Son dakika: Rus uçağı El Bab’ta yanlışlıkla askerlerimizi vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son dakika açıklaması… TSK’dan yapılan açıklamada Rus savaş uçağının DEAŞ hedeflerine hava harekatında kazaen Türk askerinin bulunduğu bir binayı vurduğu bildirildi.

Son dakika: Rus uçağı El Bab'ta yanlışlıkla askerlerimizi vurdu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.


RF yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir.

Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak RF Cumhurbaşkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır.

Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Putin Erdoğan’ı aradı

TSK’nın açıklamasından kısa süre önce; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye konusunu ele alan iki lider, DEAŞ’a karşı askeri koordinasyonun artırılmasına karar verdi. Kremlin’den bu karara ilişkin açıklama gelirken, TSK da Rusya’ya ait bir savaş uçağının Suriye’de Türk askerlerinin bulunduğu bir binayı yanlışlıkla bombaladığı ve bu olayda üç Türk askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Rus ajansları, gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Erdoğan ve Putin’in, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı askeri koordinasyonun artırılması konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Reuters’ın haberine göre, Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin görüşmede ayrıca, El Bab’da şehit olan Türk askerleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı diledi.


CIA Başkanı Pompeo kritik ziyaret için Ankara’da

Bugün CIA Başkanı Mike Pompeo Ankara’ya geldi. Kritik ziyarette gündemde Suriye ve terörle mücadele var. MİT Müsteşarı Fidan’la görüşen Pompeo’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.

Türkiye’ye bugün kritik bir ziyaret gerçekleştiren CIA Başkanı Mike Pompeo Ankara’ya geldi. Pompeo Ankara’da temaslarına başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşen CIA Başkanı Mike Pompeo’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pompeo görüşmesi öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

CIA Başkanı Mike Pompeo’nun ziyaret kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesinde alındı.

Bugün devlet günü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la buluşması saat 16.30 olarak görünüyordu.

Aynı saatte MİT Müsteşarı Fidan’ın CIA Başkanı Pompeo ile görüşmesi de söz konusu. Yani Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iki istihbarat başkanı bir araya gelebilir.


CIA Başkanı Mike Pompeo’nın temaslarında El Bab ve Rakka operasyonları masada olacak. Erdoğan-Trump görüşmesinde iki liderin, bu operasyonlarda ortak hareket etme kararı aldıkları belirtilmişti.

 Pentagon’dan kritik el Bab açıklaması

El Bab’da Suriye rejimi Türk askerine havadan saldırdı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.