İstanbul Emniyeti ve AK Parti binasına lav silahıyla saldırı girişimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahıyla ateş açıldı. Saldırıda binanın bahçe duvarı isabet alırken saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen saldırıdan kısa bir süre sonra da Sütlüce’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na lav silahıyla saldırı girişimi oldu.

İstanbul Emniyeti ve AK Parti binasına lav silahıyla saldırı girişimi

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konu hakkında yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana geldiğini, personelden ölü ya da yaralı bulunmadığını söyledi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin arka sokağından, C Blok binasına doğru lav silahıyla ateş açıldı.


Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyeti ve AK Parti binasına lav silahıyla saldırı girişimiEmniyet Müdürlüğüne saldırıdan kısa bir süre sonra Sütllüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığına da lav silahlı bir terör saldırısı gerçekleştirildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yaptıkları incelemelerde mühimmatın 3. katta bulunan bir odadaki duvara saplandığını belirledi. Bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. Olay yerindeki polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.


İstanbul Emniyeti ve AK Parti binasına lav silahıyla saldırı girişimi

Her iki saldırıda da aynı tip silah kullanıldı

Emniyet kaynakları, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Müdürlüğü binalarına 1,5 saat arayla meydana gelen her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırı girişimiyle ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan bilgi aldı. Erdoğan, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

VAli Vasip Şahin Twitter’dan açıklama yaptı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıya ilişkin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Vali Şahin, saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Şahin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.


(DHA)

Kimliksiz göçmenler Türkiye için büyük tehdit!

Türkiye’de halkın en büyük sorunu ne?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.