Çocuklar artık dişçiden kaçma planları yapmayacak!

Şüphesiz ki anne babalar çocuklarının okul başarısının yüksek olmasını önemser. Oysa ebeveynlerin göz ardı ettiği bir gerçek var ki o da, okul başarısının yalnızca ders çalışmaya bağlı olmadığıdır. Çünkü başarıya sahip olmak için öncelikle sağlam bir beden ve ruh sağlığı gereklidir.

Çocuklar artık dişçiden kaçma planları yapmayacak

Fakat başta çürük olmak üzere yaşanan birçok diş problemi çocukların okul döneminde çeşitli zorluklarla karşılaşmalarına neden olabiliyor. Bu problemler ise çocukların derslerden uzaklaşmasına, zamanla okuldan soğumasına yol açabiliyor. Artık çocuklarda diş çürüklerinin oldukça konforlu bir tedavi yöntemi mevcut; dental lazer uygulaması.

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, “Bilindiği üzere geleneksel diş tedavileri sırasında, tedavi gereçleri dişe belli bir basınç ve titreşim uyguluyor. Bu durum yetişkinlerde dahi kaygıya neden olurken, çocuklar üzerinde ise korkuların oluşmasına yol açabiliyor. Lazer uygulaması ile hastalar diğer tedavi uygulamalarındaki basınç ve titreşimi duymadıkları gibi herhangi bir ağrı da hissetmiyor.” diyor.


Hiç çürükten şüphelendiniz mi?

Her yeni başlayan okul döneminde anne babalar, çocuklarının başarılı bir eğitim yılı geçirmesi için ellerinden geleni yapar. Çocukların gerek ihtiyaçlarının karşılanması gerekse eğitimine destek olunması açısından da özverili bir tutum sergiler. Bu nedenle aileler, çocuklarının da eğitim konusunda en az kendileri kadar özverili davranmasını ümit eder. Fakat çocukların yüksek bir eğitim başarısı sergileyebilmesi için durmaksızın ders çalışmasının yeterli olmadığının ne kadar farkındayız? Peki, çürük problemi nedeniyle yaşanılan ağrı ve yeme problemlerinin çocukların okul başarısını aşağılara çektiğinin? Çürük gibi diş problemlerinin tedavisi için çocukları dişçi koltuğuna oturtmanın da ciddi bir gayret gerektirdiği aşikar. Çünkü dişçi korkusu çocukların genellikle diş tedavisinden kaçmalarına neden
oluyor. Neyse ki günümüzün her alanında hakim hale gelen teknolojik gelişmeler diş tedavisi sürecini de kolay hale getiriyor. Bilhassa ağrısız ve kısa süreli olma özelliği taşıyan dental lazer teknolojisi, çocukların dişçi korkularının üzerine gitmelerine destek oluyor.

Çocuklar artık dişçiden kaçma planları yapmayacak

çocuklar artık disçiden korkmayacaklar

Çocuklar, ebeveynleri tarafından ilk kez bir diş sağlığı uzmanına götürüldüğünde ciddi korku ve endişe yoğunluğu yaşıyor. Bu durum da tabi ki çocukların diş tedavilerine olan bakış açılarını tamamen olumsuz hale getirebiliyor. Hatta dişçi koltuğu ve diş tedavi gereçlerini gören çoğu çocuğun zihninde kaçış planları oluşuyor. Fakat artık günümüzde çocuğa ağrı yaşatmayacak ve dişçi korkusunu tarihe gömecek bir çürük tedavisi mevcut; dental lazer tedavisi. Bu lazer yöntemi ile çocuklar dişçi fobisinden kurtulurken, ağrısız bir tedavi süreci geçiriyor.


Artık diş tedavisinde baskı, titreşim ya da ağrı yok!

Dental lazerler, kendi içinde 2 ayrı grupta adlandırılıyor. Biri ile sadece yumuşak dokulara işlem yapılabilirken, diğeri ile dişlerin sert dokularına (çürük dokuya) müdahale edilebiliyor. Bilindiği üzere geleneksel diş tedavileri sırasında, tedavi gereçleri dişe belli bir basınç ve titreşim uyguluyor. Bu durum yetişkinlerde dahi kaygıya neden olurken, çocuklar üzerinde de korkuların oluşmasına yol açabiliyor. Dental lazerlerin kullanıldığı ve kaygıların ortadan kaldırıldığı tedavilerin başında da diş çürükleri geliyor. Bu lazer uygulaması ile hastalar diğer tedavi
uygulamalarındaki basınç ve titreşimi duymadıkları gibi herhangi bir ağrı da hissetmiyor. Üstelik bu yöntem, genellikle anesteziye ihtiyaç duymadan yapılabiliyor.

Lazer tedavi, birçok diş problemine karşı kurtarıcı!

Dental lazer teknolojisi ile çürükler dışında birçok diş problemine çözüm sağlanabiliyor. Gelişimini tamamlayamayan dişlerin ağızda daha kolay çıkabilmesine yardımcı olabilmek için dişeti kısmının kaldırılması işlemi de bu problemlerden yalnızca biri. Ayrıca çocuklarda sıkça karşılaşılan dil ve dudak bağlarının alınması gibi dişeti ile ilgili işlemler de dental lazer ile çözülen sorunlar arasında. Dental lazer ile yapılan diş tedavilerinde ayrıca yaraların iyileşme süreci de şimdiye dek uygulanan yöntemlere oranla daha hızlı ve ağrısızdır.

Çocukları dental lazer eğitimi alan hekimlere götürün


Burada altı çizilmesi gereken bir nokta vardır ki bu da; diş sağlığı ve hastalıkları uzmanlığı içerisinde dental lazer tedavisi ile ilgili bir uzmanlık biriminin olmadığıdır. Fakat lazer tedavi yöntemini uygulayabilmek için uzmanlar bu konuda eğitim verilen kurslara katılıyor. Çocuklar için dental lazer tedavisi yaptırma kararı alınıyorsa, muhakkak lazer alanında eğitim almış hekimlere başvurulmalıdır. Şüphesiz ki anne babalar çocuklarının okul başarısının yüksek olmasını önemser. Oysa ebeveynlerin göz ardı ettiği bir gerçek var ki o da, okul başarısının yalnızca ders çalışmaya bağlı olmadığıdır. Çünkü başarıya sahip olmak için öncelikle sağlam bir beden ve ruh sağlığı gereklidir. Fakat başta çürük olmak üzere yaşanan birçok diş problemi çocukların okul döneminde çeşitli zorluklarla karşılaşmalarına neden olabiliyor. Bu problemler ise çocukların derslerden uzaklaşmasına, zamanla okuldan soğumasına yol açabiliyor. Artık çocuklarda diş çürüklerinin oldukça konforlu bir tedavi yöntemi mevcut; dental lazer uygulaması. Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, “Bilindiği üzere geleneksel diş tedavileri sırasında, tedavi gereçleri dişe belli bir basınç ve titreşim uyguluyor. Bu durum yetişkinlerde dahi kaygıya neden olurken, çocuklar üzerinde ise korkuların oluşmasına yol açabiliyor. Lazer uygulaması ile hastalar diğer tedavi
uygulamalarındaki basınç ve titreşimi duymadıkları gibi herhangi bir ağrı da hissetmiyor.” diyor.

Çocuklarda ağız ve diş sağlığının önemi

Çocuklarda ağız diş ve çene yapısı bozukluğuna dikkat!

Çocuklarda ilk diş kontrolü ne zaman yapılmalı?

Diş hekimi korkusu olan çocuklara nasıl yaklaşılmalı?


 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.