunca bir süredir zorlu bir yenilenme sürecindeler ve bu konuyla ilgili temkinli yaklaşımları nedeniyle bir gerginlik yaşayabilirler. Kariyerlerinde iş ortaklarıyla bir konuda kriz yaşayabilirler. İkili ilişkilerinde, evliliklerinde de olabilir bu kriz. Aslında şanslı bir dönemde olduklarını, karşı tarafın ılımlı olduğunu görebilirlerse, daha sakin olabilirler, sosyal çevrelerinin gazına ya da işten kazancın riske girdiğine dair korkuları sebep olabilir bu fevriliğe, dikkat etsinler.

Yükselen Kova burcu

Kariyerlerinde bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Arkalarından iş çevriliyor olabilir dikkat etsinler, para ile ilgili ya da kendilerine verdikleri değerle ilgili bir süredir yaşadıkları kaybı kabullenmeyle ilgili bir konu bu. Sosyal çevreleri ya da çalışma ortamındakilerle işle ilgili bir kriz yaşayabilirler. Bu daha çok onların asi iletişim biçimleriyle ilgili olabilir. Sakin olmaya çalışsınlar.

Yükselen Balık burcu

Yurtdışı, yüksek eğitim konularında bir dönemi bitirip yeni bir döneme başlayabilirler. Sosyal çevreleriyle kredi, borç gibi konularda gerilebilirler. Arkadaşlarının mantıklı olduğunu bilsinler. Para ile ilgili bir süredir dengesiz seyreden durumun stresi yüzünden çıkabilir bu gerginlik. İşle ilgili de ortak kazançlarla ilgili sıkıntılı durumlar olabilir, dikkat.

Süslü olsun gökyüzünüz.

Astroloji: Akrep enerjisi nedir? Yükselen burcunuza göre sizi nasıl etkiliyor?

Astroloji: 18 Ekim – 12 Kasım Venüs Yay burcunda

Astroloji: 27 Eylül – 9 Kasım Mars Oğlak burcunda


Astroloji: Koç burcundaki dolunay Türkiye’yi nasıl etkiliyor?


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.