İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması felsefe ve insan

İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 800 yayınevi ve yüzlerce yazarın katılımıyla “felsefe ve insan” teması ile TÜYAP’ta gerçekleşiyor.

İstanbul Kitap Fuarı'nın bu yılkı teması felsefe ve insan istanbul kitap fuarı

35. İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerinde başta Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Behiç Ak, Cemalnur Sargut, Doğan Cüceloğlu, Ergün Poyraz, Hıfzı Topuz, Fatih Çıtlak, Neslihan Akbaydar, Vural Savaş ve Şermin Çarkacı’nın imza etkinliklerine okuyucuların ilgisi yoğun oldu.

Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuarda, Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları yapılacak.


20 Kasım’a kadar devam edecek İstanbul Kitap Fuarı’nda İndigo Dergisi yazarı Mürsel Ferhat Sağlam’ın yeni çıkan Aşkzade kitabının da imza günü etkinliği yapılacak.

Mürsel Ferhat Sağlam – Aşkzade

Mürsel Ferhat Sağlam’ın Aşkzade isimli yeni kitabı, “aşkın hiç bilinmeyen öyküsü” ve “insan aşk üzeredir” vurgusuyla kitapçılarda yerini aldı. Aşkzade, Adem ile Havva’dan sonraki ilk aşkı betimliyor.

Aşkzade - Mürsel Ferhat Sağlam İstanbul Kitap Fuarı

Aşkzade, yazılış tarzı itibariyle hikâyeleştirilmiş deneme özelliği taşıyor. Bu yönüyle hem bir olay örgüsü barındırıyor hem de kurgunun sübjektif anlatıyla birbirini tamamlıyor. Adem ile Havva, Yusuf ile Züleyha, Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin ve Kerem ile Aslı’nın ardından efsane aşklar literatürüne Hâkim ile Sultan’ı da ekleyen Aşkzade, aşkın farklı bir boyutta yorumlandığı ve duyguların farkındalığına dikkat çeken bir eser.

Mürsel Ferhat Sağlam, Aşkzade kitabını imzalıyor

Aşkzade’nin ilk imza günü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda yapılacak. Aşkzade’yi, Mürsel Ferhat Sağlam’dan imzalı olarak almak isteyen kitapseverler için etkinlik detayları şöyle:

Tarih: 20 Kasım 2016
Saat: 13:00 – 14:00
Salon No: 4
Stant No: 4241


İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar 20 Kasım Pazar akşamı saat 19.00’da sona erecek.

Kitap okumayı sevdirecek 9 kısa kitap önerisi

İki kez okumak isteyeceğiniz 6 kitap önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.