Doğal dişlere en iyi alternatif implant

Hem fiziksel hem de ruh sağlığını olumsuz etkileyen diş kayıplarında uygulanan implant yöntemi, ağız sağlığı açısından pek çok avantaj sağlıyor.

İmplant: Doğal dişlere en iyi alternatif!

İmplantlar, tek bir diş ve birden fazla diş eksikliğinde rahatlıkla uygulanabiliyor. Sağlam dişin çekilmesine gerek kalmıyor ve doğal dişlere en iyi alternatif oluyor.

İmplant sayesinde yiyecekler sıkıntısız çiğnenerek yenilebiliyor. Tat alma sorunu ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşanmıyor.


Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Fenerbahçe Diş Kliniği’nden Dr. Dt. Demir Temuçin implant tedavisi için diş hekimliğinde çığır açan, ağız sağlığı açısından hem hasta hem de hekime pek çok avantaj sağlayan implant tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Dt. Temuçin “Çürükler, ağrıyan dişler, diş eti problemleri, kanamalar, kısacası ağız sağlığıyla ilgili ortaya çıkan sorunlar kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Özellikle diş kayıpları sadece fiziksel sağlığı değil, psikolojiyi de aynı şekilde olumsuz etkiliyor. Diş protezleri ve implantları sayesinde kaybedilen dişler geri kazanılmış oluyor. Olumsuz tabloyu artıya çeviriyor” dedi. Konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti.


“Doğru yöntem ise doktor tarafından belirlenmeli. İmplantın avantajları protezlere nazaran daha fazla. Diş hekimliğinde çığır açan bir gelişme olan implant, gerek hasta gerek hekim açısından çok daha rahatlatıcı bir yöntem. Diş kayıplarında son yıllarda en çok tercih edilen çözüm yöntemi olan implantlar, titanyumdan imal ediliyor ve diş köklerine en benzer aparatlardır. Kemik içerisinde yapılan uygulama sayesinde implant diğer dişlerden farksız bir şekle dönüşüyor.”

İmplant dişlerinin artıları

İmplant

  • İmplantlar, tek bir diş için de birden fazla diş eksikliğinde de rahatlıkla uygulanabiliyor.
  • İmplant sayesinde, yediğiniz yiyecekleri sıkıntısız yiyebiliyor, daha iyi çiğneyebiliyorsunuz.
  • Tat alma sorunu ve mide bulantısı gibi sorunlar da yaşanmıyor.
  • Diş implantları, genellikle lokal anestezi altında uygulandığı için ağrı hissedilmiyor.
  • Estetik olarak da kullanım rahatlığı bulunuyor.
  • Basit bir diş çekimi niteliğindeki operasyon, yaklaşık 7 dakika sürüyor. İmplant uygulamasında yüzde 98’e varan başarı sağlanıyor.
  • Protezlerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Örneğin; ‘köprü’ denilen, fiks sabit protezler var. Bu uygulamada, iki sağlam diş kesilmiş oluyor. Diş yoksa ya da arka tarafta köprü yapılacak durum mevcut değilse hareketli denilen protezlere yapılıyor. Yan dişlere uygulama gereği olmadığı için implant sağlam dişleri de korumaya destek oluyor.

Kimlere uygulanmaz?

İmplant, kemik yapısı uygun olmayanlara uygulanamıyor. Ayrıca kemik hastalıkları ve kontrol edilemeyen şeker hastalıklarında uygulamada problem çıkabiliyor. Bu tip durumları, hastanın genel sistemik durumunu belirleyen hastalıkları iyi değerlendirmek çok önemli.


Ayrıca 18 yaşından önce de kemik gelişimi henüz tamamlanmamış olduğu için uygulanamıyor. Ancak bazı diş sorunlarında ve ortodontik apareyler takıldığı zaman, destek almak için belli kemik bölgerinde geçici süreyle implantlar kullanılabiliyor, bunlar sonra çıkarılıyor.

İmplant ve diş tedavisi hakkında her şey


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.