Yeraltından geleceğe: Kim bu Kehlani?

Tekrardan yapılanan ve pop kültürüne de göz kırpan R&B akımı, tepeden tırnağa hepimizi sarmış durumda. Bu güzel yapılanmanın yeni örneklerinden biri de Kehlani…

Yeraltından geleceğe: Kim bu Kehlani?

Dünyadaki müzik endüstrisinin yönlendirildiği ve yönetildiği bir ülke Amerika. Hepimiz bunu kabullenmişizdir.  Aslında her dönemin müziğini de Amerikalı yapım şirketleri ve buradan çıkan sanatçılar belirliyor. Nasıl ki bir dönem Micheal Jackson, Elvis Presley gibi yıldızlar ile pop müziği, Metallica, Green Day gibi efsanevi gruplarla rock ve metal müziği, Tupac ve Eminem gibi yıldızlarla rap müziği tüm dünyada popüler hale getiren Amerika, şu sıralarda yadsınamayacak derecede, akın akın R&B müziğini dünyaya salıyor.

Günümüzde bunun en büyük öncüsü, tabii ki hepimizin hayran olduğu The Weeknd. R&B müzik piyasası öyle yoğun bir hale geldi ki, Youtube gibi platformlarda istemeseniz bile bu müzik türüyle ilgili bir şeyler dinlerken buluyorsunuz kendinizi. Tekrardan yapılanan ve pop kültürüne de göz kırpan bu akım, tepeden tırnağa hepimizi sarmış durumda. Bu güzel yapılanmanın yeni örneklerinden birini size tanıtmak istiyorum. Peki kim bu Kehlani?


Kehlani, Suicide Squad filmi ile dünyaya yayıldı

Geçen sene vizyona giren Suicide Squad filmi ile tanımaya başladığımız bu tatlı sesli kadın, aslında Amerika’da 2011 yılından beri tanınıyor desek yanlış olmaz. Ünlü America’s Got Talent yarışmasına katılan 6 kişilik Poplyfe grubunun solistidir kendisi. Henüz 16 yaşındayken grubuyla birlikte katıldığı bu yarışmada, finale kadar çıkma başarısı gösteren Kehlani, farklı tarzını ve kişiliğini daha o zamanlardan insanlara kabul ettirmiş.

2012 yılında evsiz kaldı

Fakat bir anda üne kavuştuktan sonra, aynı hızlı düşüş yaşamak genelde kaçınılmazdır. Özellikle de televizyon yarışmalarında sıkça görülen bir olay bu. Yarışma bittikten sonra, yönetim ve anlaşma uyuşmazlığı nedeniyle Poplyfe’ı bırakan Kehlani, uzun bir süre müzikten uzak kalmayı tercih etti. Bu süreçte bir çok zorlukla baş etmeye çalışan Kehlani, önce 2012 yılında evsiz kaldı.


Liseyi son sınıfta bırakıp bir rap grubu ilke çalışmak için Los Angeles’a gitti fakat grubun yaptığı müziği ve geleceği olmadığını düşündüğü için, büyüdüğü şehir olan Oakland’a geri döndü. 2013 yılının ortasında, Soundcloud üzerinden, “ANTISUMMERLUV” isimli ilk solo çalışmasını paylaştı. Bu noktada hayatını değiştiren teklifi aldı. America’s Got Talent sunucusu Nick Cannon tarafından Los Angeles’a davet edildi, bir apartman dairesinde kalmaya ve stüdyoda müzik yapmaya başladı.

Kehlani YouTube’da “Cloud 19” ile çıkış yaptı

2014 yılında, Youtube üzerinden ilk şarkılarını paylaşmaya başlayan Kehlani, ilk mixtape’i olan Cloud 19’u da ilk olarak dinleyicilere bu platform üzerinden sundu. Artan dinleyici kitlesi ve yaptığı iyi müzik ile dikkatleri üzerine çekti ve 2015 yılında, “You Should Be Here” adlı ikinci bir mixtape ile tekrar piyasada boy gösterdi. Billboard tarafından “Yılın İlk İyi R&B Albümü” seçilen You Should Be Here sayesinde başladığı konser turunda, Avrupa’da verdiği konserler de dahil olmak üzere, birçok yerde biletleri günler öncesinden tükendi.

Bu hızlı yükselişini, 2016’da Grammy ödüllerinde “Best Urban Contemporary Album” kategorisine aday olarak sürdüren Kehlani, bu yılın sonunda dünyaca ünlü plak şirketi Atlantic Records ile anlaşarak, küllerinden yeniden doğma tanımının canlı bir örneği haline geldi. Atlantic Records ile “SweetSexySavage” ismini taşıyan ilk albümünü bu yılın başında piyasaya sürdü.

28 Temmuz 2016 Kehlani’nin Chicago performansından (Fotoğraf: Tim Mosenfelder/Getty Images)

16 adet şarkıdan ve 1 intro’dan oluşan albüm, R&B altyapısıyla geçtiğimiz 2 ay sürecinde Spotify üzerinden 3,5 milyon dinlenmeye ulaştı. Albümden henüz 2 single çıkaran Kehlani, Amerika ve Kanada Billboard listelerinde ilk 3’e kadar yükseldi. Fikrimce R&B sevenleri tatmin edecek bir albüm olmuş. Bir çok parçası iyi olsa da, bu albümdeki favorilerim “In My Feelings” , “CRZY” , “Personal” ve “Do U Dirty”. Aşağıda albüm şarkılarına kendimce bir yıldızlama yaptım. Spotify listesinden albümü dinleyebilirsiniz.


No. Başlık Uzunluk
1. “Intro” 0:59
2. “Keep On” 3:38 ✯ ✯ ✯
3. “Distraction” 3:55 ✯ ✯ ✯ ✯
4. “Piece of Mind” 4:18 ✯ ✯ ✯
5. “Undercover” 3:03 ✯ ✯ ✯
6. “CRZY” 3:11 ✯ ✯ ✯ ✯ ✯
7. “Personal” 3:47 ✯ ✯ ✯ ✯ ✯
8. “Not Used to It” 3:55 ✯ ✯ ✯ ✯
9. “Everything Is Yours” 3:31
10. “Advice” 3:22 ✯ ✯ ✯ ✯
11. “Do U Dirty” 3:26 ✯ ✯ ✯ ✯ ✯
12. “Escape” 3:21 ✯ ✯ ✯ ✯
13. “Too Much” 3:49 ✯ ✯
14. “Get Like” 2:54 ✯ ✯ ✯
15. “In My Feelings” 3:46 ✯ ✯ ✯ ✯ ✯
16. “Hold Me by the Heart” 3:45
17. “Thank You” 3:49 ✯ ✯