Barbie ile oynayan babalar kampanyası

Barbie ile oynayan babalar kampanyasının filminde, Barbie’nin kız çocuklarının hayal dünyasını nasıl harekete geçirdiği, babaların gözünden anlatılıyor.

Temsil ettiği 100’den fazla meslek ile kariyer edinme konusunda kız çocuklarına ilham veren Barbie, yeni kampanyasında babalara odaklandı.

Her kız çocuğunun içindeki sınırsız potansiyele ilham vermeye ve bu ilhamı besleyerek büyütmeye odaklanan Barbie, ‘Barbie İle Her Şey Mümkün’ kampanyasını yeni bir ifadeyle lanse etti. 20 Ocak’ta ABD’de başlayan kampanya, 13 Şubat’tan itibaren Türkiye’de de lanse ediliyor. ‘Barbie ile oynayan gerçek babaları ve kızlarını’ konu alan yeni kampanya filmi, 90 saniyelik bir çevrimiçi film ve üç adet 30’ar saniyelik bölümden oluşuyor.


“Barbie İle Oynayan Babalar” kampanyasında, “Onun hayal dünyasında birlikte geçirdiğiniz her an, gerçek hayatına kattığınız değer demek.” mesajıyla, babaların, kız çocuklarının hayali oyununa katılmalarının, onların gerçek yaşamdaki sosyal, entelektüel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladığı vurgulanıyor.


"Barbie İle Oynayan Babalar" kampanya filmi, Youtube'ta sadece 2 haftada toplamda 1 milyonun üzerinde izlendi.

“Barbie İle Oynayan Babalar” kampanya filmi, Youtube’ta sadece 2 haftada toplamda 1 milyonun üzerinde izlendi.

Wake Forest Üniversitesi’nden Dr. Linda Nielsen’in 15 yıllık araştırmasından yola çıkan kampanya, babaların kız çocuklarıyla birlikte oyuna dahil olmasını teşvik ediyor. Zira araştırmaya göre; çocukluklarının erken dönemlerinden itibaren babalarıyla sevecen, iletişimsel ve destekleyici ilişkilere sahip kız çocukları, büyüdüklerinde özgüvenleri yüksek, sağlıklı seçimler yapabilen bireyler oluyor.

Barbie’nin Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı Lisa McKnight, kampanya ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Baba-kız ilişkisini Barbie ile oynamak üzerinden vurgulamak, hayal gücünün ve yaratıcılığın bir kızın kendini keşfetme yolculuğundaki önemini ifade ediyor.”


Kampanyayla beraber, 18 yaşın altında kızı olan 500 Türk babasının katılımı ile bir de anket gerçekleştirildi. Anket çalışması, sadece küçük bir kızı olan babaların bileceği ilk 20 şeyin neler olduğunu ortaya koydu. Buna göre, kız çocuklarıyla oyun oynayan babalar; oyuncak bebeklerle nasıl oynanacağı, simlerin her yere bulaşabileceği, renk koordinasyonunun önemi, nasıl saç örülebileceği ve mükemmel bir topuzun nasıl toplanabileceğini; ayrıca kızların da futbol oynadığını, evdeki eşyalardan hangilerinin bir popstar mikrofonu olabileceğini ve uzun saçtan sakızın nasıl çıkarılabileceğini biliyor.

Konsol oyunları çocuk gelişimini nasıl etkiliyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.