Seks ve uyku bağımlısı köyün şaşırtıcı sırrı

Kazakistan’da bir köyün sakinleri 4 yıldır sürekli uyku hali ve aşırı cinsel arzu yaşamaktan şikayetçi. Peki uyku ve seks bağımlısı köyün şaşırtıcı sırrı ne?

Uyku ve seks bağımlısı köyün şaşırtıcı sırrı çözüldü

NTV’de yer alan habere göre, bilim insanları, Kalaçi köyünde yaşanan bu duruma bir anlam veremiyorlardı. 2012’de başlayan ve 160 insanın hayatına mal olan hastalık, Kalaçi köyünün “uyku deliği” olarak anılmasına neden oldu.

uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi

Kazakistan’ın Rusya sınırındaki bölgede bulunan Kalaçi köyü şaşırtan şikayetlerle dikkat çekmekte, özellikle son 4 yıldır artan sürekli uyku hali, aşırı cinsel arzu, ani baygınlıklara anlam vermeyen köy sakinlerinin sorunlarının nedeni sonunda belli oldu.


uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalaçi

Uranyum madeni mi etki ediyor?

Kalaçi köyü ve çevresinde uzun süren araştırmalar sonrası, köy sakinlerinin hayatını büyük bir kabusa dönüştüren olayın nedeninin terk edilmiş bir uranyum madeni olduğu ortaya çıktı. Sovyetler Birliği döneminde Kalaçi köyüne yakın bir bölgede bulunan Krasnogorsk kasabasında uranyum çıkarılıyordu.

uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi

Terk edilmiş uranyum maden ocağının bulunduğu bölge ve çevresinde karbondioksit oranının normalin 10 katından fazla olduğu, bu durumun bölgede yaşayan insanlar üzerinde olumsuz etkisi olduğu belirtildi. Uzun süren araştırmalar sonrası Kalaçi köyündeki ‘uyuma’ hastalığının terk edilmiş uranyum maden ocağından kaynaklandığı tespit edildikten sonra Kazakistan hükümeti acil önlem almaya başladı.


uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi

Yeraltı sularında radon gazı

Rusya’nın başkenti Moskova ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılan incelemelerde, uranyum madeninin neden olduğu radon gazının bölgedeki yeraltı sularına karıştığı da tespit edildi.

uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi

Kalaçi köyünde yaşayan köy sakinlerinin tahliye işlemlerine başlandı. Köyde yaşayan 223 aileden 68’ine barınacakları yer sağlandı ve tahliye edildiler.

uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi

Seks bağımlılığı diye bir şey var mı?

Madde bağımlılığı gibi seks bağımlılığı da var. Hangi kişilerde görülür? Etkenleri ve belirtileri neler? Çaresi var mı? Eroin veya kokain gibi vücuda zarar veren uyuşturucu bağımlılıklarını düşünürseniz seks bağımlılığını başka bir kenara koyabilirsiniz. Ancak seks bağımlılığı her yönden tam bir “bağımlılık” olarak kabul ediliyor.

uyku seks bağımlısı köy kazakistan kalachi


Diğer bağımlılıklar gibi seks bağımlılığında da kişiler büyük bir istek ve karşı koyulmaz bir arayış içinde bulunuyor. Bu nedenle zaman zaman hayatlarına zarar verebiliyorlar. Seks bağımlısıysanız doyum noktasına ulaşmak için çok sık cinsel ilişki ihtiyacınız olacaktır. Bitmek tükenmek bilmeyen istek, günlük yaşantınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Porno düşkünlüğü bir bağımlılık mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.