Figen Yüksekdağ’ın 10 aylık hapis cezası onandı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ‘terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi onadı. Suç terör kapsamında olduğu için Yüksekdağ’ın 7.5 ay hapis yatması gündeme geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onadı.

İstanbul’da 2012’de el yapımı bombanın patlaması sonucu MLKP terör örgütü üyesi 25 yaşındaki Yasemin Çiftçi öldü, Adana’ya getirilerek gömüldü. 13 Şubat’ta ise aralarında Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 40 kişi, mezar başında Yasemin Çiftçi’yi anma etkinliği düzenledi.

Figen Yüksekdağ suçlamaları reddetti

Terör örgütü lehine sloganların atıldığı anma etkinliğiyle ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Figen Yüksekdağ ile birlikte 7 kişi hakkında ‘terör örgütü propogandası yaptıkları’ iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Figen Yüksekdağ kendini şöyle savundu:


“Yasemin Çiftçi’nin cenaze törenine, kendisinin her hangi bir terör örgütü üyesi olduğunu bilmeden, sadece sosyalist kimliği nedeniyle, benim de sosyalist olmam ve siyasi bağlılığım ve manevi, insani amaçlarla katıldım. Törende terör örgütü lehine slogan atılmadı, beraatimi istiyorum.”

Terör suçu olduğu için 7.5 ay hapis yatacak

Mahkeme heyeti yargılamanın sonunda, Figen Yüksekdağ ile birlikte Sabahattin Pişkinbaş, Dilek Keskin, Soner Geçgel, Hasan Köse, Meriç Solmaz ve Murat Akıncı’ya terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle 10’ar ay hapis cezası verdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.

Figen Yüksekdağ’ın avukatlarından Sevil Aracı Bek, “Yargıtay cezayı onadı ama karar henüz yerel mahkemeye gelmedi. Karar mahkemeye ulaştıktan sonra, mahkeme savcılığa yazı yazarak gereğinin yapılmasını isteyecek. Normalde 10 aylık hapis cezasının yatarı yok ama, terör suçundan ceza verildiği için 10 aylık hapis cezasının 7.5 ay yatarı var” diye konuştu. – Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

Figen Yüksekdağ kimdir?

Figen Yüksekdağ Şenoğlu, 1971, Ceyhan, Adana doğumlu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve 25. dönem milletvekilidir.


Figen Yüksekdağ, çiftçilikle uğraşan Türk kökenli bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusu olarak 9 Kasım 1971 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Adana Polis Koleji’nde okuduğu yıllarda sosyalist hareketle ilgilenmeye başladı ve İşçinin Yolu Dergisi çevresine katıldı. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltında kaldı. Sonrasında öğrenci evlerinde kaldı. 8 ay sonra İstanbul’a gelerek Özgür Gençlik çevresine katıldı.

Atılım gazetesinde birlikte çalıştığı Sedat Şenoğlu ile, Şenoğlu cezaevindeyken evlendi. Uzun yıllar kadın haklarıyla ilgili konularla ilgilendi. Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) genel başkanlığını da yapan Yüksekdağ, Haziran 2014’te HDP II. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi.

Haziran 2015’teki ve akabinde gerçekleştirilen Kasım 2015’teki milletvekili genel seçimlerinde Van milletvekili seçilmiştir. HDP’li Figen Yüksekdağ’ın eski ülkücü olduğuna dair haberlerin yayınlanması üzerine bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ülkücülerin bir faydası olmuşsa mutluluk duyarım” demişti.

Yeni KHK’da neler var? Rektörlük seçimleri kaldırıldı

Cumhuriyet gazetesi operasyonu: Kimler gözaltına alındı?


Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.