Suicide Squad: Gerçek kötüler kahraman olursa

Suicide Squad: Gerçek Kötüler, anti kahramanların başrolde olduğu bir çizgi roman uyarlaması. Hapishanedeki süper kötülerden meydana getirilen ekip, kendilerini muazzam bir güce karşı savaşırken bulacaklar…

gerçek kötüler kapak

David Ayer’ın senaryosunu yazıp yönettiği Suicide Squad, DC’nin anti kahraman temalı çizgi romanının sinema uyarlaması. Amanda Waller birçok süper kötüyü bir araya getirip Force X isimli bir ekip kurarak, uçan insanların ve yaratıkların bulunduğu bir ülkeyi korumanın mümkün olabileceğini düşünmektedir. Fikri Pentagon’da görüşülür ve kabul görür.

Seçilen süper kötülerin boyunlarına patlayıcı madde enjekte edilir. Kendilerine verilen görev dışında hareket etmeleri durumunda öldürüleceklerdir. Özel kuvvet ve isyan bastırma uzmanı Albay Rick Flag’ın komutasında hareket edeceklerdir. Rick, June Moone’a aşıktır. June, yanlış bir mağaraya girip açmaması gereken bir şeyi açmış ve sınırsız güç Enchantress’i serbest bırakmıştır. Enchantress, June’un bedenine yerleşmiştir. Enchantress’in kontrolü ise kalbine sahip olan Amanda’dadır.


Enchantress, kardeşinin ruhunu serbest bırakır. Amacı bir zamanlar kendisine tapan insanları yok etmektir. Kardeşi, Midway City’de insanları öldürmeye başlar. Bunun üzerine Force X’in harekete geçmesine karar verilir. Ekipte dünyanın en çok aranan suikastçılarından Deadshot, Joker’in çılgın, güzel ve tehlikeli aşkı Harley Quinn, ateşe hükmeden El Diablo, azılı banka soyguncusu Captain Boomerang, yamyamlığa eğilimli ve sürüngen görünümlü Killer Croc gibi kötüler yer almaktadır. Ekip, Rick’in komutasında harekete geçtiği sırada Joker’de sevgilisi Harley’yi kurtarabilmek için harekete geçer…

Filmde Batman ve The Flash gibi süper kahramanlar, birkaç küçük sahnede varlar.

Batman çizgi romanının önemli kötü karakterlerinden Joker, Suicide Squad’ta ise arka planda kalan bir karakter. Filmde önemli kötü karakterleri canlandırmalarına karşın Will Smith ve Jared Leto gibi isimler, Harley Quinn’i canlandırıp filmin tartışmasız yıldızı olan Margot Robbie’nin gölgesinde kalmışlar.


Oyuncu seçimleri yapılırken ilk arzu edilen Joker’i Ryan Gosling’in, Rick Flag’ı ise Tom Hardy’nin canlandırmasıydı. Ancak bu 2 aktör, takvimlerinin sıkışıklıkları nedeni ile filmde yer alamayınca roller Jared Leto ve Joel Kinnaman’a gitti.

Jared Leto, Heath Ledger’ın biraz da intiharı dolayısıyla gündeme oturan ve öldükten sonra Oscar kazanmasına neden olan Joker performansından sonra Joker’i canlandıran ilk aktör oldu. Ortaya çıkan sonuç ise pek tatmin edici olmadı. Çünkü Joker karakteri Suicide Squad’ta The Dark Knight / Kara Şövalye’deki kadar ön planda olan bir karakter değil. Ayrıca Leto’nun yarattığı karakterin Joker’den ziyade Marilyn Manson’ı anımsattığını da belirtmek gerek.


Yaklaşık 175.000.000 dolara mal olan Amerikan yapımı Suicide Squad, 14 Ağustos itibariyle dünya genelinde 465.374.728 dolar hasılat elde etmiş durumda. Film, ülkemizde halen gösterimde.

2016 Yaz mevsiminde vizyona girecek filmler

Die Welle: Cehaletin birliğinden ne doğar?


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.