Vergi affında yoğunluk mağdurlarına ek süre

Vergi ve prim borçlarının yapılandırmak isteyip de sistem arızaları nedeniyle mağdur olan mükellefler için bir günlük ek süre isteniyor.

Vergi affında yoğunluk mağdurlarına 'ek süre' müjdesi

Başvuru yapanların yüzde 10’u kadar mükellefin yoğunluk mağduru olduğu belirtiliyor.

Vergi ve prim borçları yapılandırmasının son gününde vergi dairelerinde ve ödemelerin yapılabileceği banka ve kurumların internet sitelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle işlemlerini yapamayan mükellefler için bir günlük ek süre istendi.


Birçok mükellef, son gün yaşanan yoğunluk nedeniyle ödemelerini yapamadı.

6736 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun çerçevesinde borçlarını yeniden yapılandıran, matrah artırımı, kasa affı, stok affı gibi düzenlemelerden faydalanan birçok mükellef, son gün yaşanan yoğunluk nedeniyle ödemelerini yapamadı.

Diyalog Mali Müşavirlik Sahibi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Mehmet Hanifi Avcı, yoğunluk mağdurlarının oranının yüzde 10 düzeyinde olduğunu belirterek, sadece bir günlük ek süre ile bu mükellefler için de sorunun çözülebileceğini belirtti.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi de maalesef son gün yoğunluktan iflas etti.

Vergi affında yoğunluk

Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın, “Kuyruğa giren hiç bir vatandaş, isterse saat 24.00’ü geçsin, o vergi dairesinden boş dönmeyecek talimatını verdim” sözlerini hatırlatan Avcı, “Mükellefler gece 24:00’e kadar vergi dairesindeydi, ödemelerini yapmak istediler ama sıra gelmediği için ödeyemediler. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi de maalesef son gün yoğunluktan iflas etti. Kamu ve özel bir çok banka yapılandırma vergi kodlarını tanımlamakta ve alt yapılarını kurmakta geç kaldıkları için de ödemeler yetişmedi” diye konuştu.


Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntıların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Avcı, iyi niyetli mükellefler için sadece bir günlük ek sürenin bile yeterli olacağını vurguladı.

Vergi borcunuzu nasıl yapılandırabilirsiniz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.