Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

gültan kışanak

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü PKK’ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı’nda, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Kışanak ve Anlı, emniyete götürüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binası’na polis arama yapıyor ve giriş çıkışlara izin vermiyor.

Darbe Komisyonu bugün Gültan Kışanak’ı dinlemişti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı dinlemişti.


Gültan Kışanak bugün, darbe komisyonunda Ekrem Dumanlı ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı. Kışanak’a özellikle Zaman Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın ziyaretine ilişkin sorular soruldu. Komisyonda zaman zaman gergin diyaloglar yaşanmıştı.

Dumanlı ile ne görüştüklerinin sorulması üzerine Kışanak, “Ekrem Dumanlı’ya ‘Bizi itham eden yayınlarınızla barış sürecini sekteye uğrattınız’ dedim. Ekrem Dumanlı, hükümet bizi kandırdı dedi. Bende dedim ki hükümet de FETÖ kandırdı diyor. Arada biz mağduruz canımıza okudunuz yeter artık düşün bu milletin yakasından. Kalktı gitti. Sizin hiçbirinizin söyleyemeyeceği sözleri söyledim” demişti.

Gültan Kışanak kimdir?

Gültan Kışanak (d. 15 Haziran 1961, Elazığ), Kürt kökenli gazeteci ve siyasetçi. Kürt siyasetinin temsilcisi durumundaki Kışanak; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, Barış ve Demokrasi Partisi eski eşbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem Diyarbakır ve 24. dönem Siirt milletvekilidir. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.


Çanakkale 1915 Köprüsü ile Batı Yol projesi çarpıcı rapor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.