Yeni yıla Türkler hangi ülkede girmek istiyor?

Yeni yıla farklı bir ülkede girmek isteyenler, bu günlerde seyahat planlarına son halini vermekle uğraşıyor.

Türkler yeni yıla hangi ülkede girmek istiyor?

Peki en çok seyahat etmek istediğimiz ve dolayısıyla en çok uçak bileti aradığımız destinasyonlar hangileri? Seyahat arama sitesi momondo’nun verilerine göre 2017’yi karşılamak için yurt dışına seyahat edeceklerin favorisi Almanya. Diğer yandan Noel ve Yeni Yıl tatilinde de Türkiye’yi en çok Alman turistler ve gurbetçiler ziyaret edecek.

Almanya iki sıra birden ilerledi

Türkler yeni yıla hangi ülkede girmek istiyor?

Seyahat sitesi verilerine göre, 2017’ye girmek için yurtdışında en çok tercih edeceğimiz ülke Almanya. Bu veri, geçtiğimiz yıl üçüncü sırada yer alan Almanya’nın popülaritesini yaklaşık yüzde 8 oranında artırdığını gösteriyor. Almanya’ya yönelik en çok uçuş araması sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan yapılıyor.


Ukrayna ikinciliğe geriledi

ukrayna

İkinci sırada ise Ukrayna yer alıyor. Bu durum, geçtiğimiz yıl Türk turistlerin yeni yıla girmek için en çok gitmek istediği ülke olan Ukrayna’nın bir sıra gerilediğini de ortaya koyuyor.

İtalya her zamanki gibi gözde

Türklerin tatil tercihleri

Türk turistlerin yurtdışındaki üçüncü tercihi, Roma, Venedik ve Floransa gibi şehirleriyle her daim en çok ziyaret ettiğimiz ülkeler arasında yer alan İtalya. Başka bir deyişle Türkiye’den İtalya’ya gidecek olanların sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azalsa da, İtalya halen gözde bir destinasyon. Yeni yıla en çok İtalya’da girmek isteyenlerse yine açık ara farkla İstanbullular.

Birleşik Krallık ziyaretçileri yüzde 35 artacak

Dördüncü sırada Hollanda’ya gitmek isteyen turistler yer alırken, beşincilik koltuğunda Fransa’yı ziyaret etmek isteyenler bulunuyor. İlk 10’da yer alan diğer ülkelerse sırasıyla Türk ziyaretçilerinin sayısını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artıracak olan Birleşik Krallık. İspanya, Çek Cumhuriyeti, KKTC ve ABD.


Türkiye’ye en çok ziyaret Almanya’dan

Türklerin tatil tercihleri

Peki, Türkler bu ülkeleri ziyaret ederken, Noel ve Yeni Yıl tatillerinde Türkiye’yi en çok hangi ülkelerin vatandaşları ziyaret edecek? Araştırmaya göre bu listede de Almanya ilk sırada. Üstelik geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 74’lük artışla! Almanların ve Almanya’daki gurbetçilerin tatil döneminde en çok ziyaret edeceği şehirler ise İstanbul ve Antalya olacak.

Danimarka atakta, Rus turistler takipte

Türklerin tatil tercihleri

İkinci sırada İstanbul, Antalya ve Alanya’yı ziyaret etmeyi planlayan Danimarkalılar bulunuyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından sayısı hızla artan Rus turistler üçüncü sıraya yerleşiyor. Yine de Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 73 azalmış durumda. İsveçliler dördüncü, sayısı yaklaşık yüzde 9 oranında artan İngilizler ise listenin beşinci sırasında. İlk 10’da yer alan diğer ülkelerse sırasıyla Finlandiya, İsviçre, Hollanda, Ukrayna ve Avusturya.

ABD ilk 10’a giremedi

tatil tercihleri

İlk 10’da Avrupa dışı herhangi bir ülke yer almazken, Avrupa dışındaki kıtalara bakıldığındaysa Amerika kıtasından en çok ABD’lilerin, Afrika kıtasından en çok Faslılar’ın Türkiye’yi ziyaret edeceği görülüyor.

“Ülke turizmine katkı sağlayacak”

Araştırma şirketi Türkiye Sözcüsü Serpil Öztürk, sonuçları şöyle yorumladı: “Yılbaşı haftası, Türk turistlerin yurtdışına en çok seyahat ettiği dönemler arasında yer alıyor. Benzer şekilde Noel ve Yılbaşı haftalarında, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin sayısı da önemli ölçüde artıyor. Bu nedenle araştırmamızda hem Türk turistlerin hem de Türkiye’ye gelecek turistlerin tercihlerini değerlendirdik. En ilginç sonuçlardan biri, Almanya’nın her iki tarafta da liderliği göğüslemesi.


Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye yönelik ilgisi geçen yılın aynı dönemine göre en çok artanlarsa yüzde 161’lik artışla İsviçreli turistler. Diğer yandan geçtiğimiz aylarda yaşanan düşüşün ardından Rus turist sayısının yeniden yükseliş trendine girmesinin ülke turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Turizm krizi derinleşiyor: Bu kış çok sert geçecek!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.