Cem Yılmaz’dan dikkat çeken referandum paylaşımı

Cem Yılmaz’ın, Twitter hesabından yaptığı referandum paylaşımı dikkat çekti.

Cem Yılmaz'dan dikkat çeken referandum paylaşımı

Cem Yılmaz’ın referandum paylaşımının sonunda kullandığı “Yaşasın Cumhuriyet” ifadesi, sosyal medyada Cem Yılmaz’dan “Hayır” mesajı olarak yorumlandı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Yılmaz’ın açıkça Hayır demekten kaçınmasına dikkat çekti.

İşte Cem Yılmaz’ın o paylaşımı:

Cem Yılmaz'dan dikkat çeken referandum paylaşımı

Ünlülerden ‘Hayır’ paylaşımları

Ünlülerden hayır cephesine ilk katılımı ünlü sanatçı Meltem Cumbul yaptı. Berna Laçin, Tuğba Özay, Levent Üzümcü, Metin Uca gibi isimler de hayır kampanyasına desteklerini belli etti. Gülben Ergen ve Athena Gökhan’ın paylaşımları da dikkat çekti.


Ünlülerden hayır cephesine ilk katılımı ünlü sanatçı Meltem Cumbul yaptı. Berna Laçin, Tuğba Özay, Levent Üzümcü, Metin Uca gibi isimler de hayır kampanyasına desteklerini belli etti. Gülben Ergen ve Athena Gökhan'ın paylaşımları da dikkat çekti.

Meltem Cumbul

Meltem Cumbul kişisel twitter hesabından “Aydınlık bir Türkiye için #HAYIR” yazısını paylaştı.

Meltem Cumbul kişisel twitter hesabından “Aydınlık bir Türkiye için #HAYIR” yazısını paylaştı.

Levent Üzümcü

Levent Üzümcü hayır

Berna Laçin imalı bir şekilde “hayır” dedi

Özellikle son dönemlerde sosyal medya hesabından yaptığı muhalif paylaşımlarla dikkat çeken ve söylemleri yüzünden belirli bir kesim tarafından tarafından eleştirilen oyuncu Berna Laçin, ünlü isimlerin başlattığı referandum için ‘Evet’ ve ‘Hayır’ kampanyası hakkında hesabından bir paylaşımda bulundu.

Berna Laçin imalı bir şekilde "hayır" dedi

Kişilerin verecekleri kararlar hakkında bir yönlendirme yapmaktan uzak duran Laçin, daha çok referandumla ilgili bir formül paylaşmış. İşte Berna Laçin’in ‘Başkanlık seçimi’yle ilgili formülü. “Formüllerde esas olan, tüm değerlerde doğru sonuca ulaşmaktır.”Başkanlık” formülünde de aynı kural geçerli. Formül şöyle işler: Başkan:RTE seçim: Evet Başkan: Kılıçdaroğlu Evet Başkan: Demirtaş Evet Eğer biri bile sana “Hayır” dedirtiyorsa,”Hayır” de… Özetle; Kılıçdaroğlu, Demirtaş ya da yeni bir Kenan Evren “Başkan” olsa razı mısın? Cevabın “evet”ise “evet” de, “hayır” ise “hayır

Tuğba Özay

Tuğba Özay, Atatürk fotoğrafı önünde çektiği bir fotoğrafı paylaşarak referandumdaki kararını belli etti.

Tuğba Özay, Atatürk fotoğrafı önünde çektiği bir fotoğrafı paylaşarak referandumdaki kararını belli etti.

İşte Tuğba Özay’ın o paylaşımı:

“Sen bize Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bağışladın. Her cephede savaştın! Ordunla birlikte, halkla birlikte göğüs göğüse, el ele, yürek yüreğe… 72 milleti tek yuvada birleştirdin! Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bile kadın haklarını tanımamışken sen bizlere seçme ve seçilme hakkını tanıdın! Yani bugün senin kurmuş olduğun Meclis’te saç saça baş başa girebiliyorlarsa kadın vekiller senin sayendedir ATA’m! Tabi gönül ister ki o Meclis yücedir, yüce Meclis’te Barış olsun kavga değil ! Sokakta ya da sosyal medyada ya da televizyonlarda yeteri kadar kavga var keza! Sen ki bu toprakları düşman işgalinden kurtardıktan sonra ülkenin gelişimi için fabrikalar kurdun, demiryolları inşaa ettin, üniversiteler açtın, devrimler yaptın! O çok sevdikleri futbol bile! Cumhuriyet dönemi ile birlikte daha fazla spor kulüplerinin açılmasıyla birlikte öne çıkar oldu! Duyumlarım sonucunda yapmış olduğum araştırmalara göre soyun Konya Bozkır’a dayanırmış. Yani yörükmüş Ataların… Yani gerçek Türkler..! Türkmen boylarından… Anne tarafım Konya Bozkır’lı… Antalya’ya Toroslar’a uzanır bir tarafım. Annem hep der “Bozkır’ın suyu sert insanı mert olur” diye! Bir kez daha gururlandım. Sana, Cumhuriyet’e, laik, çağdaş, aydınlık Türkiye’ye ihanet eden namert olsun!”


Metin Uca

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, ‘Güçlü Türkiye için evet’ kampanyası başlattı, sonrasında ise aralarında milli futbolcu Arda Turan’ın da olduğu diğer futbolculara pas attı. Sosyal medyada geniş yankı bulan kampanyaya Metin Uca da yorumsuz kalamadı.

metin uca rıdvan dilmen hayır

Gülben Ergen ve Athena Gökhan’ın paylaşımları dikkat çekti

Sanatçı Gülben Ergen ve Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz’un sosyal paylaşım sitesi İnstagram’daki hesaplarından yaptıkları paylaşımlar dikkat çekti.

Gülben Ergen yaptığı paylaşımda referandumla ilgili bir açıklama yapmadı fakat Mustafa Kemal Atatürk resmi ve sözünü paylaşması dikkat çekti.

Ergen, sosyal medya hesabından Atatürk’ün bir fotoğrafını paylaşarak onun, “Gereğine inandığınız her şeyi yapınız. Başkaları ne derse desin, aldırış etmeyiniz. Kazanırsınız” sözüne yer verdi. Gülben Ergen, Atatürk’ün bu sözlerini “Aldırış etmeyiniz” notuyla paylaştı.

gülben ergen hayır

Athena Gökhan’dan Atatürk paylaşımı

O ses Türkiye yarışmasında Murat Boz’la birlikte jüri üyesi olan Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ise kendi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Gökhan Özoğuz’un Atatürk fotoğrafı paylaşıp ünlem koyması dikkat çekti.

Athena Gökhan'dan Atatürk paylaşımı hayır kampanyası

Can Yılmaz

Ünlü komedyen Can Yılmaz, geride bıraktığımız günlerde Atatürk posteri önünde bir fotoğraf çektirmiş ve bu kareyi ‘Ben buradayım’ notuyla paylaşmıştı. Bundan kısa bir süre sonra ağabey Can Yılmaz da benzer bir paylaşıma imza attı. Yılmaz, bir Atatürk posteri önünde çektiği selfieyi “Ben buradayım” notuyla paylaştı.

Can Yılmaz atatürk ben buradayım

CHP’li Eren Erdem Cem Yılmaz’ın fotoğrafını paylaştı


Sosyal medyada bazı ünlü isimlerin başlattığı Evet kampanyasından sonra, Cem Yılmaz’ın Mustafa Kemal Atatürk önünde çekilen fotoğrafı paylaşıma sokuldu. Cem Yılmaz, 17 Ocak’ta “Ben buradayım!” notuyla paylaşmıştı. Cem Yılmaz’ın tweet’ini alıntılayan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Güzel insan.. Önünde durduğu resim rehberimiz olsun..” dedi.

CHP'li Eren Erdem Cem Yılmaz'ın fotoğrafını paylaştı hayır ben buradayım

Son referandum anket sonuçları açıklandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.