Hızlı yağ yakmak için en etkili 5 yöntem nedir?

Vücudumuz yakıt kaynağı olan yağı doğal yollardan yakar ancak vücudunuzun daha etkili bir şekilde yağ yakmasını bazı ipuçlarıyla sağlayabilirsiniz.

Hızlı yağ yakmak için en etkili 5 yöntem nedir?

Hızlı yağ yakmak için dayanıklılık antremanı, güç antremanı ve interval antremanı yapmayı, dengeli beslenmeyi ve dinlenmeyi öneren Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, “Egzersiz programınız ve kişisel beslenmeniz konusunda dengeli davranmak uzun vadede daha etkili bir şekilde kalori ve yağ yakmak için mükemmel sonuçlar verir. Tutarlılık başarının anahtarlarından biridir, bu nedenle haftanın beş gününü aktif olmaya ve egzersiz yapmaya ayırın” dedi.

Son derece yoğun geçen günlük yaşamlarımızda sağlık ve fitness hedeflerimize ulaşmak için hızlı yöntemler ve kısa yollar hakkında bilgi almayı hepimiz isteriz.


Hızlı yağ yakmak için en etkili 5 yöntem nedir?

Fakat bazen biraz daha fazla zaman ayırarak fitness programınızı önceden planlamak daha iyi sonuçlar elde etmenize ve daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Yağ yakmanın, kilo vermenin ve forma girmenin pek çok yolu olduğunu belirten Samantha Clayton, “Tek yapmanız gereken konfor alanınızdan çıkıp haftalık programınıza bazı etkili yöntemleri eklemeye karar vermek” dedi. Clayton, vücudumuzu adeta bir yağ yakma makinesine dönüştürecek 5 etkili yöntemi şöyle sıraladı:

1- Dayanıklılık antrenmanı için zaman yaratın

dayanıklılık

Haftada en az bir kez uzun kardiyo egzersizleri için zaman ayırmaya gayret edin. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir tempoda uzun süre koşmak, yürümek ya da pedal çevirmek, vücudunuzun yağ yakması için mükemmel bir yöntemdir.

Vücudunuz uzun süreli antrenmanlarınızın büyük bir kısmında yakıt kaynağı olarak vücutta depolanan yağı kullanır. Kendinizi zorlamaya başlayıp yoğunluk seviyesini arttırdığınızda, vücudunuz enerji için depolanan karbonhidratı yakacaktır.

Her hafta 60 ile 90 dakikayı kendinize odaklanarak geçirmek sizi duygusal olarak da olumlu etkileyecektir.

2- İnterval antrenmanlar yapın

İnterval antrenmanı, kısa ve yoğun koşunun devamında eşit ya da çok az daha uzun bir toparlanma sürecini içeren, temelde vücudu daha yüksek tempolara alıştırma antrenmanıdır.


Egzersiz sonrası yağ yakma etkileri nedeniyle interval antrenmanların etkisi oldukça fazla. Yüksek yoğunluklu bir interval antrenman sırasında, vücudunuz yakıt kaynağı olarak karbonhidrat kullanır ancak toparlanma sırasında yağ yakar.

İnterval antrenmanlar, düzenli antrenmanlardan daha kısa sürer ve yalnızca 30 dakikalık bir çalışmayla muazzam yağ yakma sonuçları elde edebilirsiniz. Haftada iki gün bu tarzda antrenman yapmaya çalışın.

3- Güç antrenmanlarıyla vücudunuzu daha hızlı toparlayın

Yağsız kas kütlesi oluşturmak, dinlenirken bile daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak. Vücudunuzun yağsız kas kütlesini muhafaza etmek için yağ muhafaza ederken harcadığından daha fazla kaloriye ihtiyacı olur ve bu nedenle kas kütlesi oluşturmak uzun vadede daha iyi yağ yakmanıza yardımcı olur.

Güce dayalı antrenmanların vücudunuzun toparlanma sürecini de hızlandırdığı düşünüldüğünde, bu antrenmanlar iki kat faydalıdır ve spor salonundan da ayrıldıktan sonra yağ yakmaya devam etmenizi sağlar.

4- Dengeli öğünler oluşturun

Aldığınız besinler, vücudunuzdan aldığınız sonuçlar üzerinde doğrudan etkilidir. Her gün karbonhidrat, sağlıklı yağ ve protein içeren dengeli öğünler oluşturun. Antrenmandan önceki 30 dakika içerisinde, özellikle de uzun süreli antrenman yaptığınız günlerde, protein tüketmeye özellikle dikkat edin.

Ayrıca, vücudunuzun kas glikojenini yenilemesine yardımcı olmak için egzersiz sonrasında az miktarda karbonhidrat tüketmeniz önemlidir.

5- Dinlenmeye zaman ayırın

Dinlenirken, vücudunuz taleplerinize uyum sağlamaya başlar. Haftada beş gün sıkı egzersiz yapıyorsanız, kalan iki günde vücudunuzun toparlanıp yenilenmesine izin vermeniz gerekir.


Vücudunuzun uyum sağlamasını ve gelişmesini mümkün kılmanın pek çok yöntemi vardır. Egzersiz programınız ve kişisel beslenmeniz konusunda dengeli davranmanın uzun vadede daha etkili bir şekilde kalori ve yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

Düzenli egzersiz yapmanın 10 faydası neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.