Vizyonda bu hafta: Hz. Muhammed Allah’ın Elçisi ve 5 film daha

Vizyonda bu hafta gösterimde olan filmler arasında yönetmenliğini Mecid Mecidi’nin üstlendiği ve İslamiyet ile ilgili en iddialı yapım olmayı hedefleyen, galasında oldukça ilgi gören Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi filmi, merakla beklenen filmler arasında. Beş yılda hazırlanan film, Hz. Muhammed’in hayatını farklı bakış açısıyla anlatıyor.

Diğer filmler arasında, Yılmaz Erdoğan’ın Ekşi Elmalar filmi: Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden ve Şükran Ovalı güzellikleri bütün şehrin dilinde 3 kız kardeş olarak başrolü paylaşıyorlar.

Bir animasyon filmi Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings alternatif olarak çocuklarınızla izleyebileceğiniz bir film.


Tuba Büyüküstün, Véronique Wüthrich, Hazar Ergüçlü’nün başollerini paylaştığı ilgi çekebilecek diğer film de Dar Elbise / Tight Dress

***

Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi

Film, 7. yy’da Mekke’de ve Hz.Muhammed’in etrafında gelişen olayları konu ediniyor. Abraha’nın fil ordusuyla Mekke’ye yönelişi sebebiyle tedirgin…

Hz. Muhammed’in hayatından bir bölümü anlatan filmin yapımı uzun yıllar devam etti. Senaryosunu Mecidi ile Kambuzia Partovi’nin kaleme aldığı film, Hz. Muhammed’in doğumundan 13 yaşına kadar geçen süredeki yaşamını ve o yıllarda Mekke’de gelişen olayları, farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. İtalya’dan bazı yönetmenlerin de yer aldığı film, Hz. Muhammed hakkında bugüne kadar çekilmiş ikinci film olma özelliğini taşıyor.
Muhammed filminin, İran’ın bugüne kadar en yüksek bütçeli filmi olduğu söyleniyor. Film, 623 milyar İran Riyali 30 milyon $ bütçeyle çekildi.

İki yıl süren araştırma ve 5 yıl süren çekimler sonunda tamamlanan film için 3 yılda Mekke ve Medine platosu hazırlandı. Filmde kullanılan platolarda, 40 yıl daha tarihi filmlerin çekilebileceği dayanıklılıkta setler oluşturuldu.

Vizyon Tarihi: 28.10.2016
2015 – İran
Yapımcı: Parvaneh Partow, Alireza Rezadad/ Yönetmen – senaryo: Majid Majidi (Mecid Mecidi) /
Oyuncular: Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Ali Reza Shoja – Nuri, Mohsen Tanabandeh, Rana Azadivar, Mina Sadati, Gülen Karaman, Aysun Topar, Zeki Atlı
Tür: Aksiyon, Dram, Biyografik, Tarih / 171 Dak.
Diğer Adı: Muhammad, Muhammed

***

Hesaplaşma / The Accountant

Vizyonda bu hafta: Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi ve 5 film daha

Christian Wolff (Ben Affleck) küçük yaşlarından itibaren müthiş zekası ve yetenekleriyle etrafındaki herkesi şaşkına çevirmiş ancak takıntılı ve küçüklüğünde otizm tanısı konmuş bir matematik dahisidir. Görünürde sıradan bir mali müşavirdir, ancak arka planda büyük suç teşkilatları için muhasebecilik yapmaktadır. Hazine Bakanlığı Suçla Mücadele Birimi’nin başındaki Raymond King (J.K. Simmons), Wolff’un peşine düşer. Bunun üzerine Wolff, daha yasal işlere yönelerek Living Robotics adlı bir robotik firmasında, muhasebeci Dana Cummings’in (Anna Kendrick) keşfettiği tutarsızlıkları araştırmaya başlar. Cummings ve Wolff birlikte çalışırlar, ancak gerçeğe yaklaştıkça gerçekten tehlikeli sularda yüzdüklerini anlayacaklardır.

28 Ekim 2016

2016 – ABD

Aksiyon, Dram , Suç

121 Dak.

Gavin O’Connor

Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, John Lithgow

Bill Dubuque

Lynette Howell, Kevin Scott Frakes

***

Ekşi Elmalar

Vizyonda bu hafta: Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi ve 5 film daha

Sert mizacıyla tanınan Belediye Reisi Aziz Özay’ın kent çapında meşhur iki özelliği daha vardır: Biri herkesin imrendiği meyve bahçesi, ikincisi de… 1970’li yıllarda Hakkari’de belediye başkanı olan Aziz Özay’ın (Yılmaz Erdoğan) elma bahçesinin ve 3 kızı Muazzez (Farah Zeynep Abdullah), Türkan (Songül Öden) ve Safiye’nin (Şükran Ovalı) güzellikleri bütün şehrin dilindedir. Şehrin genç erkekleri, bu güzel kızlarla görüşebilmek için her yolu denerlerken başkan Özay, genç kızların duygularına hoşgörü göstermeyecektir.

28 Ekim 2016

2016 – Türkiye

Dram

Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan, Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Şükrü Özyıldız

Yılmaz Erdoğan

Necati Akpınar, BKM

***

Julieta / Silencio

Vizyonda bu hafta: Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi ve 5 film daha

50’li yaşlarını süren Julieta, kızı Antia ile Madrid’te yeniden bir hayat kurmaya çalışmaktadır. Kocası Xoan’ın trajik ölümünün ardından hayatı…

Julieta (Emma Suarez) erkek arkadaşı Lorenzo ile birlikte Madrid’den Portekiz’e taşınma planları yapmaktadır. Bu sırada en son 18 yaşında gördüğü ve 12 yıldır hiçbir haber alamadığı kızı Antía’nın bir zamanlar en yakın arkadaşı olan Beatriz (Michelle Jenner) ile karşılaşır.

Onunla yaptığı konuşmayla birlikte unutmaya çalıştığı acıları depreşir ve Portekiz’e gitmek yerine eskiden kızıyla birlikte yaşadığı eve geri döner.

Kızından bir haber alabilmeyi umutsuzca bekleyerek günlerini geçirmeye başlayan kadın, bu sırada geçmişini tekrar gözden geçirerek anılarını kağıda aktarmaya başlar: Gençlik yıllarında tanıştığı ve aşık olduğu balıkçı Xoan (Daniel Grao) ile birlikteliği, kızının doğumu, eşinin ölümü üzerine yaşadığı bunalım yılları ve kızının bir gün apansız çıkıp gidişi gibi olayları tekrar yaşayarak, daha önce farkedemediği hatalarını görmeye başlayacaktır.


28 Ekim 2016

2016 – İspanya

Dram

99 Dak.

Pedro Almodóvar

Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta, Michelle Jenner

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar, Agustin Almodova

***

Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince…

Küçük bir sahil kasabasının tepesindeki bir mağarada, annesi Sariatu ile birlikte yaşayan Kubo, her gün kasaba halkına hikayeler anlatmakta, şamisen çalarak küçük sihir gösterileri yapmaktadır. Ancak bir gün annesinin uyarısını dinlemeyip hava karardıktan sonra eve dönmeyi unutunca, kötü kalpli ruhların saldırısına uğrar. Annesi, sihirinin yardımıyla Kubo’yu kurtarır. Artık Kubo, kayıp babasının zırhını bularak kötü güçlerle savaşmakla yükümlüdür, bu yolda ona bilge bir maymun yardımcı olacaktır.

28 Ekim 2016

2016 – ABD

Animasyon

101 Dak.

Travis Knight

Ege Gürel, Burcu Başaran, Kadir Çermik, Bedia Ener, Levent Ünsal

Chris Butler, Marc Haimes

Travis Knight, Arianne Sutner

***

Dar Elbise / Tight Dress

Vizyonda bu hafta: Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi ve 5 film daha

Paris’te çalışan ve yaşayan modacı Lisa, yeni defilesi için Türkiye’deki arkadaşı Helin’den genç ve güzel kadınlar bulma konusunda yardım rica eder. İlk başta birçok kadın defileye katılmayı kabul eder, hatta bazıları çok da heveslidir. Ancak zaman geçtikçe durumdan haberdar olan babalar, erkek kardeşler, ağabeyler, yani etraftaki erkekler, böyle bir işe şiddetle karşı çıkacaklardır.

Kadınların kendilerini kabul ettirme mücadelesini mizahi bir dille aktaran film, 28 Ekim 2016’da gösterime girecek.

Vizyon tarihi: 28 Ekim 2016

2016 – Türkiye

Dram , Komedi

81 Dak.

Hiner Saleem

Tuba Büyüküstün, Véronique Wüthrich, Hazar Ergüçlü, Caner Cindoruk, İnanç Konukçu

Hiner Saleem, Véronique Wüthrich

Sadık Ekinci, Emre Oskay

Keyifli seyirler…


53. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali: ‘Mavi Bisiklet’e 3 ödül


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.