Numan Kurtulmuş’tan IŞİD videosu açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, IŞİD tarafından kaçırılan askerlerin yakılarak infaz edildiği iddiasına dayanan video görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş, kayıp askerlerle ilgili soru üzerine, “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK ve MSB tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Video görüntüleriyle halka korku yaymaya çalışıyor” dedi.

Numan Kurtulmuş, IŞİD tarafından kaçırılan askerlerin yakılarak infaz edildiği iddiasına dayanan video görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı.

“Medyadaki arkadaşlar ayağını denk alsınlar”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:


“Herhangi bir video yayınlayarak halkı paniğe sürüklemek istiyorlar. Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk asınlar. Özelikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir. Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak şekilde bir duyarsızlık içinde kimse olmasın. Çok şükür ulusal medyada bir dayanışma vardır.”

Meclis Anayasa Komisyonu’ndaki tartışmalar

21 maddelik anayasa değişikliği teklifinin Meclis Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerine değinen Kurtulmuş, “Önümüzdeki süreç önemli bir noktadır. İnşallah kısa süre içinde Türkiye anayasa görüşmelerini tamamlayıp referanduma gidecek. Herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Bu değişiklik etkin bir yönetim için teklif edilmiş bir değişikliktir” dedi.

Hükumet sözcüsü Numan Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti:

“Millet evet derse buna mani olaya kimsenin gücü yetmez. Herkesin üslubuna dikkat etmesi gerekir. Bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk herkesin ortak değeridir. Mustafa Kemal Atatürk kurucu başkomutanıdır. Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü başkomutandır. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden bugün yapılacak bir referandumu yönlendirmeye kalkmak siyaseten büyük bir talihsizliktir.


Referanduma gidilecek

Önümüzdeki süreç önemli bir noktadır. Anayasa görüşmelerini tamamlayıp referanduma gidilecek. Burada herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Bu anayasa değişikliği etkin yönetim için talep edilmiş bir tekliftir. Milletten başka hiçbir güç yoktur. Herkes uslubuna dikkat etmesi lazım. Biz bunu bütünleşme meselesi olarak görüyoruz.

“Atatürk herkesin ortak değeridir”

Türkiye’nin ulusal mücadelesi kimsenin babasının malı değildir. Mustafa Kemal Atatürk herkesin ortak değeridir. Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk’ü başka yerde göstermeye çalışmak siyaseten başka hesapların olduğunu göstermektedir. Siyasi görüşümüz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama yapmayın. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden 2017 yılında yapılacak bir referandumu yönetmeye çalışmak son derece talihsizliktir.

PYD’nin Menbiç’ten çıkarılması

Türkiye El Bab operasyonuyla ilgili, ilgili bütün tarafları bilgilendirmektedir. Menbiç’ten PYD unsurlarının çıkarılması için seri görüşmeler sürdürülüyor. Fırat’ın doğusuna gitmesi için sonuç inşallah elde edilecektir. Türkiye El Bab operasyonunu milli birikimiyle çözebilecek imkandadır. Sahanın son derece karmaşık olduğunu görmemiz lazım. Musul operasyonu gibi, Rakka operasyonu gibi, El Bab operasyonu gibi üç tane önemli operasyon olduğunu biliyoruz. Şuradan şu birlik geliyor gibi bir savaş stratejisi gibi yorumlar yapılmasını doğru bulmam.

Rus uçakları El Bab operasyonuna destek oldu mu?

Sahada bir savaş oyunu oynamıyoruz. Şuradan şu kalktı, buradan bu indi, bir takım sözlerle bir savaş oyunu oynar gibi bir söz söyleyemeyiz. Türkiye üzerine düşeni yerine getiriyor. Bunu milli bir mesele olarak görüyor.

OHAL açıklaması

OHAL laf olsun diye ortaya konuşmuş bir şey değildir. OHAL olmasaydı terör örgütlerine yönelik atılan adımlar mümkün olmayabilirdi. Bugün için alınan bir karar yoktur.

Yaz saati tartışması


Öyle bir çalışmamız yok. Yaz saati ile ilgili bir uygulama olmayacak. Geriye alma gibi bir durum söz konusu değil.”

Ak Parti 21 maddelik anayasa teklifinden huzursuz mu?

DEAŞ 2 Türk askerini yakarak öldürdü iddiası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.