Mirkelam Şarkıları albümü ile ünlüler geçidi

“Mirkelam Şarkıları” albümünde ünlüler geçidi… “Mirkelam Şarkıları” bizi Şubat ayının sonlarında karşıladı. Albüm, Mirkelam’ın 10 büyük hitinden oluşuyor.

Mirkelam Şarkıları albümü ile ünlüler geçidi

90’lar ve 2. milenyumda pop kültürüne ait şarkılar yapan Mirkelam’ın şarkıları yorumlayan isimler ise şöyle: Gülşen, Teoman, Göksel, Kenan Doğulu, Nil Karaibrahimgil, Mabel Matiz, Bedük, Feridun Düzağaç, Eser Yenenler ve Pinhani. Birbirinden farklı müzik türlerinde şarkılar yapan tüm bu sanatçıları bir araya getiren bir albüm kapağı da mevcut. Mirkelam’ın unutulmaz eserlerini yorumlayan şarkıcıların kara kalem çizimleri ve geleneksel motiflerle birleştirilen albüm kapağı yalın ve sade olduğu kadar da farklı.

mirkelam şarkıları gülşen her gece

Gülşen’den Mirkelam sürprizi

Albümü baştan sona dinlemeye başladığımızda bizi ilk karşılayan şarkı Gülşen’in yorumuyla “Her Gece”. Mirkelam’ı “Koşan Adam” olarak tanıtan klip olma özelliği taşıyan “Her Gece” albümün ilk video klibi olma özelliğini de sahip.


Şarkı da Gülşen’in güçlü vokali kendini belli ediyor. Klip ise Mirkelam’ın diskografisi boyunca çektiği tüm siyah-beyaz kliplere esinlenerek yapılmış. Evliliği, doğumu ve son albümü “Bangır Bangır” ile çokça konuşulan Gülşen bu işinde üstesinden gelmiş.

mirkelam şarkıları teoman hatıralar

Teoman

Türk rock müziğine adını altın harflerle yazdıran Teoman’da “Mirkelam Şarkıları” albümünde bulunuyor. 1995’te yayınlayan “Hatıralar”ı seslendiren Teoman kendi şarkı söyleme stilini bu parçada da gözler önüne seriyor.

mirkelam şarkıları göksel unutulmaz

Unutulmaz Göksel

“Bende Bi’ Aşk Var” albümüyle beraber Türk pop müziğinde kendine has bir tavır oluşturan Göksel, bu albümde de tavrından şaşmıyor ve “Unutulmaz”ı seslendiriyor. Mirkelam’ın 2001 yılında yayınladığı “Unutulmaz” albümünün 2.single çalışması olan şarkı Göksel’in unutulmayacak yorumuyla albümdeki yerini alıyor.

mirkelam şarkıları kenan doğulu tavla

Kenan Doğulu’da albümde var olan isimlerden

90lar Türk müziğindeki hitler arasında yerini alan “Tavla” şarkısını yine 90lar denilince akla ilk gelen isimlerden Kenan Doğulu seslendiriyor. Yaptığı caz albümünden sonra “Tavla” yorumuyla dinleyiciyi ters köşeye düşüren Doğulu, albümde bulunmaktan en keyif alan isimlerden biri.


mirkelam şarkıları nil karaibrahimgil asuman

“Ne yaptın Mirkelam?”

Yaptığı her işin üstesinden gelen ve 2000li yıllarda “Özgür Kız” olarak tanıdığımız tarzı, tavrı, kılığı ve toplumsal mesajlarıyla her zaman fark yaratan Nil Karaibrahimgil’de albüme gönül veren isimlerden. Mirkelam’ın büyük hitlerinden “Asuman”ı seslendiren Nil Karaibrahimgil şarkı da farklı bir şeyi deniyor ve “Ne yaptın Asuman?” yerine “Ne yaptın Mirkelam?” demeyi tercih ediyor.

mirkelam şarkıları mabel matiz laubali

Mabel Matiz – Laubali

Günümüz ana akım Türk pop müziğinin içinde bulunan alternatif isimlerden Mabel Matiz’de albümün içinde varlığını gösteriyor. 2015’te çıkardığı “Gök Nerede” adlı albümüyle adını uzun yıllarca daha konuşturacak olan Matiz, “Laubali”yi seslendiriyor. Kattığı yorumla adeta bir Mabel Matiz şarkısını dönen parça albümün temposu en düşük parçası sayılabiliriz.

mirkelam şarkıları bedük terle

Bedük, dans ettiriyor

Tekno-müzik şarkılarının yanı sıra funk ve R&B müzik kültürlerini çalışmalarından eksik etmeyen, Avrupai müzik tınıları ve dans müziğinin üstadı sayılabilecek Bedük, Mirkelam’ın “Terle” adlı şarkısında boy gösteriyor. “Bi Dans Etsek”, “On”, “Overload” gibi albümlerinin devamı niteliğinde olan “Terle”nin dinlerken sizi dans etmeye zorlayan bir ritmi var.

mirkelam şarkıları feridun düzağaç erenköy

Devrim niteliğindeki albümde “F.D.” sürprizi

Yumuşak vokal dokunuşlarını ve şiir okurcasına şarkı söyleme becerisini hayranlarına benimseten Feridun Düzağaç, Mirkelam’ın “Erenköy”ünü seslendiriyor.

mirkelam şarkıları eser yenenler ah bir joker

Eser Yenenler söylüyor

Albümdeki en beklenmedik isimlerden olan Eser Yenenler, Mirkelam’ın 1998 çıkışlı teklisi “Ah Bir Joker” şarkısını seslendiriyor. Eser Yenenler’in Mirkelam’ın söylemesi için bir şarkı yazdığı magazin basınını uzunca bir süre meşgul etmiş sonra asılsız olduğu söylenmişti. Tüm çıkan bu haberlerden sonra Mirkelam, kendi adına bir “tribute” albüm yapıldığını açıklamıştı. Evinin altında bir kayıt stüdyosu olduğu bilinen Eser Yenenler, şarkının hakkını verdi ve dinleyicilerden olumlu tepkiler aldı.

mirkelam şarkıları pinhani yollar

Albümü Pinhani’nin “Yollar”ı kapatıyor


Bir çok hite imza atan Pinhani, albümün kapanışını Mirkelam’ın 2010’da yayınladığı “Rakın Rol Disko Parti” isimli albümünden “Yollar” şarkısıyla yapıyor.
Doğan Müzik etiketiyle yayınlanan “Mirkelam Şarkıları” Doğan Müzik’in resmi YouTube kanalında yayınlandı. iTunes’ta ve müzik marketlerde satışa çıkan albüm iTunes’ta 1 numarayı gördü. İlk 40’a ise 7 şarkı birden soktu.

Yeraltından geleceğe: Kim bu Kehlani?


Kutsal Amaç Kuruhan
Kutsal Amaç Kuruhan, 1997 İzmir doğumlu. Küçük yaşlarda ailesinin yol göstermesiyle yazmaya başladı. Şiir ve öykü branşlarında okulunda ve ilçe de ödüller aldı. Lise eğitimini Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Şimdilerde ise İstanbul Arel Üniversitesi'nde, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okuyor. Tiyatro, diksiyon, etkili iletişim, psikoloji gibi bir çok eğitim aldı. Yerel kanallarda ve gazetelerde çalışıyor. Merak ediyor, okuyor, araştırıyor, öğreniyor, çeviriyor, yazıyor.