PKK terör örgütüyse Peşmerge nedir?

AKP iktidarının yaptığı siyaseti anlayan ya da anlayabilen var mı? Bir yanda HDP milletvekillerini ‘PKK’ya destek veriyor’ diye yargılayacaksınız; diğer yanda PKK’nın Irak’taki kardeşi olan Peşmergenin lideri Mesud Barzani ile Ankara’da görüşeceksiniz!

PKK terör örgütüyse Peşmerge nedir?

PKK terör örgütüyse Peşmerge nedir?

Her zaman yazdım, yazıyorum, yazacağım…

AKP iktidarının ne iç politikasına ne de dış politikasına karşı bir güvenim var. AKP deyince akla benim için samimiyetten uzak, güvensizlik üzerine kurulmuş siyaset geliyor!


Ülkeyi sanki muhalefet yönetiyormuş gibi bir politika güdüyor, onları sorumlu tutuyorlar. 15 yıl boyunca tek başına iktidarda olup da “vagonu” MHP ile birlikte Meclis’ten geçiremedikleri bir kanun yok. Özellikle de şu yakın dönemde “terör” konusunda aynı politikayı benimsiyorlar. Futbol tabiri ile biri ortalıyor, diğeri gol atıyor…

Düşünmek gerekir, düşünmeyince olmuyor! Neden, nasıl diye sormadan AKP iktidarının siyasete yönelik çıkarımlarını anlayamazsınız! Evet, bundan sonra da sorulmalıdır…

AKP iktidarı, CHP ve MHP ile birlikte kafa kafaya vererek milletvekili dokunulmazlığını kaldırdı. Amaç neydi?

Bu ülkenin legal bir partisi olan (ideolojisini benimsemesem de) Halkların Demokratik Partisi’nin milletvekillerini cezaevine atmaktı! Bunun başka bir izahı var mıdır? AKP istediği gibi top çeviriyor bu ülkede! Eğer o dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini CHP kabul etmemiş olsaydı, o zaman CHP’ye karşı, bugün olduğu gibi “PKK ile işbirliği içerisinde olan HDP destekçisi” yaftalamasını yapacaklardı. CHP yukarıya da aşağıya da tükürse aynı sonuca ulaşacaktı. Yani bıyık, sakal misali… CHP, ‘evet’ diyerek dokunulmazlıklar kaldırıldı. Hayır deseydi, “terör destekçisi” olacaktı. Zaten bu halkı kandırmak kolay, iki bağır çağır tamamdı!

AKP için iki sonuçta lehine olacaktı! CHP için ise “iki ucu da b*klu değnek”ti! AKP aynı tuzağı geçtiğimiz haftalarda CHP’ye bir kez daha kurmak istedi! AKP, Anayasa görüşmeleri tamamlandıktan sonra ‘Anayasa değişikliği referandum kararı’nın iptali için CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne gitmesini bekledi; ancak bu kez CHP bu tuzağa düşmedi ve “Halka gideceğiz” dedi. Eğer Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş olsalardı, AKP mitinglerde halka “Görüyor musunuz, halkın partisi CHP size güvenmedi!” diyecekti. Hatta CHP’nin bu kararından sonra Numan Kurtulmuş “CHP akıllanmış!” dedi. AKP’nin siyaseti işte böyle!

İktidar, bu ülke insanını siyasi manevralarla bugüne kadar kandırmıştır, kandırmaya da devam etmektedir! Bugün, iddia ediyorum Türk siyasetinde ne olup bittiğini anlayan bir insanın dahi olduğuna inanmıyorum. Tabi, bunun haklı gerekçeleri var…

PKK terör örgütüyse Peşmerge nedir?
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP heyetiyle Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldi. HDP heyetinde, Grup Başkanvekilleri İdris Baluken (sağ 1) ve Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder (sağ 2) yeraldı. (Burak Akbulut – Anadolu Ajansı)

Görüyorsunuz daha düne kadar AKP ile kol kola olan HDP milletvekilleri ‘PKK’ya destek veriyor’ gerekçesi ile teker teker içeri atılıyor. 2015 yılındaki AKP ile HDP arasında yapılan Dolmabahçe görüşmesi sonuca ulaşmış olsaydı, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimler yerine; belki de 16 Nisan’da yapılacak referandum o gün yapılacaktı!


Sorgulayın!

Bir yanda PKK’ya destek verdiğini söylediğiniz HDP milletvekillerini içeri atacaksınız, diğer yanda bir iki güne kadar Türkiye’ye gelecek olan Peşmerge lideri Mesud Barzani ile Ankara’da görüşme yapacaksınız!

PKK terör örgütü ise Peşmerge kimdir?

Bilmeyenler için söylemek isterim… Molla Mustafa Barzani 1976 yılında Amerika’da ölmeden önce oğlu Peşmerge lideri Mesud Barzani’ye ‘bağımsız bir Kürdistan’ın kurulması’nı vasiyet etmiştir!

PKK terör örgütüyse Peşmerge nedir?
Molla Mustafa Barzani

O yüzden bugünün AKP siyasetinde akıllarda çok ama çok soru var!

PYD lideri Salih Müslim’i de iktidar, Ankara’da otelde ağırlamış birkaç ay sonra da PYD’yi terörist örgüt ilan etmişti!

Bugün ise yıllardır bilindiği üzere PKK’nın Irak’taki kardeşi olan Peşmerge’nin lideri ile bir araya gelinecek!


Yani, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Evetçi misin terörist mi? Halk nasıl kutuplaştırılıyor?

Referandum anketi sonuçları: AKAM başkanlık sistemini sordu


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…