Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?

Cumhuriyet Gazetesi’nin Atatürkçü, laik, yurtsever gazetecileri neden gözaltına alınıyor? Yıllar önce PKK’lı teröristlerle dağda kucaklaşan Gülten Kışanak neden şimdi tutuklanıyor? Mücadele FETÖ’ye, PKK’ya mı karşı, yoksa amaç başka mı?

Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?

Nazım demiş ya, “Türkiye’de hukuk aramak genelevde bakire aramaya benzer!”

Hukuk; guguk, muguk olmuş kimin umurunda…

Hala AKP’nin hukuka saygı duyduğunu sanan vatandaşlar var… Anlamadın mı kardeşim, AKP kurulduğu andan itibaren ‘amaca giden yolda her şey mubahtır’ düşüncesi ile bugüne kadar geldi… Sonuç itibari ile “Demokrasi amaca giden yolda amaç değil, araçtır!” değil mi?


Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonlar…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘ydı, şak bir gün sonra gazeteye bir operasyon… Ne kadar da tesadüf değil mi? Gazetenin bugüne kadar solcuları, Atatürkçüleri, laikleri, vatanseverleri içinde barındırdığını bilmeyen yok!

Ömrünü gazeteciliğe adamış 75 yaşındaki Aydın Engin‘i polisler kolundan çekiştirdiğinde Engin’in o soluk soluğa kalışını görünce büyük üzüntü duydum, utandım… Daha doğrusu Cumhuriyet’in, yani Cumhuriyet tarihinin geldiği noktaya utandım…

Hukuk, peki bu operasyonu neden gerçekleştirdi?

Lafı evelemeye gevelemeye gerek yok!..

Geçtiğimiz günlerde Gülten Kışanak tutuklandı! Neden tutuklandı?

PKK’ya destek verdiği düşüncesi ile, güzel…

Ama Gülten Kışanak yıllar önce PKK’lılarla dağda kucaklaştığında tutuklanmadı da neden şimdi tutuklandı? Bu sorunun cevabına geçmeden “Cumhuriyet” ile devam edelim…

Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?

Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?

Gazetecilerin gözaltına alınmasının nedenini diğer gazetelerden şöyle görürsünüz: FETÖ ve PKK ile bağlantı, işte gazetenin vakfı ile ilgili seçimler diye; yani amiyane tabirle cart curt sebeplerle… Bunu soruşturan savcıya gidip sorsanız o bile neden gözaltına alındıklarına cevap veremez.

Birçok kişi hatırlayacaktır… Hanefi Avcı cemaatin polisleri tarafından cemaate karşı yazdığı kitaptan dolayı tutuklanmıştı. Tabi gerçek nedeni buydu. Ancak onlar ne diye tutukladılar? Devrimci Karargah‘la bağlantısı nedeniyle… Halbuki Hanefi Avcı yıllarca sol örgütlere karşı mücadele vermiş sağ tandanslı biriydi! Cemaatin polisi ne yaptı adamı? Gidip olmayacak şekilde sol bir grupla ilişkilendirmişlerdi. Ne oldu? Durum balon gibi patladı!

İşte Hanefi Avcı olayı neyse, Cumhuriyet Gazetesi’ni de yani yurtsever yazarlarını da PKK, FETÖ ile ilişkilendirmek de aynı şeydir!


Türkiye, kırmızı çizgileri aştı!

Bunun üzerine Avrupa’dan mesaj geldi: “Türkiye, kırmızı çizgileri aştı!”

Bizim, AKP’nin amca oğlu olan MHP de olayı eleştiren bir açıklamada bulundu. Kibarca söylüyorum, ortaksınız kardeşim neyi eleştiriyorsunuz!..

Gelelim bu olayların asıl sebebine…

Aylar önce AKP ülkeyi kaosa götürüyor! başlıklı bir yazı yazmıştım. Bugün bu daha net bir şekilde görülüyor…

AKP’nin amacı net!

Önce FETÖ ve PKK bağlantısı iddiası ile belediyelere kayyım atandı. Hadi buna eyvallah… Gülten Kışanak tutuklandı. Kürt siyasilere gerek psikolojik gerekse hukuk mücadelesi arttı, emin olun bundan sonra daha da artacaktır!..

Şimdi AKP’li kardeşlerimiz der ki ne yapacaklardı, tabi tutuklayacaklar! Peki o zaman da Gülten Kışanak’ı neden yıllar önce PKK’lılarla kucaklaşırken tutuklamadılar da neden şimdi?

Diğer bir soru da şu: Madem Kışanak, PKK’ya verdiği destekten dolayı tutuklanıyor, Habur‘da yaşanan görüntülere yardımcı olanları ne yapacaksınız, olaya neden olanları kim yargılayacak?

Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?

Amaç, bir tarafta Atatürkçüleri bir tarafta Kürt halkını hareketlendirerek bu grupları sokaklara dökmektir. Bununla yapılmak istenen de MHP’lilerin ruhunu okşamaktır! “Bakın görüyor musunuz işte bunlar böyle!” diyerek gelecek referanduma zemin hazırlamak ve Devlet Bahçeli’yi istemeyen ve Bahçeli’ye karşı olup olası bir referandumda “hayır!” oyu verecekleri AKP – MHP tarafına çekmektir! Referandumda “hayır” oyu verecek olan CHP ve HDP’ye karşı bir sağ blokunu güçlü kılmak temel esastır!..

“FETÖ ve PKK ile mücadele ediyoruz” diyerek muhalifleri de o zamana kadar da susturmaktır!


Şimdilik bu kadar…

Cumhuriyet gazetesi operasyonu: Kimler gözaltına alındı?


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…