Ned Pamphilon’un İstanbul sergisi: Ned’en İstanbul?

İngiliz Ressam Ned Pamphilon’un aşık olduğu şehir İstanbul için tuvalinin başında renk verdiği ve yeni eserlerinden oluşan “Ned’en İstanbul?” sergisi 01 – 31 Aralık tarihleri arasında Galeri İstanbul1881’de…

 Ned Pamphilon'un İstanbul sergisi: “Ned’en İstanbul?”

İstanbul’un ulusal ve uluslararası platformlarda sanat aracılığı ile tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2 yıl önce kurulan ve yeni sanat merkezi “Galeri İstanbul1881″i Kadıköy Bahariye’de hayata geçiren İstanbul1881; sanat çalışmalarını yönettiği İngiliz Ressam Ned Pamphilon ile İstanbul’a ait farklı bir serginin evsahipliğine hazırlanıyor. 01 – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “Ned’en İstanbul Ned Pamphilon İstanbul Resimleri” sergisinde sanatçının yeni, renkli ve İstanbul’un karakterini taşıyan eserleri yer alacak.

ned pamphilon beyoglu

Sergi öncesinde aşık olduğu İstanbul şehri ve yeni sergisi ile ilgili bilgi veren Ned Pamphilon: “Ned’en İstanbul? Aslında bazen kendime de sorduğum bir soru, birden fazla cevabım var.  Kısaca sıralamak gerekirse, hiç durmayan bir dinamizm var İstanbul’un kaderinde; İstanbul Boğazı hiç durmadan akıyor, dünyanın neresinde tekne kullanan birisi varsa alın getirin İstanbul boğazına, kolay kolay kullanamaz yukarısı ayrı akar aşağısı ayrı. İstanbul trafiğinde araba kullanmak başka bir yerde araç kullanmaya benzemez.


ned pamphilon standing where east meets west

İstanbul renk olarak ikiye bölünür, köprüden geçerken güneye bakarsanız farklı bir renk, kuzeye bakarsanız farklı bir renk karşınıza çıkar. Mısır Çarşısı mesela. Eminim böyle bir çarşı Mısır’da dahi yok, köfte – ekmek – ayran dünyanın en güzel yemeği, üstüne çay benim için bir klasik. Bana bunca güzel duyguyu hediye eden İstanbul için gördüğüm açıları, resimleri ve hikayelerini tuvale aktarmaya çalıştım. Sergimi İstanbul’u seven ve İstanbul’da yaşayan herkese adıyorum. Bu sergi için hepimiz kendimize soralım Ned’en İstanbul?” diyerek sözlerini tamamladı.

Galeri İstanbul1881’de 31 Aralık’a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek sergide sanatçının en yeni eserleri ile yakın çevresine ait Ned’en İstanbul sorusunun cevapları da yer alacak? 


Ned Pamphilon hakkında

ned pamphilon galata kulesi blue

İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiren Ned Pamphilon, 1963 yılında Londra’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında kurduğu orkestrası ile yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulan Ned Pamphilon, bu seyahatlerinin birisinde İstanbul’a uğrar, Boğaziçi ve onun engin maviliği ile tanışır. Boğaz’ın çevrelediği muhteşem şehre aşık olan Ned, aşkı İstanbul’un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini sağlar.

Beyoğlu’nun tramvayı, İstanbul’un simitçileri, Galata Köprüsü’nde balık tutanlar, bebelere baloncular, ayakkabı boyacıları ve mısırcıları ile İstanbul’un güzellikleri Ned’in tablolarında farklı bir bakış açısıyla hayat bulur.

ned pamphilon galata koprusu

Atatürk’ün hayatını okuyarak ona duyduğu sevgi ve saygısını da tuvali aracılığıyla resmeden Ned’in iki ünlü Atatürk tablosu “Atatürk Gülümsüyor” Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “Atatürk’ün Gözleri” tablosu ise Mayadrom Sports Center’da görülebilir.


2014 yılı 10 Kasım’ında Palladium AVM’de 24 Saatte canlı Atatürk tablosunu resmeden sanatçı Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İstanbul Deniz Müzesi ile ortak sanat çalışmalarını gerçekeştirdi, 2015 ve 2016 yıllarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Küçük Ressamlar Anıtkabir’de etkinliklerini düzenleyen sanatçı; İstanbul ve Göbeklitepe ile ilgili bazı sıra dışı projeler için de hazırlık yapıyor.

Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin resim sergisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.